Начало / Статии / Статии - Перу

На Мачу Пикчу забраняват посетители без гид (+ още промени)

Автор

/

Нови правила влизат в сила със закупуването на билет за Мачу Пикчу в Перу.

Досега беше необходимо посетителите да имат билет и да са планирали отрано посещението си, тъй като броят туристи на ден е ограничен. От 1 юли 2017 г. влизат в сила и нови ограничения, целящи да ограничат негативното влияние, което оказват многобройните посетители върху обекта на древните инки.

Какви са новите правила за посещение на Мачу Пикчу от 1 юли:

- Билетът ви за Мачу Пикчу ще важи само ако сте с лицензиран туристически гид. Самостоятелни посетители няма да се допускат. Целта на ограничението е да се намалят волните и неволните разрушения, които причиняват ненадзираваните от никого туристи, докато си правят селфита по останките.

- Влизането ще става в определени часове и ще е ограничено във времето. Можете да заявите билет за два времеви интервала - между 6 сутринта и 12 часа или между 12 и 17:30 часа.

- Въпреки че билетът вече важи за половин ден вместо за цял, цената му си остава същата – 46 долара.

- Посетителите ще могат да ходят само по трите маркирани пътеки за разлика от досегашното свободно обикаляне сред руините.

- Броят на билетите за ден ще бъде увеличен. 3000 посетители ще могат да купят сутрешен билет, а за следобедния ще са налични по 2600 броя.  

*

Ако все още не сте посещавали древния град на инките, разгледайте и най-добрата оферта за пътуване до Перу още тази година!

>
26 юни 2017 г.

Тагове

културен туризъм

любопитно

семеен туризъм

Забележителности наоколо

Избрани оферти