Начало / Статии / Статии - Шри Ланка

Хотел „Галле Фейс“ - пийнете цейлонски чай от извора

Автор

/

Познавачите на хотелите от епохата на раджите ценят „Галле Фейс“, един от малкото останали колониални хотели, все още нехомогенизирани от непохватни обновления, които ги превръщат в бледи сенки на това, което са били някога.

Хотел Галле Фейс - Шри Ланка

Да, възрастта на „Галле Фейс“ му личи, но той има също историческа физиономия и слава като най-добрият хотел в Коломбо по време на британското управление.

Лъскавите петзвездни хотели в града не могат да претендират да притежават неговата възхитителна атмосфера на ХІХ в. – с босоногите сервитьори, сервиращи чай на широката открита веранда, разхлаждана от морските бризове – високо цененото място за пийване по време на британското владичество, когато Цейлон е бил синоним на чай.

Старият тип апартаменти са достатъчно големи, за да се проведе в тях мач на крикет, с полирани поскърцващи подове от тиково дърво, вентилатори на тавана и изгледи към океана. Вездесъщият иконом донася закуската с усмивка и с тази останала в миналото изисканост и любезност, която на британците сигурно никак не им се е искало да изоставят.

Къде: Коломбо, Шри Ланка
Най-добро време: декември-февруари.

>
19 януари 2011 г.

Тагове

стари градове

Забележителности наоколо

Избрани оферти