Начало / Статии / Статии - Япония

Нара Коен в Япония - извисяващи се храмове, великият Буда и бродещи елени

Автор

/

Главната забележителност на парка, наречен „Нара Коен“, е колосалната бронзова статуя на седнал Буда, разположена в „Тодайджи“ (Големия източен храм), смятан за най-голямата дървена постройка в света. Най-посещаваното място в Нара привлича будистки поклонници и чужденци от векове. 16-метровият Дайбуцу Буда, най-големият в Япония, е бил първоначално поръчан през 743 г., скоро след като Нара е основана като столицата на новообединена Япония. (Дворът се премества в Киото в 794 г., където остава над 1000 години.)

Паркът Нара Коен - Япония

Будизмът, внесен от Китай през VІ в., процъфтява и това превръща Нара в политически и културен център. Нара остава по-интимна по мащаби, а нейните старинни сгради и храмове по-непокътнати и автентични, отколкото са в съседно Киото, където древните квартали са били подложени на посегателства, докато е продължавало градското безпланово развитие.

Паркът „Нара“ с неговите 5200 декара изкуствени езера, тревисти поляни, дървета и храмове е местообитание на известните елени, за които се вярва, че са свещени пратеници на боговете на храма. Над 1000 от тях бродят из земите, без да се плашат от хората, милвани – докато не започнат да ядат сламени чанти, закуските на учениците, дори вашата книжна карта на града.

Къде: 42 км южно от Киото.
Най-добро време: април за цъфтенето на вишните, май – за азалиите, края на октомври-ноември за листопада.

Виж актуалните оферти за пътуване в Япония!

Виж още:

Екскурзия в Китай

Екскурзия в Южна Корея

Екскурзия в Тайван

>
20 септември 2010 г.

Тагове

паркове

Забележителности наоколо

Избрани оферти