Начало / Статии / Статии - САЩ

Най-голямата в света родео и уестърн колекция на открито

Автор

/


Столицата на Каубойския щат някога е имала прякор „Ад на колела“, а по време на ежегодното отпразнуване на „Фронтиър Дейс“ ще разберете защо. За първи път те се провеждат през 1897 г., само петнайсет години, след като Уилям Фредрик Коди, по-известен като Бъфало Бил, създава родео традицията със своето пътуващо „Уайл Уест Шоу“.

Днес проявата е десетдневен карнавал на родео, надбягвания с диви коне, духови оркестри, кънтри и рок концерти с участието на големи имена, междуплеменни състезания по индиански танци, походни кухни, закуска с безплатни палачинки (консумират се над 75 000 палачинки и 475 галона сироп) и един парад, който е бил воден от някои паметни имена през годините – самия Бъфало Бил през 1898 г. и ентусиазирания Теди Рузвелт през 1910 г. Родеото е главният спорт през тези дни, със спонсори с големи имена и все по-голямо телевизионно отразяване, така че не е изненадващо, че „Фронтиър Дейс“ събират над 500 000 посетители в Шайен всяка година, мнозина пременени в своето най-хубаво западняшко облекло.

Над 1800 от най-здравите каубои от цялата страна се състезават в прояви, наблюдавани само от правостоящи, като яздене на бик, улавяне на теле с ласо, поваляне на теле на земята с хващане за рогата и класическо яздене със и без седло, с награден фонд от 1 милион долара, който се разпределя между победителите. В допълнение към проявите в Шайен Асоциацията на професионалните родео каубои устройва около 680 родео годишно, включително тези в Хюстън (март); Коди, щата Уайоминг (4 юли); Педелтън, щата Орегон (септември); и годишните финали в Лас Вегас (декември).

Къде: в 332-декаровата „Фронтиър Парк Арена“ (20 км от границата с Колорадо, 160 км северно от Денвър). „Фронтиър Дейс“ в Шайен
Най-добро време: сряда за едно въздушно изпълнение на екипа на „Ю Ес Тъндърбърдс Еър Форс“.

>
18 юли 2012 г.

Тагове

каубои

културен туризъм

фестивали

Забележителности наоколо

Избрани оферти