Начало / Статии / Статии - ЮАР

Планината Тейбъл - изгледи от края на света

Автор

/

На повече от 1050 м над красивия град Кейптаун изгледът от планината Тейбъл обхваща планините, града и океана, както и наистина незасегната от цивилизацията пустош, всичко в една спираща дъха панорама. На един кабинков лифт отнема само пет минути, за да достигне плоския като маса връх, който е дал на забележителната планина нейното име и който е видим за моряците от 65 километра в открито море.

Планината Тейбъл - ЮАР

Повечето от 2200-те растителни вида на полуостров Кейп могат да бъдат открити в планината, която блести с цъфнали растения, включително над 100 вида ириси, между септември и март. Разбираемо е защо кейптаунци имат склонността да идват насам с кошници за пикник и бутилки вино от прочутите лозя наоколо. Залезът на слънцето тук е самата романтика.

За щастие кабинковите лифтове в планината Тейбъл се движат начесто, така че не трябва да се изправяте пред алтернативата: 2–3-часов преход до върха. Някои от по-малко трудните маршрути започват във великолепната национална ботаническа градина „Кирстенбош“ на източния склон. Тук могат да се видят толкова много от местните южноафрикански растения, че изобщо може да забравите, че сте тръгнали към върха.

С планината Тейбъл като фон и върху вълнуващия кей „Виктория и Албърт“, шикозният хотел „Кейп Грейс“ е един от най-класните на континента заради почти безупречното си обслужване, красивите стаи за гости и удивителни гледки – към пристанището или към планината, или и към двете.

Къде: Кейптаун, Западен Кейп, ЮАР.
Най-добро време: септември-април за слънчево време.

>
13 април 2011 г.

Тагове

алтернативен туризъм

лифтове

планини

романтични места

Забележителности наоколо

Избрани оферти