Начало / Статии / Статии - Тайланд

Фор Сийзънс - земята, която времето забрави

Автор

/

Някога място за евтино пренощуване на туристите с раници, тръгнали към прословутия Златен триъгълник, днес Чианг Май е благословена с несравнимия „Фор Сийзънс“, който се е обърнал към кралството Ланна (основано през 1296 г.) за духовно и естетическо вдъхновение.

„Фор Сийзънс“, Чианг Май, Тайланд

Заимствайки традиции от съседните Мянма (Бирма), Лаос и Китай, разположеният сред чудесен пейзаж 80-декаров курорт наподобява тайландско селище в северните поли на планините, та чак до чифт биволи, които помагат да се прибира реколтата от собствените оризища на хотела три пъти годишно.

Спуснете се по една спокойна река на бамбукови салове. Изкачете планини през обкръжаващата ги джунгла. Карайте колело през тучни гори до скрити водопади. Прекарайте следобеда на гърба на слон, седнал зад гърба на неговия махут, разкрачил крака върху масивния врат на вашето возило. И след всичко това идете да ви направят ароматен ориенталски масаж с билкови масла, извлечени от джинджифил и маточина, сред лукса на вашия просторен павилион или в новия СПА-център, един от проектираните с най-много вкус в Азия, с използване на сочни цветове, аромати и тъкани от Северен Тайланд.

Отпуснете се в бар „Елифънт“ в края на деня за гледки по залез на мозайката от оризища, принадлежащи на хотела. След това седнете за вечеря: кулинарни чудеса се творят нощем в храма, преобразен като банкетна зала, откъдето гледките на мъгливите планини Дой Сутхеп скоро избледняват в тъмнината на нощта.

Къде: Чианг Май (644 км северно от Банкок), Тайланд
Най-добро време: средата на октомври до края на март

Виж актуалните оферти за пътуване в Банкок!

Виж още:

Екскурзия във Виетнам

Екскурзия в Индия

Екскурзия в Китай

 

>
21 февруари 2012 г.

Тагове

балнеолечебен туризъм

екзотика

любопитно

романтични места

спа туризъм

хотели

Забележителности наоколо

Избрани оферти