Начало / Екскурзии / Екскурзии - Брюксел

ПАРИЖ - Изола Белла и Замъците по Лоара - автобус и самолет

Номер на оферта

/

131567

Дати & цени

Цената включва

* самолетен билет Париж – София с редовен полет на авиокомпания Wizzair
* летищна такса
* трансфер до летище Бове
* транспорт по посочената туристическа програма с автобус ***
* 6 нощувки със закуски в хотели **/ ***
* медицинска застраховка
* туристическо и информационно обслужване
Цената е платима в лева по фиксинга на БНБ в брой в офиса на фирмата или по банков път (банковите реквизити са посочени в договора).

Цената не включва

* куфар до 20 кг. - 60 лв.
* трансфери от летище София за туристите от Хасково и Пловдив – 25 лв.
* входните такси на посещаваните туристически обекти
* Айфелова кула до 2 етаж /входна такса и резервация/ - 23 евро/ 45 лв. , при възможност доплащане на място до 3-ти етаж – 6 евро
* Двореца Версай /автобусен транспорт, входна такса и резервация/- 35 евро/ 69 лв. възрастни, 15 евро/ 29 лв. младежи до 26 г.
* Музея Лувър (резервация и входна такса) - 22 евро/ 43 лв., за младежи до 26 г. - безплатно
* Екскурзия до два от замъците по Лоара – Шамбор и Шеверни /автобусен транспорт, входна такса и резервация/– 65 евро/ 127 лв.
* Увеселителен парк Дисниленд/автобусен транспорт, резервация и входна такса/- 70 евро / 137 лв.;
* посещение на кабаре Мулен Руж (вариететна програма, ? бутилка шампанско и автобусен транспорт) – 135 евро/ 265 лв.
* Кораб до Боромеевите острови – 28 евро / 55 лв. (предплаща се задължително)

Програма на пътуването

Париж, Изола Белла и Замъците по Лоара: автобус и самолет

Маршрут: СофияЛюбляна – Изола Бела – МиланоЖенева – ПАРИЖ – Дисниленд - Замъците по Лоара – Версай – София

ДАТА: 28.04. - 04.05.2018 г. - жена за комбинация

7 дни / 6 нощувки

ЦЕНИ:
Възрастен в двойна/ тройна стая: 895 лв.
Единична стая: 1195 лв.
Дете до 12 г. с двама възрастни: 845 лв.

------------------------------------------------------------------


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


================================================================

ПРОГРАМА

28.04.2018: Отпътуване в 02.45 ч. от стадион „Младост” в гр. Хасково, 04.00 ч. от хотел Тримонциум в гр. Пловдив, 06.00 ч. от стадион Васил Левски в гр. София за Хърватска по маршрут СофияБелградЗагреб. Туристическа програма в столицата на СловенияЛюбляна - един град с душа. За да го почувстваш, достатъчно е да се разходиш в стария бароков град, сгушен в подножието на хълма със Замъка, да откриеш къщите в стил Сецесион и шедьоврите на известния архитект Плечник. Според легендата, за основател на Любляна се смята гръцкият герой Язон. Тя разказва как заедно със своите спътници, Аргонавтите, Язон открадва златното руно от цар Еет. Бягайки от него, те отплуват от Черно море по река Дунав, спускат се по река Сава и оттам стигат в Любляна. Очаквало ги обаче още едно препятствие – драконът на Любляна. Безстрашният Язон се хвърлил в битка с чудовището и го победил. Днес, на върха на крепостната кула, върху герба на града е изобразен този митичен Дракон на Любляна. Пешеходна обиколка в старата част на града. Нощувка в района.

29.04.2018: Закуска. Отпътуване за езерото Лаго Маджоре. Възможност за посещение на острова „Изола Бела”, най-популярния сред островите Боромео. Носи името на съпругата на Карло Трети Бормео, който през 1632 г. започнал тук създаването на малко чудо. За да се преобрази някогашния пуст и безплоден остров от сушата е пренесена много почва. Според архитектурния план острова е превърнат в градина, а в центъра му е изграден голям бароков дворец. Уникалната градина е разположена на десет тераси, построени стъпаловидно една над друга. Сред тях посетителите могат се любуват на прекрасни експонати на бароковото изкуство, на редки растителни видове, на удивителни бели пауни, които обикалят мястото като горди и достойни негови владетели. Отпътуване за Милано – индустриалната и модна столица на Италия. Разглеждат се Площада и Катедралата Дуомо – една от най-забележителните в Европа, характерна със своята “пламтяща готика”, Покрития пасаж Виктор Емануел II, Паметника на Леонардо да Винчи, операта “Ла Скала” /отвън/, средновековната крепост Сфорца. Нощувка.

30.04.2018: Закуска. Отпътуване за Швейцария. Пешеходна разходка в Женева: Цветния часовник, създаден през 1955 г., за да напомня както на местните жители, така и на туристите, че Женева е родното място на известните швейцарски часовници; фонтана „Же д’О” - най-големият фонтан в Европа; острова Русо с паметника на известния философ роден в стария град през 1712 г.; катедралата „Сент Пиер” (Св. Петър) – център на протестантството; Кметството; Паметника на Реформацията; Двореца на нациите; моста “Мон Блан”. Отпътуване за Париж. Нощувка.

01.05.2018: Закуска. Закуска. Туристическа програма в Париж с екскурзовод и автобус: острова Сите - сърцето на града, където е възникнала древната Лютеция; катедралата “Нотр-Дам-де-Пари”, която се смята за първообраз на готическата архитектура; Латинския квартал, в който ще откриете Сорбоната, Люксембургския дворец, Пантеона – последен дом на великите личности на Франция; Сградата на инвалидите; Марсово поле; Военното училище; площад "Трокадеро"; Кметството; градините и парка “Тюйлeри”; музея “Лувър” (отвън); площад "Конкорд"; “Шан-з-Елизе”; Триумфалната арка. По желание посещение на Айфелова кула и разходка с корабче по Сена. Разглеждане на квартала “Монмартър” (базиликата “Сакре Кьор”, Площада на художниците). По желание посещение на кабаре “Мулен Руж”. Нощувка.
02.05.2018: Закуска. Свободно ден в Париж или по желание: Посещение на увеселителен парк “Дисниленд“ или на музея “Лувър”. Нощувка.

03.05.2018: Закуска. Закуска. Свободно време в Париж или по желание еднодневна екскурзия до два от замъците по Лоара. Маршрутът минава покрай живописната долина на река Лоара. Първо се посещава замъка Шамбор – построен за крал Франсоа I, който бил невероятен бохем и непрекъснато организирал пищни тържества в замъка. В него има 440 стаи и огромен парк, заобиколен от от стена с дължина 22 мили. Посещение на Шеверни - най-новият сред лоарските замъци, с прекрасно запазен интериор и много жива атмосфера: например в библиотеката е започната игра на домино, в трапезарията са подредени приборите. Построен е в класическия стил на Луи XIII от бели каменни блокове и се смята, че дизайнът на шатото е бил вдъхновена от Люксембургския дворец в Париж. Отличително за Шеверни е симетрията в самата сграда на замъка и в прилежащите му градини. Връщане в Париж. Нощувка.

04.05.2018: По желание посещение на двореца Версай (с предварителна резервация). Дворецът Версай е тясно свързан с името на Луи XIV – кралят Слънце, на когото принадлежат думите „Държавата – това съм Аз!” Именно той превръща Версай в символ на абсолютната власт и на нечувания разкош. Дворецът се състои от 700 стаи, изградени върху 11 хектара и великолепни градини, разположени на площ от още 800 хектара. В строежа му били заети 36 000 работници, от тях 227 умират по време на работа. За пренасянето на огромното количество строителни материали са необходими 6 000 коня. Строежът възлиза на стойност от 65 млн. златни френски лири – сума, невъобразимо висока за своето време. Днес Версай безспорно е най-посещаваният френски замък, приютил най-пищния двор след падането на Римската империя. Трансфер до летище Бове/Париж. 16.25ч.- Отпътуване от Париж за София. 20.05ч. Пристигане в София. По желание трансфер до Пловдив и Хасково.


================================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

Необходими документи:
* лична карта или задграничен паспорт, валидни минимум 6 месеца след датата на завръщане от екскурзията – копие от документа се предоставя в офиса на фирмата при депозитната вноска. Визи не се изискват.
* за деца под 18 години – нотариално заверена декларация от единия или двамата родители – попълва се по образец.

Общи условия:
* Възможни са промени в последователността на посещенията.
* Местата в автобуса се определят по реда на записване.
* Няма специфични медицински и санитарни изисквания.
* Участието в допълнителните посещения (по желание) се заявява и заплаща задължително при резервация за екскурзията и се осъществява при минимум 20 туристи!
* Резервации се приемат срещу копие от личните документи на пътуващите.
* Първа вноска 350 лв. на човек, доплащане до 20 дни преди отпътуването.
*Посещението на Айфеловата кула, кабаре»Мулен Руж», музей “Лувър”, Дисниленд, двореца “Версай”, екскурзията до два от замъците по Лоара – “Шамбор” и “Шеверни” и трансфера до летище София се заявяват и заплащат предварително, при записване за екскурзията и се провеждат при минимум 20 туристи*
**Цените за Лувъра и Версай не включват екскуровод.


================================================================

ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!

================================================================

Тагове

Оферти - Белгия |  Оферти - Брюксел |  Екскурзии - Белгия |  Екскурзии - Брюксел |  Майски празници - Белгия |  Майски празници - Брюксел

Избрани оферти