Начало / Статии / Статии - САЩ

Аспен - място за ски и социални контакти

Автор

/

Колорадо е ски центърът на Скалистите планини, с над две дузини курорти. Сред тях Аспен е безспорно най-прочутият и развитият, той е предпочитаната зимна дестинация за холивудските знаменитости и тези, които вървят по петите им.

Аспен - САЩ

3300-метровата Аспен Маунтън (нарича от местните „Аякс“) е планина за опитни скиори и в нея няма място за новаци, но в 20-те километра върхове на областта има още три други, по-малко трудни курорта: Сноумас, Батърмилк и Аспен Хайланд, известни и заради оживения си нощен живот след ските.

Общо те предлагат 281 трасета на 17 300 декара терен и обикновено превъзходни условия за ски, всички свързани с безплатни редовни рейсове и важащ за всички лифтове билет.

Можете да съчетаете красотата на местността с тази на интериора на „Литъл Нел“, непретенциозно елегантен хотел, разположен във флагманската част на Аспен. Напомнящ за европейска дървена скиорска хижа, той е разположен на една хвърлена снежна топка разстояние от лъскавия кабинков лифт „Силвър Куин“, с най-дългите в света еднопалубни кабини, които изкачват скиорите до 993 метра само за петнайсет минути.

„Нел“ има един оживен бар и печелил награди ресторант, които са пълни и през зимата, и през месеците без сняг. Когато ски сезонът завърши, други очарования на Аспен излизат на преден план: силно усещане за общност и красиво запазени пищни къщи от края на ХІХ в., построени по време на разцвета на добива на сребро в околните мини. Всички те са на фона на естественото великолепие на Скалистите планини.

Открояващ се сред целогодишната върволица от културни събития е летният музикален фестивал на Аспен, осемседмичен мини-Тангълуд, известен заради разнообразието и мащаба на музикалните събития.

Къде: Аспен: 320 км югозападно от Денвър, свързан с въздушна връзка.
Най-добро време: условията за ски са най-добри от средата на декември до март. През октомври задръстванията са по-малко. Може би ще искате да избегнете „калните месеци“ от края на април до средата на май.

Вижте актуални оферти за ски почивки!

>
23 декември 2021 г.

Тагове

зимен туризъм

ски дестинации

социален туризъм

Забележителности наоколо

Избрани оферти