Начало / Екскурзии / Екскурзии - Пекин

Драконите на Изтока - КИТАЙ, ХОНГ КОНГ, МАКАО И ОСТРОВ ЛАНТАУ

Номер на оферта

/

107524

Дати & цени

10 ноември 2024 г. - Цена от 2988 €

Цената включва

Самолетен билет с АК“Turkish Airlines” по маршрут София - Истанбул – Пекин - Хонг Конг – Истанбул – София с летищни такси и включен 30кг багаж ;
Самолетен билет Шанхай – Хонг Конг с включен 20кг багаж;
10 нощувки със закуски в местна категория хотели 4* - 3 н. в Пекин ( Metropolitan Lido Park ), 1н. в Лоян (Hotel Holiday Inn Express Luoyang или подобен), 2 н. в Сиян (Novotel Xian или подобен), 2 н. в Шанхай (Park Inn by Radisson Shanghai 4* или подобен) и 2 н. в Хонг Конг ( Panda Hotel или подобен);
10 Вечери по маршрута в традиционни китайски ресторанти с включена чаша безалкохолна напитка или бира ;
2 обяда в местни китайски ресторанти в Хонг Конг и Лантау;
Целодневен тур на остров Макао;
Целодневен тур на остров Лантау
Трансфер Пекин – Лоян с влак стрела във втора класа;
Трансфер Лоян - Сиян с влак стрела във втора класа;
Трансфер Сиян – Шанхай с влак стрела във втора класа;
Климатизиран транспорт;
Входни такси за музеите и обектите по програмата;
Екскурзоводско обслужване с превод на български език по време на програмата;
Всички трансфери, упоменати в програмата;
Медицинска застраховка с асистанс с покритие 10 000 евро на човек;
Водач, който ще придружава групата през цялото време.

Цената не включва

бакшиши за екскурзоводите, хотелите и ресторантите – 40 евро / 78 лв, заплащат се предварително в България.
билет за спектакъла «Династията на Златната Маска» в Пекин с включен трансфер – 65 евро/127 лв на човек (при минумум 10 записани туриста).
разходка с корабче по р. Хуан Пу в Шанхай – 60 евро/117 лева на човек (при минумум 10 записани туриста).
лични разходи (телефонни разговори, мини-бар и др.), неупоменати в програмата услуги.
такса за издаване на индивидуална туристическа виза за еднократно влизане в страната –140 лева.
По желание застраховка “Отмяна на пътуването” – около 3 % от пакетната цена. Застраховката се сключва в деня на записването. За повече информация моля запитайте в офисите ни.

Програма на пътуването

КИТАЙ, ХОНГ КОНГ, МАКАО И ОСТРОВ ЛАНТАУ - „Драконите на Изтока“

СофияИстанбул - Пекин – Сиян - Лоян - Шанхай – Хонг Конг – Макао –Лантау - Истанбул - София

13 дни / 10 нощувки

ДАТИ - ЦЕНА на човек в двойна стая::
03.04 – 15.04.2024 г. - 2898 евро/ 5668 лева - ограничени места
10.11 – 22.11.2024г. - 2988 евро/ 5844 лева

=============================================================ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!=============================================================

ПРОГРАМА

1 ден / СОФИЯ

Полет от София с АК“Turkish Airlines” в 21:35ч. Кацане в Истанбул в 00.05ч.

2 ден / ИСТАНБУЛ - ПЕКИН / Вечеря

Полет от Истанбул в 02.05ч и кацане в Пекин в 16.10ч. Посрещане от представител на фирмата партньор. Трансфер и настаняване в хотел Metropolitan Lido Park hotel или подобен. Вечеря в традиционен китайски ресторант на въртяща се маса. Нощувка.

3 ден / ПЕКИН / Закуска и вечеря

Закуска.

Туристическа обиколка на Пекин – град с над три хилядолетна история и административен център на Китай повече от 850 години. Екскурзията включва посещение на най-големия открит площад в света - Тян ан Мън (Площада на небесното спокойствие), като една от важните забележителности тук е прочутият мавзолей на видния китайски политик Мао Дзъдун.

Пешеходната разходка продължава с посещение на Забранения град, известен още като Зимния Императорски дворец Гугун, откъдето почти 400 години династиите Мин и Чин са управлявали страната. Със своите 980 сгради и 9999 стаи дворецът е обявен от ЮНЕСКО за част от световното културно наследство. Част от днешната обиколка е и посещението на Летния дворец - един от най-впечатляващите и големи дворци в света, с най-големия и най-добре поддържан парк в Китай, известен със своите градини и езера. Вечеря в традиционен китайски ресторант и нощувка.

4 ден / ПЕКИН / Закуска и вечеря

Закуска.

Днешният ден е посветен на Великата китайска стена (ЮНЕСКО) - едно от чудесата на света и символ на Китай. Подобно на опашка на гигантски дракон с височина от 8 метра, тя се извива през планини, долини и гори в продължение на повече от 9000 км. Това уникално архитектурно творение, което ясно се вижда и от Космоса, безусловно свидетелства за величието на древен Китай. Великата Китайска стена е символът на Китай и мъдростта на китайския народ. Направо е невероятно как китайците са успяли да построят такава велика архитектура с обикновени и прости инструменти в древноста. В близост до Стената – възможност за професионални снимки в императорски облекла.

Следва посещение на Нефритената фабрика и спирка за кратка фотопауза в Пекинския олимпийски парк, където може да се види отвън Националния стадион „Птиче гнездо“ (във формата на птиче гнездо) и Националния плувен център „Воден куб“, където са се провели олимпийските игри през 2008 г. Отпътуване към Happy Valley Park, свободно време около 2 часа или възможност за посещение на шоу спектакъл «Династията на Златната Маска».

Допълнителна екскурзия: Преди вечеря възможност за посещение на грандиозния шоу спектакъл «Династията на Златната Маска» - зашеметяваща комбинация от вода, светлина, музика и танци. – (65 евро/127 лева).

Вечеря в традиционен китайски ресторант и нощувка.

5 ден / ПЕКИН – ЛОЯН / Закуска и вечеря

Закуска.

Трансфер до жп гарата и отпътуване с високоскоростен влак за Лоян в 09:38ч (часовете подлежат на препотвърждение). Пристигане в Лоян в 13:47ч. След пристигане ще посетим уникалния будистки манастирски комплекс – пещерите Лонгмън (ЮНЕСКО) известни още като вратата на дракона. 1400-те пещери се намират на 12 км. южно от съвременен Лоян и съхраняват 100 хиляди будистки статуи, с размери от 25 мм. до 17 м. височина и около 2500 стели и надписи, поради което носят още името "Гората на Древните Колони". Настаняване в хотел Hotel Holiday Inn Express Luoyang или подобен. Вечеря в традиционен китайски ресторант и нощувка.

6 ден / ЛОЯН - СИЯН / Закуска и вечеря

Закуска.

Ранна закуска, след което отпътуване с автобус към манастира Шао Лин, който от древни времена е център на бойни изкуства и школата по Дзен будизъм. Посещение на централния будистки храм и присъствие на кунг-фу демонстрация. Трансфер до жп гарата и отпътуване с високоскоростен влак за Сиян в 17:41ч. Пристигане в Сиян в 19:12ч. Вечеря в традиционен китайски ресторант, след което настаняване в хотел Novotel Xian или подобен 4*. Нощувка.

7 ден / СИЯН / Закуска и вечеря

Закуска.

Днес обиколката започва с посещение на едно от Новите чудеса на света - гробницата с теракотената армия (ЮНЕСКО). Изграждането на уникалната армия от над 7000 фигури, подредени за поход, започва през 246 г. и е продължило 36 години. Това уникално творение на човешката мисъл е останало скрито под земята в продължение на векове, когато случайно е било открито от местни фермери през 1974 г. Ще посетим магазин за изделия изработени от лак, след което ще имаме свободно време за разходка из стария град. Вечеря в традиционен китайски ресторант и нощувка.

8 ден / СИЯН - ШАНХАЙ / Закуска и вечеря

Закуска.

След закуска ще разгледаме добре запазените стари градски стени (ЮНЕСКО) и ще посетим Голямата пагода на Великата Гъска - хранилище на ценни будистки ръкописи.

Трансфер до жп гарата и отпътуване с високоскоростен влак за Шанхай в 12:25ч. Пристигане в Шанхай в 19:47ч. Вечеря в традиционен китайски ресторант, след което настаняване в хотел Park Inn by Radisson Shanghai 4*или подобен.

9 ден / ШАНХАЙ / Закуска и вечеря

Закуска.

Целодневна екскурзия на Шанхай – финансовата столица на Китай. Наричан още “Париж на Изтока” или “китайският Чикаго”, градът е дом на ултрамодерна съвременна архитектура, култура, изискани ресторанти и луксозни магазини.

Започваме обиколката си с посещение на Храма на Нефритения Буда. Името му идва от двата бижутени бели нефритени Буда. Издълбани от цяло парче бял нефрит седящите статуи от нефрит на Буда са полупрозрачни с тържествен израз, показвайки отличните умения и извънредното изкуството на китайския народ. Градините Yuyuan - има много живописни дворове декорирани с барокови алпинеуми, басейни, и растения, които всички са свързани с коридори и проходи.

Фабрика за перли – запознаване и получаване на знания за пресните перли.

Телевизионна кула – символа на Шанхай, известната кула е открита през 1994г и е висока 468 метра.

Пазаруване по булевард Nanjing Road – започва от изкуствения кей (the Bund) в центъра на Шанхай и продължава в западна посока. По средата му се намира Народния площад. Известен със своята оживеност и модернизация, Nanjing Road печели репутацията си на "Първия търговски булевард в Китай", което е най-доброто място за пазаруване, също както са Пето авеню в Ню Йорк и Шанз-Елизе в Париж. Тук могат да бъдат намерени някои от традиционните за Шанхай храна и занаяти. Разходката по този булевард завършва на кея (the Bund) - известен крайбрежен квартал и най-известната забележителност на града. Думата „Bund“ е от англо-индийски произход и означава насип на първа линия. Това е също и най-популярното място за да се насладите на вечерната гледката на града.

Допълнителна екскурзия: Вечерна разходка с корабче по р. Хуан Пу (60 евро/117 лева).

Вечеря в традиционен китайски ресторант и нощувка.

10 ден / ШАНХАЙ – ХОНГ КОНГ / Закуска и вечеря

Закуска.

Свободно време, след което трансфер до летището за полет до удивителния Хонг Конг в 09:50 ( подлежи на препотвърждение ) разположен на повече от 200 острова. Пристигане в 12:50ч. Панорамна обиколка на Хонг Конг с посещение на връх Виктория и включен обяд. Ще посетим хълма на Виктория откъдето се открива невероятна панорама към околните острови, древното рибарско селище Абърдийн с безбройните джонки, яхти и плаващи ресторанти. Ще видим старата часовникова кула и плажа Рипълс Бей, където могат да се направят страхотни снимки на залива. Вечеря в традиционен китайски ресторант и настаняване в хотел Panda или подобен.

11 ден / ХОНГ КОНГ – МАКАО / Закуска и вечеря

Закуска.

Отпътуване рано сутринта от хотела за целодневна екскурзия с ферибот до Макао. Градът Макао, се намира на по-малко от час с ферибот от Хонг Конг. В този град в пълна хармония се съчетават източните и западните култури. Отличната кухня, колониалната атмосфера на португалското пристанище, правят този град уникален. В допълнение са и многобройните казина, които превръщат града в „Лас Вегас на Китай”.

Туристическата програма с местен екскурзовод включва разходка из историческата част, в която се намира най–старата европейска сграда на територията на Китай (UNESCO), руините на църквата Св. Павел с внушителната фасада от XVI в., статуята на Богинята на Милосърдието, кулата Макао, 11-та по височина в света, храма А-ма (UNESCO), изящен параклис от 1488 г. и посветен на богинята на мореплавателите и рибарите, площад Серадо, заобиколен с исторически сгради (UNESCO). Посещение на казино “Венецианецът”. Ферибот до Хонг Конг. Вечеря в традиционен китайски ресторант и нощувка.

12 ден / ЛАНТАУ - ХОНГ КОНГ - ИСТАНБУЛ

Закуска.

Посещение на остров Лантау с включен обяд. Отпътуване до живописното селище Нгонг Пинг, след което ще продължите с кабинков лифт до манастира „По Лин“. Манастирът е известен с най-голямата седяща статуя на Буда, висока 34 м, откъдето се открива впечатляваща гледка към остров Лантау и Южно Китайско море. Връщане с лифта в Нгонг Пинг и свободно време за пазаруване в “CityGate Outlet”. Вечеря в традиционен китайски ресторант.

Около 19:00ч трансфер до летището за полет с АК“Turkish Airlines” в 23:30ч.

13 ден / ИСТАНБУЛ – СОФИЯ

Пристигане в Истанбул в 06:25ч. Полет за София в 08:45ч и кацане на летището в София в 09:00ч.

=============================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

Полетно разписание - 03.04 – 15.04.2024 г.:
1 TK1030 СОФИЯ 2135 ИСТАНБУЛ 0005*
2 TK 88 ИСТАНБУЛ 0210 ПЕКИН 1615
4 TK 71 ХОНГ КОНГ 2330 ИСТАНБУЛ 0625*
5 TK1027 ИСТАНБУЛ 0845 СОФИЯ 0900

Полетно разписание - 10.11 – 22.11.2024г.:
1 TK1030 СОФИЯ 2135 ИСТАНБУЛ 0005*
2 TK 88 ИСТАНБУЛ 0210 ПЕКИН 1615
3 TK 71 ХОНГ КОНГ 2330 ИСТАНБУЛ 0625*
4 TK1027 ИСТАНБУЛ 0845 СОФИЯ 0900

Условия и Забележки:
Офертата важи при минимум 18 туристи.
Цената на екскурзията е калкулирана при курс на щатския долар 1 USD = 1.80 лв., като при увеличение на курса с над 5% фирмата си запазва правото да преизчисли посочените цени до 30 дни преди пътуването;
Пътуването е без медицински изисквания за имунизации;
Срок за уведомление за несъбран минимум – 30 дни преди заминаване;
Туроператорът си запазва правото на промяна на обявените хотели по програмата с други от същата категория, но идентични по качество;
Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на мероприятията по програмата.
Застраховка „Отмяна от пътуване“: Туроператорът предоставя възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Повече информация в офиса на фирмата.
Необходими документи за издаване на групова туристическа виза за Китай:

Сканирано копие на международен паспорт, валиден минимум 6 месеца след датата на завръщане;
Сканирана снимка паспортен формат във високо качество;
Попълнена апликация с лични данни и професия;
Такса за издаване на групова туристическа виза за еднократно влизане в страната – 80 USD на човек (около 142 лв).
Начин на плащане:

При резервация се внася депозит в размер на 1500 лв; доплащане 40 дни преди пътуването.

Пътуващите имат право да прекратят едностранно договора по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет, след заплащане на следните суми:

Срокове за анулации и неустойки:
при наличие на повече от 70 дни преди датата на отпътуване – неустойка не се удържа;
между 69-ия и 40-ия ден преди датата на заминаване се удържа размерът на внесения депозит;
при по-малко от 39 дни се удържа 100% от стойността на екскурзията.

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!=============================================================

Тагове

Оферти - Китай |  Оферти - Пекин |  Екскурзии - Китай |  Екскурзии - Пекин |  Екзотична почивка 2024 - Китай |  Екзотична почивка 2024 - Пекин

Избрани оферти