Начало / Статии / Статии - Фиджи

„Вакая Клъб“ - босоног лукс в една частна Шангри-Ла

Автор

/

От над 300-те острова на Фиджи съвсем малко са частна собственост, но канадският предприемач Дейвид Гилмор е бил толкова запленен от островната красота, че е придобил този 8800-декаров отрязък от рая през 70-те години на ХХ в. и е построил дома на своите мечти, който представя всичко отличително за Фиджи.

Вакая клуб - Фиджи

Суровият горист, планински интериор гъмжи от диви коне, червеникавокафяви сърни, прасета, масивни банянови дървета и извисяващи се 180-метрови стръмни скали, докато 32 пустинни, обсипани с раковини плажове ограждат периметъра. Добрият вкус на Гилмор е очевиден навсякъде, особено в деветте ултрапросторни къщички в плантационен стил.

Местни естествени материали преобладават навсякъде: сламени покриви, бамбукови стени и блестящи подове от дърво яка. На открития ресторант павилион, чийто катедрален таван се извисява на 18 метра, приглушени барабани лали обявяват превъзходни ястия, които се приготвят от четирима постоянно живеещи тук готвачи, използващи прясно печени морски дарове, местен дивеч и екологично чисти зеленчуци от градината в задния двор.

Вечерите са последвани от нощни групови спевки, изпълнявани от сърдечния и вечно усмихнат фиджийски персонал, самата душа на този курорт. Вие ще се чувствате като лични гости на Дейвид Гилмор с невероятен късмет – докато получите сметката.

Къде: „Вакая Клъб“, 84 км североизточно от Сува, Фиджи.
Най-добро време: септември-ноември; май-декември за най-добро гмуркане.

>
11 май 2011 г.

Тагове

гастрономия

гмуркане

голф туризъм

лукс

острови

романтични места

Забележителности наоколо

Избрани оферти