Начало / Статии / Статии - САЩ

Десет хиляди вълни - лекувайте се с водите под звездите

Автор

/


Вземете атмосферата на традиционен японски горещ минерален извор онсен и я вкарайте на закрито, добавете панорамата на красивата планина Сангре де Кристо и аромата на борове и хвойнови храсти, разклатете в детински трепет от откриването на всичко това в една прекрасна природна среда, и ще получите „Десет хиляди вълни“, единствен по рода си здравен курорт.

Десет хиляди вълни, Ню Мексико, САЩ

Това е оазис, който се състои от седем отделни вани и две общи бани. Дълбоката релаксация е водещият принцип тук и макар мнозина да идват само заради водата, повечето също пробват и процедурите за тялото със сол, билки, нещо, наречено „Найтингейл Фейшъл“, и най-различни стилове масаж – от просто натъркване с масло от сандалово дърво до „Четири ръце, едно сърце“, при който двама масажисти работят върху вас едновременно.

Открит през 1981 г., „Уейвз“ (Вълните) (както местните го наричат) е малко нещо Ню Ейдж, малко дзен и малко висока пустиня, всичко смесено в семплата елегантност на японската и югозападната естетика. Осемте апартамента в Лунните домове са спокойни убежища, с татамита и свръхдебели футони.

Останалите да пренощуват гости се радват на възможността да се топнат под една бляскава галактика от звезди. Трудно е да повярваш, че си толкова далеч от Ориента, въпреки че знакът във вътрешния двор ни напомня: „Токио, 10 070 км“.

Къде: 6 км от центъра на Санта Фе, Ню Мексико, САЩ
Най-добро време: зимата за топла вана навън по време на лек снеговалеж;

Виж актуалните оферти за пътуване в САЩ!

Виж още:

Екскурзия в Мексико

Екскурзия в Перу

Екскурзия в Куба

 

>
12 януари 2012 г.

Тагове

балнеолечебен туризъм

екзотика

любопитно

романтични места

спа туризъм

хотели

Забележителности наоколо

Избрани оферти