Начало / Статии / Статии - Перу

Най - екзотичните питиета

Автор

/

Тук ще ви представим наистина уникални и редки питиета от целия свят. За хората, харесващи силни усещания, определено ще бъде предизвикателство да опитат някой от тях.

Чича - Перу

 Чича (Chicha) е домашно приготвена царевична бира, която можете да намерите само в Перу. Приготвя се от жени в отдалечените селца в Андите. Царевицата се сдъвква докато стане на каша, след това се плюе в глинени гърнета, пълни с топла вода. Тази смес се оставя да ферментира. Получава се млечна жълта течност, която се сервира в издълбана кратуна. Има варианти на тази напитка с ананас, банан или юка.

Вино със змийска жлъчка - Виетнам

Вино със змийска жлъчка (Ruou Mat Ran or ru?u m?t r?n) – Този аперитив може да се опита навсякъде във Виетнам. Деликатесната напитка се произвежда като се взема жлъчния сок от змия и се смеси с оризово вино. Сервира се с останалото месо на змията. Тази напитка може да бъде открита в специализирани ресторанти, сервиращи екзотично месо.

Газирана водка О2 - Великобритания

Газирана водка О2 (sparkling vodka O2) – произвежда се от английски дестилерии. Водката е направена от малцова пшеница и ечемик. Дестилирана е три пъти, след което се газира по специална технология. Резултатът от тези процедури е мека и чиста водка, с гъделичкащо сетивата усещане от газировката.

Вино с гущер - Китай

Вино с гущер (Hejie Jiu) – поради медицинските си качества гущерът (най - често гекон) е ключова съставка в едно от най – силно алкохолните питиета в Китай. Обикновено влечугото (колкото по – отровно е то, толкова по силна е напитката) се маринова цяло в бутилка оризово вино или уиски. Отлежава за период от 10 дни до една година.  Смята се, че тези напитки лекуват болести като рак, артрит, язва и други болести. Това питие може да се намери в ресторанти, сувенирни или хранителни магазини в Китай.

Квас - Русия

Квас – това е напитка, която може да бъде опитана в Русия през лятото. Популярна е почти колкото водката. Начин на приготвяне: излива се гореща вода върху крутони от стар черен или ръжен хляб. Сместа се оставя да ферментира. Често се овкусява с мента, плодове или стафиди. Напитката квас идва от древността, когато и селяни и благородници са пили от нея. В днешно време може да се закупи от амбулантни търговци с жълти цистерни на колела (в тях съхранява напитката).

Йогурито - Япония

Йогурито (Yogurito) е силен ликьор с вкус на кисело мляко, т.нар. йогурт. Може да се опита само в Япония. Питието може да се консумира чисто или в комбинация с ананасов или портокалов сок. Може да се намери в барове, ресторанти или големи супермаркети в Япония.

Мецкал - Мексико

Мецкал (Mezcal) – произвежда се в Оаксака, Мексико. Тази напитка се приготвя от столетен кактус. Интересното около нея са червеите, намиращи се в бутилката. Използват се едва два вида ларви. Консумиращите подобни напитки, казват, че понякога червеите са леко жилави. Мецкалът може да бъде намерен навсякъде по света на лавицата до текилата.

Бира с вкус на пица - САЩ

Бира с вкус на пица (Pizza Beer). Брилянтната идея да се създаде такава бира е на семейство Сийфърт. Приготвя се от пшеница, чесън, риган, домат и босилек. Течността се филтрира, а съставките оставят лек привкус на пица. Това невероятно питие може да опитате в ресторанти в Илинойс, Уисконсин, Индиана и Пенсилвания.

Виж тук как можеш да си вземеш една бутилка от тези алкохоли за вкъщи!

>
04 февруари 2010 г.

Тагове

гастрономия. любопитно

Забележителности наоколо

Избрани оферти