Начало / Статии / Статии - Япония

Любуване на цъфтящите вишни - любимото национално развлечение

Автор

/

Всяка година, след като мрачните зимни небеса изчезнат, десетки милиони японци се стичат в парковете и храмовите градини за ханами, или любуване на цъфтящите вишни.

Когато нежен ветрец върти розово-белите цветчета с размери на снежинка из въздуха и ги сваля на земята в някой пролетен ден, лесно е да разберем как японската страст по тези ефимерни цветчета е нещо почти духовно.

В Токио работещите в офисите устройват нощно ханами, увеселения с пиене на саке в големия парк „Уено“ или покрай рова, заобикалящ Императорския дворец. Но пуристите и ценителите на ханами, които искат да изстискат максималното от едно- до двуседмичния сезон се отправят към планината Йошино в националния парк „Йошино-Кумано“, недалеч от Нара и Киото, първите столици на Япония.

Планината е наистина покрита с десетки хиляди вековни бели планински вишневи дървета, разпределени в гори (наречени Хитоме-Сембон, или Хиляда дървета с един поглед), които съобразно тяхната надморска височина цъфтят по различно време, като обикновено започват в началото на април.

Маркирани пътеки, посипани с цветчета храмове, тълпи, предимно от японци, съзерцаващи цъфтенето, както и магазините и чайните в прелестния град Йошино обещават незабравимо преживяване.

Къде: Йошино, Япония
Най-добро време: пролет

Вижте най-добрите оферти за пътуване до Япония!

>
25 март 2015 г.

Тагове

любопитно

социален туризъм

събития

Забележителности наоколо

Избрани оферти