Начало / Статии / Статии - САЩ

Аспен - място за ски и социални контакти

Автор

/

Колорадо е ски центърът на Скалистите планини, с над две дузини курорти. Сред тях Аспен е безспорно най-прочутият и развитият, той е предпочитаната зимна дестинация за холивудските знаменитости и тези, които вървят по петите им.

Аспен - САЩ

3300-метровата Аспен Маунтън (нарича от местните „Аякс“) е планина за опитни скиори и в нея няма място за новаци, но в 20-те километра върхове на областта има още три други, по-малко трудни курорта: Сноумас, Батърмилк и Аспен Хайланд, известни и заради оживения си нощен живот след ските.

Общо те предлагат 281 трасета на 17 300 декара терен и обикновено превъзходни условия за ски, всички свързани с безплатни редовни рейсове и важащ за всички лифтове билет.

Можете да съчетаете красотата на местността с тази на интериора на „Литъл Нел“, непретенциозно елегантен хотел, разположен във флагманската част на Аспен. Напомнящ за европейска дървена скиорска хижа, той е разположен на една хвърлена снежна топка разстояние от лъскавия кабинков лифт „Силвър Куин“, с най-дългите в света еднопалубни кабини, които изкачват скиорите до 993 метра само за петнайсет минути.

„Нел“ има един оживен бар и печелил награди ресторант, които са пълни и през зимата, и през месеците без сняг. Когато ски сезонът завърши, други очарования на Аспен излизат на преден план: силно усещане за общност и красиво запазени пищни къщи от края на ХІХ в., построени по време на разцвета на добива на сребро в околните мини. Всички те са на фона на естественото великолепие на Скалистите планини.

Открояващ се сред целогодишната върволица от културни събития е летният музикален фестивал на Аспен, осемседмичен мини-Тангълуд, известен заради разнообразието и мащаба на музикалните събития.

Къде: Аспен: 320 км югозападно от Денвър, свързан с въздушна връзка.
Най-добро време: условията за ски са най-добри от средата на декември до март. През октомври задръстванията са по-малко. Може би ще искате да избегнете „калните месеци“ от края на април до средата на май.

27 декември 2019 г.

Тагове

зимен туризъм

ски дестинации

социален туризъм

Забележителности наоколо

Избрани оферти