Начало / Екскурзии / Екскурзии - Мексико

Екскурзия до Мексико + почивка в Плая Дел Кармен

Номер на оферта

/

241044

Дати & цени

Цената включва

Самолетен билет София - Мексико Сити / Канкун - София
Вътрешен полет Мексико Сити - Вилаермоса
3 нощувки със закуски в хотел 4* в Мексико Сити
1 нощувка със закуски в хотел 4* в Паленке
1 нощувка със закуски в хотел 4* в Кампече
1 нощувка със закуски в хотел 4* в Мерида
1 нощувка със закуски в хотел 4* във Валядолид
5 нощувки на база All Inclusive в хотел 4* в района на Плая Дел Кармен - Ривиера Мая
Двудневна екскурзия в Мексико Сити
Екскурзия до Хачимилко
Екскурзия до Теотиуакан
Екскурзия до Паленке
Екскурзия до Мерида
Екскурзия до Чичен Ица
Екскурзия до Тулум
Входни такси в туристическите обекти
Водач на български език през целия престой
Здравна застраховка "Помощ при пътуване" с покритие 10 000 евро
Всички трансфери по програмата

Цената не включва

Разходи от личен характер
Бакшиши за шофьор и местен водач /~5$ на ден/
Допълнителни екскурзии /по желание/
Напитки, освен упоменатите като включени
Туристическа такса в Мексико и Плая Дел Кармен
Такса летище при напускане от Мексико

Програма на пътуването

Екскурзия до Мексико + почивка в Плая Дел Кармен

15 дни / 12 нощувки

Водач Кристи Мартинова

ДАТА 26.04.2024 – 10.05.2024 - жена за комбинация

ЦЕНА на човек в двойна стая: 2950 евро

=============================================================



ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!



=============================================================

Мексико
Мексико е страна на богата култура, вкусна храна, зашеметяващи пейзажи, исторически чудеса, оживени градове, топло гостоприемство и вълнуващи приключения – Мексико има всичко. Пригответе се да бъдете омагьосани, забавлявани и очаровани от величието и историите, които тази страна може да предложи! Ще се впуснем в хипнотизиращо пътешествие през сърцето и душата на Мексико, за да изживеем древна история, живи традиции и спираща дъха природна красота.

Едно вълнуващо пътешествие, което рисува ярка картина на разнообразната и завладяваща душа на Мексико.

Акценти:
– Богата култура и история: Мексико може да се похвали с невероятна смесица от местни култури, исторически забележителности и архитектурни съкровища. От древни цивилизации и колониални градове до съвременно изкуство и духовност.
– Кулинарни изкушения: Мексиканската кухня е известна, предлагаща възхитителна комбинация от вкусове, подправки и разнообразни ястия. От тако и тамалес до моле и чилакили, има широка гама от вкусни храни, които да опитаме, включително улична храна, регионални специалитети и изискани заведения за хранене.
– Красиви пейзажи: Природната красота на Мексико е наистина спираща дъха, предлагайки разнообразни пейзажи. От зашеметяващите плажове по крайбрежието на Карибите на места като Канкун и Ривиера Мая до буйните джунгли и извисяващите се планини, страната има по нещо за всеки любител на природата.
– Топло гостоприемство: Хората в Мексико са известни със своето топло и приятелско гостоприемство. Посетителите могат да се потопят в местните традиции, фестивали и тържества, като получат представа за жизнената културна тъкан на страната.
– Оживени градове: Градовете в Мексико са оживени центрове, всеки със собствен уникален чар.
– Приключения и дейности: Мексико предлага изобилие от приключенски дейности, от изследване на сеноти (естествени дупки) на полуостров Юкатан до древни руини, гмуркане с шнорхел, сърфиране и др.

-----------------------

ПРОГРАМА

Ден 1: София - Мексико Сити
Тръгване от летище София през Истанбул и нощен полет до Мексико сити.

Ден 2: Мексико Сити
Рано сутринта кацаме на летището на Мексико сити. Трансфер до центъра на града и полудневна пешеходна обиколка, която ще ни отведе в Centro Historico (обект на световното културно наследство на ЮНЕСКО), където всеки камък нашепва истории за отминали епохи и съвременна космополитност. „Centro“ е едновременно историческият център и туптящото сърце на Мексико Сити. Той е оживен, вълнуващ, изпълнен със звуци, цветове и аромати.
Ще видим историческият площад Constitution Square (Zocalo). Зокало не е просто площад; той е сцена, където се разиграват миналото, настоящето и бъдещето на Мексико. Днес площадът е трибуна за политически демонстрации, арт инсталации, културни празненства и събирания. И още - Metropolitan Cathedral, която е чист архитектурен шедьовър! Тази катедрала е строена в продължение на два века (от 1573 до 1813 г.) и е най-голямата в Латинска Америка. Испанците построяват сградата върху руините на ацтекския Templo Mayor. Тъй като катедралата е строена толкова дълго време, то в архитектурата й се преплитат ренесансов, бароков и неокласически стил. Влизаме вътре и... играта на светлина през стъклените витражи , богато украсените олтари и божествената тишина ще ни накарат да се почувстваме, сякаш сме стъпили в свещена капсула на времето. Непосредствено до катедралата, руините на Темпло Майор тихо ни напомнят за славните времена на една отдавна загубена цивилизация. Храмът е бил централната част на Теночтитлан - древната столица на ацтеките, построена през 1325 г. Тук дори въздухът трепти от вековна история и легенди, които със сигурност ще накарат въображението ни да се развихри... Искате ли още? Само на няколко преки от Темпло Майор ни очаква очарователният площад Санто Доминго, който е сгушен в сърцето на Мексико Сити. Тук се намира църквата на Непорочното зачатие. Тази поразителна църква от колониалната епоха с внушителната си фасада и богато украсени детайли, служи като историческа съкровищница и последно място за почивка на Ернан Кортес, смелият и противоречив конкистадор, който изиграва решаваща роля в испанското завоюване на империята на ацтеките и впоследствие оформя хода на мексиканската история.
За някои Кортес символизира изследване и откритие, докато за други той представлява турбуленцията на завоеванието и колонизацията. Със сигурност това място ще ни прикани да размишляваме върху сложните нишки на историята, културните пластове, конфликтите и смесването на цивилизации, които са оформили идентичността на днешно Мексико.
Следва величественият Palacio de Bellas Artes. Сградата е съществена част от историческия център на Мексико Сити и се смята за най-важния и значим културен център на града. Архитектурата на сградата е смесица от стилове арт нуво и арт деко, а вътрешното пространство е оживено от множество стенописи, които разказват истории за богатото наследство, борбите и триумфите на Мексико. След толкова история, култура и изкуство, май е време да отдъхнем, а какво по добро място от Alameda Park - оазис сред градския хаос, който е идеално място да се отпуснем, а когато се изкачим на площадката за наблюдение Torre Latino, ще бъдем възнаградени с най - епичната гледка над Мексико Сити. Ще завършим обиколката със свободно време за обяд, а след това се отправяме към нашият хотел.
Настаняване и заслужена почивка.

Ден 3: Мексико Сити
Закуска .
Добро утро от Мексико сити! Готови ли сте? Днес със сигурност, ще се почувстваме като Индиана Джоунс на легендарно приключение! Нашата авантюра започва в престижния Национален антропологичен музей, където историята не просто се наблюдава, но се чувства и преживява. Тук времето сякаш се разплита, а артефакти, скулптури и съкровища ще ни отведат на хипнотизиращо пътешествие през предколумбовата история на Мексико. Ще се потопим във величието на цивилизациите на ацтеките, маите, олмеките, толтеките..., които са оставили незаличима следа върху мексиканското историческо и културно наследство. А ботаническата градина /в рамките на музея/, ще ни осигури живата връзка с древните земеделски практики на Мезоамерика.
И сега е време да се върнем обратно и да се потопим в един фантастичен и цветен свят, защото нашата обиколка ни отвежда до очарователните, кобалтовосини стени на „Casa Azul“-Синята къща: “Добре дошли в света на една от най-емблематичните художнички на Мексико – Фрида Кало!“ Къщата, в която е родена Фрида Кало и където тя по-късно живее с Диего Ривера представлява своеобразен портал към бурния, но дълбоко вдъхновяващ живот на тази колоритна дама. Всеки ъгъл на къщата споделя истории за личния живот на Фрида, всяка картина и артефакт разказват истории за любов, болка и непоколебимост. Нашата културна експедиция продължава - впускаме се в изследване на бохемския рай- Coyoacan/ Койоакан. Тук, пулсиращият живот на Plaza Hidalgo, ще ни замае с уличните си търговци, артисти и музиканти докато потропваме леко в ритъма на музиката. Площадът е обграден от очарователни кафенета и ресторанти, всеки от които предлага възхитително разнообразие от мексикански ястия и кулинарни изкушения.
Време е за обедна почивка, приятели! Независимо дали ще изберем пикантните вкусове на уличното тако или ще се отдадем на традиционна мексиканска кухня в местен ресторант, със сигурност и вкусовите ни рецептори ще затанцуват от радост...
Следобяд се отправяме на пътуване в един сюрреалистичен свят на цветове, музика и... плаващи градини. Добре дошли в Xochimilco или Мекскиканската Венеция! Качваме се на лодка за една приказна разходка по водните канали, покрай плаващи градини и мариачи, пеещи серенади. Xochimilco е обект на световното наследство на ЮНЕСКО. Името идва от езика на ацтеките и означава „цветна градина“. Каналите на Xochimilco са остатък от земеделската техника на ацтеките за използване на "chinampas" за разширяване на обработваема земя във влажни зони. Днес каналите са толкова оживени и с толкова много активности, че ще се почувстваме сякаш сме попаднали на празничен карнавал. След като обиколката с лодка приключи, изпълнени с емоции, ще се сбогуваме с това очарователно място и ще се върнем към нашият хотел.

Наздраве за добре прекараният ден. Viva la vida!

Ден 4: Мексико Сити - Теотиуакан
Закуска.
Приготвяме се за поредният вълнуващ ден. Днес ще се впуснем във вълнуваща обиколка през духовното сърце на Мексико като започнем с базиликата на Дева Мария от Гуадалупе и по-късно се пренесем отново назад във времето, за да се потопим в древния град Теотиуакан.
И така, вече сме пред вдъхващата страхопочитание базилика Дева Мария от Гуадалупе - свещено място, което излъчва аура на вяра и мистика. Въздухът тук е изпълнен с благоговение. Култ се развива около това място, след като през 1531 г., местен селянин на име Хуан Диего твърди, че Дева Мария му се явила и е поискала да се построи храм в нейна чест. За да послушат думите ?, предадени чрез него, тя изпратила послание под формата на неин образ върху дрехата на мъжа! По- късно желанието бива изпълнено и храма бива построен. През вековете Нуестра Сеньора де Гуадалупе получава заслуги за всякакви видове чудеса. През 1737 г. Девата е официално обявена за покровителка на Мексико, а два века по-късно за небесен покровител на Латинска Америка и императрица на Америка. Днес светилището на Богородица около Cerro del Tepeyac /предишно светилище на ацтеките/ е едно от най-почитаните места, привличайки хиляди поклонници.

Време е за малко почивка и вкусен обяд по избор. Независимо дали, ще изберем улично тако или уютен местен ресторант, това е още една възможност да се насладим на автентичните вкусове на Мексико.

За нас обаче, пътешествието из мистичното наследство на Мексико не свършва до тук. Пренасяме се отново назад във времето, и то не къде да е, а в древният град Теотиуакан - Градът на Боговете. Тук ни очакват разкази за мистерии, обреди и вярвания, а зашеметяващите гледки, ще накарат сърцето ни да подскочи. Теотиуакан е бил най – известният град в Северна Америка до Колумбовия период. Все още не може да се установи със сигурност от кой е построен и защо изведнъж е изоставен. Градът е разположен на 2285м надморска височина върху Мексиканското плато и обхваща площ от около 30 km?. Тук ни очакват пирамидите на Слънцето и Луната, които стоят изправени и горди като древни пазители, призоваващи ни да изследваме и разкрием техните тайни. Пирамидата на слънцето е втората най – голяма пирамида в Америка с височина от 65 метра и третата най-висока в света. Връщаме се обратно към хотела, за да си починем от вихрушката от преживявания. Утре напускаме Мексико сити и се отправяме на Югоизток.

Нощувка в хотела

Ден 5: Вилахермоса - Паленке
Добро утро! След закуска поемаме на пътешествие, което ще ни отведе от оживените улици на Мексико Сити до сърцето на древния свят на маите. Нашето приключение започва със сутрешен полет до Вилахермоса и живописно двучасово шофиране до археологическата зона Паленке- царството на маите. Това място е съкровищница от история и мистерия. Тук, сред извисяващите се пирамиди и буйната джунгла, ще изследваме сложна архитектура и мистериозни храмове, всяка разказваща собствена история. След археологическата ни експедиция ще имаме свободно време, да поглезим вкусовите си рецептори с прекрасен обяд по избор.
В следобедните часове ни очаква панорамна автобусна обиколка по улиците на Паленке, едно очарователно градче, което се гордее с уникална комбинация от старо и ново. Цветовете на града, оживената атмосфера и усмивките на местните, ще оставят у нас топли спомени завинаги.
Най-накрая е време да се настаним в нашия хотел.
Ще си починем добре, защото утре ни очакват още чудеса за изследване.

Ден 6: Паленке - Кампече
Приключенци, нека закусим добре.
Днес ни очаква смесица от исторически чудеса и епичното очарование на Мексиканското крайбрежие!
Денят ни започва с вълнуващ трансфер от Паленке до живописния град Кампече, типичен пример за пристанищен град от испанския колониален период в Новия свят. Предстои ни панорамна автобусна обиколка по Малекон - живописна крайбрежна алея, която се извива покрай Мексиканския зали. Ще минем покрай историческия Губернаторски дворец - прекрасен пример за колониална архитектура и разбира се, градските стени /някога издигнати, за да предпазят града от пиратски нашествия/, днес ни напомнят за богатата история на Кампече.
След обиколката се настаняваме в хотела. Сега вече времето е наше – ще разгледаме свободно този очарователен град - калдъръмените улици, колониалната архитектура... пъстро и любимо.
Нощувка.

Ден 7: Кампече - Мерида
Закуска.
Ден на мистични руини, културно вдъхновение и един магнетичен град – Мерида, столицата на щата Юкатан. Нашето приключение започва с пътуване от Кампече до вдъхващата страхопочитание археологическа зона Uxmal /Ушмал/, където маите отново ще ни напомнят за своята велика цивилизация. Ушмал буквално означава „три пъти построен“, но всъщност градът е бил построен пет пъти. Основан е за първи път около 600 г. сл. Хр. и е още едно доказателство за напредналите инженерни умения на маите, като се има предвид колко е сух районът наоколо. Архитектурата се отличава със сложните си декоративни шарки и честото използване на изображения, свързани с бога на дъжда Чак. Ушмал е бил процъфтяващ религиозен център с голямо церемониално значение, а на върха си е имал население от около 25 000 души. Градът е „преоткрит“ през 19-ти век и за първи път е разкопан през 1929 г.: днес е видима само една малка част и много повече предстои да бъде разкрита. Един от най-интересните аспекти на Ушмал е неговото оформление, което е внимателно съобразено с концепциите на астрономията, вярванията и културата на маите. Някои от най-популярните структури на Ушман са Пирамида el-Adivino-буквално преведено означава „пирамидата на гадателя“ или „Къщата на магьосника“. Легендата разказва, че е била построена за една нощ и се вярва, че носи магическата сила на предците. El Palacio del Gobernador-губернаторският дворец е друга впечатляваща структура, напълно симетрична и богато украсена с изображения на астрономически символи и бога на дъжда Чак. Куадрангуло де лас Монхас- манастира, който обхваща над 74 стаи в четири сгради. Точната му функция е неизвестна, но хората смятат, че може да е бил дворцов комплекс, училище или военна академия. Вълнуващо, нали?! Следва почивка за обяд.
Продължаваме към Мерида - културната перла и столица на полуостров Юкатан. Градът е основан преди повече от четири века от испанския конкистадор Франсиско де Монтехо, който избрал за новия град място, където преди са живели древните маи. Старинните камъни, пълни с рисунки на маите, са били използвани, за да се построят испанските сгради и такива камъни могат да се видят днес по стените на катедралата в града. Градът е интересен и с това, че над петдесет процента от жителите в него произхождат от маите. Град Мерида е обявен за най-безопасния град за живеене в цяло Мексико. А ние, ще му се насладим с панорамна обиколка около Plaza Grande-сърцето на града. Няма как да не бъдем завладени от жизнената атмосфера и колониалното величие на този очарователен град. След като се настаним в хотела, ще имаме време да се отпуснем, да се разходим из оживените улици, да разгледаме магазинчетата или просто да седнем в някое от многобройните кафенета и ресторанчета и да съзерцаваме живота, който се случва около нас.

Нощувка.

Ден 8: Чичен Ица - Валядолид
Закуска.
Днес можем да кажем че ни очаква кулминацията на археологическите ни обиколки от последните дни. Добре дошли в невероятният свят на Чичен Ица. Пригответе се да се пренесем отново назад във времето на място, където науката, архитектурата и мистицизмът се сливат по един грандиозен начин. Ще можем отблизо да видим емблематичната пирамида Кукулкан , която като пазител бди над древния град. Това архитектурно чудо е повече от просто пирамида - това е шедьовър, който е пример за комплексните астрономически познания на маите. При всяко равноденствие, ако застанем пред пирамидата може да видим как змиевидната сянка на Кукулкан се плъзга по стъпалата или да чуем странното ехо от пляскането на ръцете си. Защо? Как? Хиляди въпроси ще връхлетят съзнанието ни. А когато стъпим на игрището Great Ball, няма как да не си представим гръмките възгласи на зрителите и учестеното дишане на играчите, участващи в игра с най-високия залог: собственият си живот. Само на няколко преки от игрището стои храмът на войните- архитектурен скъпоценен камък, украсен със сложни колони, детайлни дърворезби и поразителни статуи, а обсерваторията, известна още като El Caracol, е структура, която говори много за страстта на маите към звездите и небесните събития. И ние можем да надникнем през кръглите прозорци и почти да си представим как древните астрономи наблюдават небесата.

Всеки камък, всяка резба и всяка структура в Чичен Ица е част от пъзела,върху който историци и археолози работят, за да разрешат. С всяко ново откритие, разказът за тази древна цивилизация става все по-богат. През 2007 година Чичен Ица е обявена за едно от новите седем чудеса на света. Това е признание за изключителната универсална стойност на града за опазването и разбирането на културното наследство на човечеството.

Трудно ще се разделим с това място, но продължаваме и следващата ни спирка със сигурност е не по-малко вълнуваща. Cenote Ik Kil е природно чудо, което въплъщава чистата красота и мистика на полуостров Юкатан. Сгушен сред буйна зеленина и лиани, сенотът изглежда като място излязло от някоя вълшебна приказка. Докато слизаме по витата стълба надолу ни очаква спираща дъха гледка - кръгъл басейн с кристално чиста, тюркоазена вода, отразяващ небето отгоре, отвесни скали и богата зеленина и всякакви лияни. За по-авантюристично настроените, ще има възможност да поплуваме и да се отпуснем в чудно прохладната вода. А след освежаващата баня ни очаква вкусен обяд, включен като част от преживяването.

С напредването на деня се отправяме към Валядолид - град, който излъчва колониален чар и културна привлекателност. След пристигане ще се настаним в нашият хотел за заслужена почивка. Все още имаме сили?! Цялата вечер е пред нас. Нека оставим Валядолид да плени сетивата ни.
Нощувка.

Ден 9: Валядолид - Ривиера Мая
Закуска.
Днес ни чака вълнуващо пътешествие през древните чудеса и крайбрежните изкушения на Ривиера Мая. Нашето приключение започва с трансфер до археологическата зона Тулум, място, където историята се среща с блестящото крайбрежие, предлагайки още един поглед към древната цивилизация на маите. Пристигайки в археологическата зона на Тулум, ще бъдем посрещнати от величествени руини, кацнали на върха на скали с изглед към Карибско море. В епохата на маите Тулум е бил оживен град, наречен Зама, което означава „място на изгряващото слънце“. Фокусът на града са били религиозни церемонии и поклонение пред боговете, но не само това. Тулум е имал достъп както до сухопътни, така и до морски търговски пътища, което го прави важен търговски център в древността. Красиво разположен на скалата с изглед към Карибско море стои El Castillo от Тулум. Първоначално е смятан за храм, докато откритие през 1984 г. определило ролята му като фар. С много малки прозорци, идеално подравнени към пролома в бариерния риф, великолепието на тази структура оживява, когато си представим върволица от канута, плавателни съдове и моряци. Точно отдолу под скалите и руините се намира великолепният плаж Playa Ruinas. Със своя прахообразен бял пясък и кристално чисти води, този живописен плаж е неустоима покана за слънце и релакс, от които разбира се ние ще се възползваме.

Следваща спирка: ол инклузив курорта в Ривиера Мая или Плая дел Кармен. Следващите няколко дни ще се потопим в лежерната обстановка на тези любими курорти. Независимо дали става въпрос за освежаващ коктейл край басейна, подмладяваща спа процедура или просто почивка на девствения плаж, удоволствието е гарантирано, а вечерите ни очакват с фантастичен свят от кулинарни изкушения и много забавления.

Ден 10-14 : Плая Дел Кармен
Почивка в избраният курорт на база ол-инклузив. Представете си това: девствени плажове, люлеещи се палми и тюркоазените води на Карибско море, рисуващи перфектен фон като картичка. Тук, ще имаме възможност да плуваме с множество тропически рибки, да се гмуркаме и да изследваме близките рифове и техните обитатели... Но чакайте, търсачи на приключения! Това съвсем не е всичко. Ще имаме възможността да изследваме и дивата страна на Мекскико с екопаркове като Xcaret или Xel-Ha, където ни очакват вълнуващи зиплайнове, срещи с екзотични диви животни, културни преживявания и много емоции.

Ден 15: Канкун - София
Нашият последен ден. Освобождаваме стаите след закуска и трансфер до летището на Канкун през Истанбул и полет за София.

=============================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

Хотели:
3 нощувки със закуски в хотел Punto MX 4* в Мексико Сити
1 нощувка със закуски в хотел Ciudad Real Palenque 4* в Паленке
1 нощувка със закуски в хотел Gamma Campeche Malec?n 4* в Кампече
1 нощувка със закуски в хотел Gamma Merida El Castellano 4* в Мерида
1 нощувка със закуски в хотел Ecotel Quinta Regia 4* във Валядолид
5 нощувки на база All Inclusive в хотел Viva Wyndham Azteca 4* в района на Плая Дел Кармен

При неблагоприятни метеорологични условия или други форсмажорни обстоятелства, е възможно програмата да претърпи промяна! Полетните часове подлежат на препотвърждение от авио компаниите!

Туроператорът си запазва правото за промяна в реда на разглеждане на забележителностите, при необходимост, с цел оптимизация.

Допълнителни екскурзии и мероприятия - заявяват се и се заплащат в България!

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ И УСЛОВИЯ НА ЗАПИСВАНЕ:

Международен паспорт, валиден минимум 6 месeца от крайната дата на пътуването

В случай, че ПОТРЕБИТЕЛЯТ прекрати доброволно своето пътуване, през времетраенето му, всички допълнителни разходи, включително и транспортните, са за негова сметкa

Пътуването като цяло НЕ Е подходящо за лица с ограничена подвижност.

=============================================================



ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!



=============================================================

Тагове

Оферти - Мексико |  Оферти - Мексико |  Екскурзии - Мексико |  Екскурзии - Мексико |  Екзотична почивка 2024 - Мексико |  Екзотична почивка 2024 - Мексико

Избрани оферти