Начало / Статии / Статии - САЩ

Розуел - световната столица на НЛО

Автор

/

Казват, че на 8 юли 1947 г. неидентифициран летящ обект катастрофира в Хъб Корн Ранч, на около 30 километра от пустинния град Розуел, като останките му се пръсват из район, дълъг почти километър.

 

 

Първото официално съобщение на властите гласи, че е имало „инцидент“ с космически кораб, а може би с два. Четири часа по-късно военните се отмятат от думите и казват, че това е било метеорологичен балон, а през 1977 г. историята отново се променя, като този път казват, че това е било шпионски балон. 

 

Твърди се, че телата на четирима извънземни били откарани в близката военна база за аутопсия и никой повече не ги видял. Всеки юли бележи годишнината от реалната американска мистерия на „Досиетата Х“, когато Розуел е домакин на НЛО фестивала, смесица от забава, фантастика и факти, които привличат чудаци, любопитни, самопровъзгласили се за отвлечени от НЛО и уфолози, както и всякакви любители на абсурдното. 

 

Има лекции за расата на извънземните от „световноизвестни“ специалисти, състезания по ядене на летящи чинии (разбирай: палачинки), изложба на интергалактическа храна и мода и търговско изложение, където се продава всичко, възвеличаващо извънземните. Празничната суетня по всякакъв начин се държи настрана от сериозността на Международния НЛО музей и изследователски център. Всичко тук е твърде не от мира сего.

 

Къде: Розуел, (320 км югоизточно от Албъкърки), Ню Мексико, САЩ

 

Най-добро време: уикендът на 4 юли за четиридневния НЛО фестивал.

>
09 май 2012 г.

Тагове

градове

любопитно

мистерии

Забележителности наоколо

Избрани оферти