Начало / Статии / Статии - Полша

Музей на водката във Варшава, Полша

Автор

/

Чисто нов музей на водката отваря врати в полската столица Варшава

Водката е споделена ценност за Югоизточна Европа, а поляците са една от нациите, които особено много се гордеят с алкохола, който сервират на масите си от векове. Липсата на музей на водката в Полша беше доста осезаема до юни 2018 г., когато Варшава се сдобива с такъв.

Музеят се намира в старинна сграда на бившия завод за водка Koneser. Обиколката на музея може да се съчетае с дегустация на водка.

Вътре можете да научите интересни факти за полските традиции за производство на спиртната напитка. Истинската полска водка може да се прави единствено от пет вида зърнени култури или картофи. Освен това всички суровини трябва да са полско производство.

Водката неведнъж е играела и важна роля в политиката.

Миналото на алкохола, производството му преди и сега и куп любопитни факти са събрани на интерактивни екрани в началото на експозицията. По-нататък можете да влезете в ролята на средновековен алхимик в неговата виртуална лаборатория. Музеят ще ви научи и на някои трикове за бармани, а също така ще ви потопи в атмосферата на истинска дестилерия за водка.

За пълно потапяне в полската култура, накрая можете да седнете в ресторант, където се сервират национална кухня и разбира се, водка.

Музеят на водката се намира на около километър от историческия център на Варшава.

Повече информация за музея, работно време и цени на билети вижте тук.

Вижте тук са най-добрите ни екскурзии до Варшава.

 

>
12 декември 2023 г.

Тагове

музеи

алкохол

водка

Забележителности наоколо

Избрани оферти