Начало / Статии / Статии - Камбоджа

Кох Ронг - островът без пътища в Камбоджа

Автор

/

Да отидеш на море на остров в Камбоджа е екстравагантно решение, но пък може да се окаже, че сте търсели точно онова място с бели плажове и малко цивилизация (в сравнение с популярните плажове на Тайланд например).

Макар тук да са снимани няколко сезона на “Сървайвър”, включително и български, няма нужда да оцелявате на ръба. Има достатъчно удобства, за да се чувствате комфортно, но и усещане за екзотика и дива природа, които ще ви помогнат да се “изключите” от всички проблеми, от всичко банално... абе от всичко.

На остров Кох Ронг, втория по големина в Камбоджа, няма пътища, но пък има повече от 40 км плажна ивица. Придвижването из самия остров е възможно по черни пътища с няколкото камионетки, но се осъществява предимно с лодки, тъй като във вътрешността си Кох Ронг е обрасъл с гъста гора.

Плажовете са с бял пясък и могат да са както с дълги редици от плажни барове и капанчета за хапване (в района на Кох Тач/Koh Touch, най-оживената туристическа зона на острова), така и спокойни и идилични (в Сок Сан, докъдето можете да стигнете с лодка).

Когато се събудите сутрин, можете да се разходите по райските плажове, да се гмуркате сред риби и корали или просто да вдишате ароматите на джунглата. Има няколко места, от които можете да наемете екипировка за гмуркане или да се включите в тур. Туровете обикновено продължават половин ден и включват още възможност за риболов, обяд на барбекю и наблюдаване на залеза. Цените са около 10-15 долара.

А нощем ще видите изумително, покрито с милиони звезди небе. То обаче не е единственото нещо, което свети след залез. Остров Кох Ронг е известен като място за наблюдаване на светещ планктон. Красивото природно явление може да се наблюдава на места далеч от всякакво изкуствено осветление, като най-лесно е да се запишете за тур с лодка (цената е под 10 долара).

Можете да наемете бунгало или по-луксозна стая в къща за гости в някое от четирите селища на острова. Много от местата за настаняване се държат от чужденци, а за самия Кох Ронг се планира да бъде превърнат в първия в страната “съобразен с околната среда курортен остров”.

На остров Кох Ронг интернетът липсва или е бавен, така че ако държите да споделяте снимки от пътуването си в реално време, е добра идея да си купите местна сим карта с 3G интернет. Но по-добре недейте. Нали сте дошли за малко цивилизационен детокс? Островът бързо набира популярност сред посетителите на Камбоджа, така че не отлагайте много да го посетите.

Виж актуалните оферти за пътуване в Камбоджа!

>
29 април 2021 г.

Тагове

гмуркане

екзотика

острови

плажове

романтични места

сватбено пътешествие

Забележителности наоколо

Избрани оферти