Начало / Статии / Статии - САЩ

Фиестата на балоните в Албъкърки - най-сниманото събитие в света

Автор

/

Точно преди изгрев слънце е и над 750 огромни балона с горещ въздух са се разпрострели и на площ от 280 декара, подготвящи се за излитане.

        Снимки: Paul DeBerjeois

Напрежението сред събраните от цял свят ентусиасти нараства до силно чаканото масово издигане в 7 часа. Сутрешното небе се изпълва с балони с всякакъв цвят, размер и форма, включително около 70 „специални“ балона, оформени като какво ли не – от мотоциклет „Харли Дейвидсън“ до крави, прескачащи луната.

И вие може да полетите в небето чрез записване при официалните организатори на празника. По време на полета неземната тишина е прекъсвано от спорадичните изригвания на освобождавания хелий, докато вие наблюдавате как ранното утринно слънце над пустинята затопля планината Сандиа.

Но нещата са много вълнуващи и при завръщане на земята, особено за ентусиастите фотографи. Фиестата на балоните е наричана „най-сниманото събитие в света“, изпълвайки небето на най-големия град в Ню Мексико в продължение на девет дни всеки октомври и страниците на американските лъскави списания месеци след това. Ако блясъкът на нощните балони не осветява достатъчно небето за вас, то празничните фойерверки над града ще го сторят.

Къде:  Албакърки, Ню Мексико, САЩ

Кога: Първите девет дни в началото на октомври
 

>
20 август 2012 г.

Тагове

културен туризъм

летен туризъм

любопитно

семеен туризъм

фестивали

Забележителности наоколо

Избрани оферти