Начало / Статии / Статии - Тайланд

Мае Хонг Сон - тайландският Град на мъглата

Автор

/

След пет минути в обърканото, със скоростта на охлюв, задимено автомобилно движение на Банкок, вие ще бъдете повече от готов да избягате в Мае Хонг Сон, сред планините на 920 км на северозапад.

Мае Хонг Сон, Чианг Май, Тайланд

Разрастващата се туристическа индустрия е оставила само няколко скъпоценни тайландски града незасегнати, свободни от западно влияние, но Мае Хонг Сон, прелестен град на границата с Мянма (Бирма), който тайландците наричат Градът на мъглата, в най-голяма степен отговаря на изискванията.

Разположен в провинция, която е повече скалиста джунгла, отколкото типични оризища, той е основан като лагер за обучаване на слонове през 30-те години на ХІХ в. и остава откъснат от света докъм края на 60-те години на ХХ в., когато бил построен павиран път от Чианг Май, на 257 км от тук.

Местни водачи могат да ви изпратят да се спуснете с лодка по тихата река Пай или на поход към племенните села в планините. Единственото вълнуващо нещо в града е ранният сутрешен пазар, когато жени от местните племена идват да купуват и да разменят едно-друго с местните хора. Нещата утихват до- към закуска, а въртящите се мъгли, които издават името на града, се вдигат в късния следобед.

Можете да се разходите с мотор до върха на възвишението Дой Конг Му и храма от ХІХ в. „Ват Пхра Тхат“ за поразителна гледка на долината Пай и околните планини.

Къде: на 257 км от Чианг Май (половинчасов полет свързва Чианг Май и Мае Хонг Сон с връзки до и от Банкок)
Най-добро време: ноември-февруари

Виж актуалните оферти за пътуване в Банкок!

Виж още:

Екскурзия във Виетнам

Екскурзия в Китай

Екскурзия в Индия

 

>
14 февруари 2012 г.

Тагове

екзотика

любопитно

хотели

храмове

Забележителности наоколо

Избрани оферти