Начало / Статии / Статии - Боливия

Копакабана в Боливия - малката майка на езерото Титикака

Автор

/

Това е оригиналната Копакабана – не плажът на Рио де Жанейро, а малък слънчев град в Боливия край южния бряг на езерото Титикака (смятано за люлката на цивилизацията на инките, „утробата на света“). Едно от най-важните места за поклонение на католиците в Южна Америка, 400-годишната катедрала на Копакабана приютява светилището на Индианската Дева, Черната Мадона, която е любимият патрон на Боливия.

Копакабана - Боливия

Прочутата тъмна дървена статуя е смятана за извършител на какви ли не чудеса, откакто е изваяна от местния художник Тито Юпанки през 1592 г. Ранните испански католически влияния са очевидни във величествения позлатен олтар на храма и инкрустираната със скъпоценни камъни роба, носена от увенчаната със златна корона статуя на Девата. Разположена между два хълма, белосаната църква предлага добри изгледи към езерото и града, но за най-добри гледки извървете още километър до копието на хълма Голгота, Ел Серо Калварио, особено по залез.

Какво: град в Боливия.

Къде: 4 часа с кола и кораб на подводни криле, пресичайки Huatjata, северно от Ла Пас по брега на езерото Титикака.
Как: еднодневни и многодневни екскурзии от Ла Пас включват Копакабана, идеалната отправна точка за островите на Титикака.
Най-добро време: акцентът в немалкото празници, посветени на Девата, е Фиеста де ла Вирген де Копакабана, честван първите два дни на февруари, когато танцьорите аймара пристигат от цяла Боливия и Перу. Тълпите на вървящите поклонници от Ла Пас по време на Страстната седмица достигат връхната си точка във великолепна процесия на светлината на свещи на Велики петък.

Виж актуалните оферти за пътуване в Боливия!

Виж още:

Екскурзия в Перу

Екскурзия в Чили

Екскурзия в Колумбия

>
23 август 2010 г.

Тагове

езера

езерото Титикака

катедрали

църкви

Забележителности наоколо

Избрани оферти