Начало / Статии / Статии - Полша

Родното място на Шопен

Автор

/

Фредерик Шопен е роден от баща французин и майка полякиня в това селце на запад от Варшава през 1810 г. Той живее в Полша през първите си двайсет години, ставайки известен главно като пианист, преди да иде в Париж и да добие международна слава. Макар да е погребан в Париж, любителите на музиката намират посещението на неговото родно място в Полша (сега музей) и сенчестия парк, който го заобикаля, за затрогващо поклонение.

Варшава, Полша

Планирайте вашата еднодневна екскурзия от Варшава за някоя неделя в началото на май, когато има концерти на виртуозни пианисти, изпълнявани в салона, където Шопен създава първите си валсове, полонези, мазурки и ноктюрни. Прехласнатата публика е сядала на терасата пред къщата. Все още с мелодиите на Шопен в главата си, отправете се към националния парк „Кампинос“.

Добре маркираният зелен маршрут тръгва от град Желязова Воля и минава през гъсти гори и покрити с диви цветя ливади – среда, която най-вероятно е подклаждала творческия огън на Шопен. Ако изберете да не напускате очертанията на Варшава, проверете каква е програмата за летните Шопенови концерти, които се провеждат в чудесния градски парк „Лазенки“, близо до впечатляващия мемориал „Шопен“, открит през 1926 г.

Къде: Музеят „Шопен", Желязова Воля - 53 км западно от Варшава, Полша.

Най-добро време: концерти май-септември; често програмирани за 17 октомври, денят на Шопеновата кончина. Във Варшава през същите месеци. Международният конкурс за пианисти „Шопен“ се провежда във Варшава на всеки пет години (2005, 2010 и т.н.), с концерти, програмирани в различни места и галаконцерт на 17 октомври.

Вижте най-добрите оферти за пътуване в Полша!

>
08 август 2016 г.

Тагове

концерти

любопитно

музеи

национални паркове

събития

Забележителности наоколо

Избрани оферти