Начало / Статии / Статии - Япония

Осака в 10 традиционни и чудати забележителности

Автор

/

Когато чуят Япония, повечето хора имат изградени стереотипи в съзнанието си, които веднага излизат на преден план - гейши, цъфнали вишни, хипермодерни футуристични квартали или традиционни пагоди с дървени покриви.

Дойдете ли в Осака, ще откриете, че вторият по големина японски град отговаря на част от туристическите клишета, но и е дом на уникални и неочаквани гледки и преживявания, с които ще остане в сърцето ви.

Почувствайте се малки пред Замъка на Осака

Малко неща са толкова пищни и впечатляващи като японските замъци, а специално този в Осака е гигантски. В определен период от време е бил най-големият в Япония, но от 17-и век насам започват да го сполетяват редица нещастия - атаки, пожари, мълнии и разрушение. Реставриран е през 1931 г. Ако дойдете през пролетта, ще го видите потънал в цвета на над 600 японски вишни.

Избягайте от шума в парка Мину

Снимка: iStock by Getty Images

Досегът с природата и хармонията, която тя внася в живота, са много важни за японците и затова всеки голям град си има зелени места. За Осака това е емблематичният парк Мину, където можете да се разхождате сред перфектно поддържани дзен градини, водопади, поточета и мостчета. А есенно време тук се продава типичен сезонен специалитет - пържени кленови листа.

Посетете някои от най-странните кафенета

Япония от години влиза в новините с необичайните си кафенета, а Осака е едно от местата, където можете лично да се срещнете със странната кафе култура на японците. В Осака можете да седнете в кафене с влечуги, където да галите игуани, змии и тарантули, докато чакате да ви сервират бирата. Има и специален музей, посветен на инстантните нудъли, в който можете да си направите собствен микс в чашка за спомен.

Плавайте по канала Дотомбори

Снимка: iStock by Getty Images

Осака е крайбрежен град, пресечен от десетки канали, като най-популярният сред тях е каналът Дотомбори. Плаването по него е нещо като Венеция, но във версия от бъдещето.

Пазарувайте в Шинсайбаши

Шопинг районът Шинсайбаши е пълен с хора по всяко време на деня, но тук не говорим просто за тълпи, а за плътни редици, сред които трябва да си пробивате път с лакти. Въпреки това неудобство покритата търговска улица има своите многобройни почитатели.

Вижте рибите в аквариума Кайюкан

Снимка: iStock by Getty Images

Акавариумът Кайюкан не един и два пъти е оглавявал класации за най-добрите аквариуми в света. В 15 изложбени пространства ще видите да плуват над 30 000 водни обитатели от различни видове, начело с любимите на всички 10-метрови китови акули.

Дегустирайте храна от павилионите на пазара Куромон Ичиба

Снимка: iStock by Getty Images

Куромон Ичиба е кулинарното сърце на Осака - покрит пазар за плодове и зеленчуци, където можете да опитате прясна японска продукция на над 170 щанда. Продават се също месо, яйца, риба и морски деликатеси, има и кулинарни щандове с готова храна.

Спете в хотелска стая капсула

Снимка: iStock by Getty Images

Първият хотел със стаи капсули се появява точно в Осака и това е чудесен повод да пробвате нощувка в такава микростая (ако не страдате от клаустрофобия). Стаята капсула обикновено има място за легло и рафтче… и горе-долу толкова. Има общи бани и тоалетни, както и общи помещения с малко повече пространство. В миналото стаите капсули са се ползвали предимно от бизнесмени, но днес са популярно туристическо преживяване в Япония.

Разходете се из Шинсекай

Снимка: iStock by Getty Images

Шинсекай е квартал, който носи чарът на 80-те години на миналия век и е обичан както от местните, така и от туристите. Той е онази златна среда между дървените къщички на Япония от миналото и небостъргачите от метал и стъкло на Япония от бъдещето.

Превърнете се във филмова звезда в “Юнивърсъл Студиос”

Увеселителен парк “Юнивърсъл Студиос Джапан” е едно от най-популярните места в Осака (над 8 милиона посетители годишно преди пандемията) и това не е чудно - кой не би искал да отиде на място, където и най-смелите му мечти се превръщат в реалност? Отделни атракции са посветени на Джурасик парк, Хари Потър, “Челюсти”, както и на няколко японски класики.

Вижте оферти за екскурзия до Япония!

>
26 април 2021 г.

Тагове

любопитно

забележителности

Забележителности наоколо

Избрани оферти