Начало / Статии / Статии - САЩ

Ин ъф Анасази - непресторена изисканост, вдъхновена от „древните“

Автор

/

В съседство с Двореца на губернаторите, най-старата обществена сграда в САЩ, този необикновен хотел се обръща още по-назад за своето вдъхновение – към 1000-годишната местна култура на анасазите („древните“ на езика навахо).

„Ин ъф Анасази“, Санта Фе, Ню Мексико, САЩ

Това е най-изтънченият хотел в Санта Фe, но той функционира повече като интимна, безупречно управлявана странноприемница, украсена с колоритни рогозки и ръчно изработени кошници, тъкани и резби, които представляват индианската, испанската и английската култура на областта, и включвайки грубо одялани греди на тавана, частично подземни огнища и елементи на анасазско грънчарство и каменоделство в цялостния си характерен за Югозапада дизайн.

Малко са хотелите в такава съвършена хармония със своята околна среда, както архитектурно, така и духовно, а резултатът е съвсем близо до съвършенството. Още по-трудно ти е да си тръгнеш оттук заради ресторант „Анасази“, който използва екологично чисти местни продукти, купувани от околните фермери или индианци пуебло винаги, когато е възможно.

Менюто отдава почит на коренните американци и югозападната кухня със съвсем малко каубойски привкус. Елегантен, но естествен, ресторантът се утвърждава като един от най-добрите в областта съвсем скоро след откриването си.

Къде: Санта Фе, Ню Мексико, САЩ
Най-добро време: септември и октомври заради прекрасното есенно време

Виж най-добрите оферти за пътуване в САЩ!

Виж още:

Екскурзия в Канада

Екскурзия в Нова Зеландия

Екскурзия в Австралия

 

>
19 октомври 2011 г.

Тагове

любопитно

социален туризъм

хотели

Забележителности наоколо

Избрани оферти