Начало / Екскурзии / Екскурзии - Порто

Северна Португалия и Галисия - полет от София

Номер на оферта

/

237190

Дати & цени

17 септември 2024 г. - Цена от 3698 лв.

Цената включва

1. Самолетни билети от София до Порто и обратно, с прекачване и включени 1 брой малък ръчен багаж, 1 бр. голям ръчен багаж и 1 бр. чекиран багаж до 23 кг.
2. Екскурзоводско обслужване по време на цялото пътуване, от пристигането до отпътуването от Порто, от Иван Пелтеков - лицензиран гид на български език в Португалия.
3. Екскурзоводско обслужване от лицензирани местни гидове в Сантяго де Компостела, Понтеведра и Галисия.
4. Водач - придружител от Травел Холидейс по време на цялото пътуване от отпътуването до завръщането в България.
5. Транспорт с лицензиран туристически автобус в Португалия и Испания
6. Три нощувки с включени закуски и вечери в домовете на две от най-старите благороднически фамилии в Португалия
7. Три нощувки с включени закуски и вечери в хотелски комплекс, с традиционната за благородническите къщи в Галисия каменна архитектура
8. Една нощувка с включена закуска и вечеря в хотел Tryp Porto Expo 4*
9. Екскурзоводски беседи от лицензирани местни екскурзоводи по всички посещавани обекти, на български език в Португалия и с превод на български език в Испания.
10. Входни такса за Катедралата на Сантяго де Компостела, Музея към нея и “Портико да Глория”.
11. Входна такса за Катедралата в Туи
12. Входна такса за Катедралата в Брага
13. Входна такса за Параклиса на фамилията Коимбра в Брага.
14. Тур гайд система с приемници и слушалки по време на цялото пътуване
15. Бакшиши за шофьори
16. Градски такси
17. Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро

Цената не включва

1. Разходи от личен характер
2. Входни такси, освен посочените по-горе.
3. Доплащане за застраховка Помощ при пътуване за лица над 65г. - на запитване
4. Застраховка Отмяна на пътуване, покриваща анулации по здравословни причини, соколо 3,5 % от стойността на пакетното пътуване.Травел Холидейс съдейства за сключването.

Програма на пътуването

СЕВЕРНА ПОРТУГАЛИЯ И ГАЛИСИЯ - АВТОРСКА ПРОГРАМА НА ИВАН ПЕЛТЕКОВ

СОФИЯ - ПОРТО - ПОНТЕ ДЕ ЛИМА - БАРСЕЛОШ - БРАГА - АРКОШ ДЕ ВАЛДЕВЕШ - ВИАНА ДО КАЩЕЛО - ВИГО - САНТЯГО ДЕ КОМПОСТЕЛА - КОСТА ДА МОРТЕ - МУРОС - нос ФИСТЕРА (ФИНИСТЕРЕ) - ФИСТЕРА - МУШИЯ - ПОНТЕВЕДРА - МАТОЗИНЬОШ - ПОРТО - СОФИЯ

8 Дни / 7 Нощи

ДАТА: 17 септември 2024 - МЪЖ ЗА КОМБИНАЦИЯ | ЖЕНА ЗА КОМБИНАЦИЯ

ЦЕНА на човек в двойна стая - закуски и вечери - РАННИ ЗАПИСВАНИЯ ДО 15.06.2024 - намаление от 150 лв, калкулирано в крайната цената. - 3698 лв.

=============================================================ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!=============================================================

Пътят, който води към много посоки…Из Северна Португалия и Галисия

Ако зеленият цвят е цветът на надеждата, то това пътуване носи много от нея.

Река Миньо разделя най-северната португалска област, носеща същото наименование, от съседната испанска провинция Галисия. Природата не слага граници между хората и земите, но историята, традициите, битките, сватбите, укрепленията, храната, вината на тези два района носят вековни спомени и разкази. И ние сме тук, за да ви ги покажем и разкажем.

Елате с нас на едно пътешествие, не разделящо, а обединяващо хора, мисли и усмивки. Едно пътешествие извън утъпканите пътеки на масовия туризъм.

Едно пътешествие за Пътя, който води към много посоки и носи мъдрост и радост на всеки поел по него.

Акценти на програмата:

1. Самолетни билети от София до Порто и обратно с включен чекиран багаж до 23 кг.
2. Екскурзоводско обслужване по време на цялото пътуване, от пристигането до отпътуването от Порто, от Иван Пелтеков - лицензиран гид екскурзовод на български език в Португалия.
3. Включени традиционни вечери в Португалия и Галисия
4. Три нощувки в домовете на две от най-старите благороднически фамилии в Португалия.
5. Три нощувки в хотелски комплекс, с традиционната за благородническите къщи в Галисия каменна архитектура
6. Една нощувка в района на Матозиньош в хотел от веригата Tryp Wyndham
7. Екскурзоводски беседи от лицензирани местни екскурзоводи по всички посещавани обекти, на български език в Португалия и с превод на български език в Испания.
8. Входни такса за Катедралата на Сантяго де Компостела, Музея към нея и “Портико да Глория”, за Катедралата в Туи, входна такса за Катедралата в Брага и Параклиса на фамилията Коимбра в Брага.
9. Тур гайд система с приемници и слушалки по време на цялото пътуване
10. Включени бакшиши за шофьорите
11. Включени градски такси

=============================================================

ПРОГРАМА

ДЕН 1 :
17.09.2024г.

Отпътуване от София с полет на Австрийски авиолинии през Виена до Португалия. Пристигане на летище “Франсишку Са Карнейро” в Порто на обяд.
Посрещане на летището от Вашия лицензиран екскурзовод на български език в Португалия - Иван Пелтеков. Организиран трансфер до района на Понте де Лима и настаняване в Pa?o de Calheiros и Convento de Val Pereiras.
Pa?o de Calheiros е до ден днешен дом на една от най-старите благороднически фамилии в Португалия, разположен над прекрасната р. Лима и обградена от лозя, от чието грозде, сорт Лурейро се произвежда едно от най-добрите “зелени” вина в Португалия. Един дом на близо 700 години, който отваря гостоприемно врати само за Вас.
Convento de Val Pereiras е наследник на създадения през далечната 1360 г. францискански манастир, обграден от зеленина, реставриран с много любов и внимание от настоящите си собственици, фамилията Кащру-Невеш с една единствена цел: да даде на всеки от гостите си спокойствие и душевна наслада, присъща за тази прекрасна част на Северна Португалия, смесица от история, традиции, добра храна, прекрасни вина и много сърдечни хора.
Свободно време за почивка и разходка из двете имения, както и за запознаване с помощта на Вашия екскурзовод и домакините ни с историята на Северна Португалия и съседна Галисия.
Вечеря в Pa?o de Calheiros - неповторима обстановка от XVIII в. и прекрасни ястия и напитки, специално за Вас. Нощувка в Понте де Лима, Северна Португалия.

ДЕН 2 :
18.09.2024г.

Закуска.
Първо ще пропътуваме за по-малко от час разстоянието от Понте де Лима до Барселош. Един от малките “тайни” на Северна Португалия, известен освен с историческата си значимост за португалската държавност, с местоположението си по Пътя на Сантяго, и с пъстрите си керамични фигури, Роза Рамальо, легенди, цветя, река, мостове и…един шарен петел, символизиращ надеждата, доброто, португалския дух и справедливостта. Един град, който всеки трябва да види, за да разбере Португалия и ние го представяме в пълната му красота за Вас.
Втората ни дестинация за деня ще е Брага - духовната столица на Португалия, градът с най-старата катедрала в страната, най-многото църкви, най-красивото бароково светилище “Бон Жезуш ду Монте”, едно от най-почитаните светилища на марианизма в Португалия - “Самейро”, благороднически палати, мумия, прекрасни площади и много, много зеленина и цветя в градините “Санта Барбара”.
За да се насладим на града ще имаме достатъчно свободно време и възможност да разгледаме и прекрасния, често оставащ встрани от посещенията на “Бон Жезуш ду Монте” парк към комплекса; да посетим и най-старата, и една от най-интересните катедрали в днешна Португалия; да видим един от най-красивите запазени параклиси в благороднически дом, със скулптури на големите майстори от XVI в. Филип Одар и Жан де Руан, работили в португалските земи.
Това е мястото да опитате риба-треска по рецепта от Брага или фрижидейра в заведение, отворено през далечната 1796 г., а защо не и римска торта по оригинална рецепта на Марк Гавий Апиций, най-познатият автор на готварски книги през древността, сравнявайки го с кулинарния гений (и пудинг) на местната “звезда” и институция в готвеното Жоаким Машадо Ребело, абат на Пришкуш?
Ще видим най-интересното плюс няколко тайни и непознати места, с техните истории и легенди, оставащи често извън пътя на стандартните туристически обиколки. Спокоен живот, история, традиции в най-добрия град за живеене в Португалия - бъдете готови да се потопите в тях. Вечеря. Нощувка в Понте де Лима, Северна Португалия.

ДЕН 3 :
19.09.2024г.

След закуска тръгваме към Аркош де Валдевеш - малък град на брега на р. Веш, в зеленото сърце на областта Миньо. Под привидно монотонния му облик ще разкрием десетките му скрити истории и богатства: от рицарски турнир, с който започва формирането на португалската държавност, през чудесната барокова архитектура, старинни църкви и домове, свидетели на богатото културно-историческо наследство на Северна Португалия, сенчести алеи, сладки изкушения, семейни кафенета, историята на един свещеник, учен и изобретател, почитател на слънчевата енергия, природосъобразното хранене и лечение, наричан от всички отец “Хималая”? Заинтригувани ли сте? Аркош де Валдевеш ни очаква.
Отправяме се към атлантическия бряг и пристанищния град Виана до Кащело - спирка на всички, тръгнали към Компостела по маршрута на Крайбрежния път на Сантяго. Култура, гастрономия, океански вълни, вяра и природа са заедно от далечни времена, вплетени в една пъстра картина от природни и човешки краски.
Светилището “Санта Лузия” с храма, посветен на Светото сърце на Иисус е отправна точка за всяко посещение на Виана, а разкриващата се гледка към града, крайбрежието и океана, в подножието на хълма, върху който е издигнат е радост за взора и душата на всеки, достигнал до тук.
Добавете към това и катедрала в романски стил, Площад на Републиката със средновековното кметство; мост над по проект на самия (наистина) Густав Айфел; изкуството на изработване на златен филигран; историята и приликата на носиите от тази част на Португалия; Площад на Свободата и един горд кораб, част от португалския “бял флот” из Северния Атлантически океан - корабът-болница “Жил Еанеш”. Един град, в който животът “кипи” вече 800 години, в ритъма и на “Сърцето на Виана”.
На връщане към мястото ни за настаняване, ще се върнем назад във времето с посещение на Понте де Лима. Отвъд фотогеничността на този средновековен град, неговият мост от времето на Римската империя и най-многото запазени благороднически домове в цялата страна, пред нас ще се разкрие и природния спектакъл и обещание за следващия ден: омагьосващия залез над р. Лима.
Обща вечеря в Pa?o de Calheiros. Нощувка в Понте де Лима, Северна Португалия.

ДЕН 4 :
20.09.2024г.

Закуска.
Настъпва времето и за втората част от нашия Път - напред към Галисия.
Следвайки Португалския път на Сантяго, на границата между Португалия и Испания, ще спрем и влезем в една истинска крепост, устояваща на времето и превратностите на бурните отношения между двете страни, в един град пазещ достойнството на отминалите времена, спомени за битки и настоящо на сътрудничество със съседите си от другата страна на реката - в Туи, Испания.
Точно в Туи, на отсрещния бряг на р. Миньо, се намира една от най-интересните катедрали в Галисия, чийто строеж започва през 1120 г. Преобладаващият романски стил се смесва за първи път на Иберийския полуостров с готическия на фасадата на Катедралата на Туи, чиято вътрешност е не по-малко красива със своите барокови органи, олтар и параклис с мощи на светци, красивия вътрешен двор и хор.
Верни на традицията и автентичността на нашия Път, в края на деня ще отидем във Вилалонга и ще се настаним в хотел Pazo Rial - комплекс от XVII в., с типична за благородническите къщи в Галисия каменна архитектура, семейно отношение към всеки гост и обграден от спокойствие и природа, сред парк от местни и екзотични дървесни и растителни видове, на 800 м от океанското крайбрежие.
Вечеря и нощувка в Pazo Rial.

ДЕН 5 :
21.09.2024г

Закуска.
Задръжте дъха си за миг….погледнете нагоре и ще видите огромното “Ботафумейро” - кандилото, пречистващо Катедралата на Сантяго, “летейки” с над 70 км в час над главите ни, за да пречисти и въздуха, и злите сили от това свято място.
Градът на Св. Яков, Сантяго де Компостела ще е днешната спирка по Пътя ни. Ще започнем с катедралата, пазеща мощите на апостола, която и след 800 години все още буди въображението на всеки посетител и поклонник. От покрива й градът (и светът) изглеждат малки и суетни, а взорът стига и до небесата - в това ще се убедим и ние, изкачвайки се над ежедневните тревоги и радости.
Един от шедьоврите на романската архитектура - “Портико де Глория”, на митичния майстор Матео, от 1188 г. показва на всички, колко голям е човешкия гений, използван за красота, вечност и вяра в доброто. Ще си говорим за древните и съвременни архитекти и строители, за страховития Алмансор, за хилядите поклонници по пътищата към Компостела, за надеждата и за търсенето на чудото.
В Музея на Катедралата ще се докоснем до още много шедьоври на изкуството и ще разберем какво е C?dice Calixtino, част от първият “пътеводител” за Пътя на Сантяго, чиято съдба е свързана и с кражба, и с намиране и с много красив ръкопис от XII в. Интересно, нали?
След това прекрасно начало ще се потопим в историята на града, през старите му улици, покрай дворците на известни фамилии, манастирските конвенти, в които пътят е само един и той е отказ от земното, сред легендарните кафенета и магазини, площади и сред говора на десетки езици от цял свят, събрали хора от всеки край на Земята тук, в Сантяго де Компостела.
Всичко това, поднесено професионално, с участието на местен лицензиран екскурзовод, с който да разберете, а не само са видите града на Апостол Яков. Защото Пътят трябва да се преживее, така както е било, е и ще бъде.
Свободно време и късно следобед, връщане за вечеря.
Нощувка в Pazo Rial, Галисия

ДЕН 6 :
22.09.2024г.

Закуска.
В днешния ни Път целодневна екскурзия (отново с местен лицензиран екскурзовод) по крайбрежието на "Коста да Морте" пейзажът и природата ще са истинските герои. Това е пътуване до един уникален район, с галисийски чар и обаяние, сред земи на мистерии, легенди и митове.
Ще отидем на брета в Мурос, красиво рибарско селище, където можем да се насладим на разходка из историческия център и пристанището на града. От това малко градче ще се се взрем напред към океана прелитайки мислено над рибарските истории и приказките за далечни пътувания.
Продължавайки Пътя по крайбрежието, между океана и Монте Пиндо, ще се озовем при водопада Езаро, най-известният в Галисия. Ще видим как река Шалаш “пада” в океана и ще усетим природните стихии.
Следващата ни цел е нос Фистера (Финистере). Краят на света за римляните и гърците, както и границата между света на живите и мъртвите за келтските култури. Едно място, което дълго се е смятало за най-западната точка на Европа, за отидем и до фара и видим и нулевия километър от Камино де Сантяго.
Ще слезем до град Фистера и ще имаме свободно време за разходка из града и неговото рибарско пристанище.
Следващата спирка от нашия Път ще бъде Мушия, другият възможен край на Камино де Сантяго. Тук ще открием красиво светилище, на скалите над Атлантическия океан и три камъка, считани за свещени от галисийците от векове (ще ви кажем защо:-).
И след ден, пълен с красиви и невероятни пейзажи,разкази и емоции с положителен заряд, се връщаме за вечеря в Pazo Revel.
Нощувка в Pazo Rial, Галисия

ДЕН 7 :
23.09.2024г.

Закуска.
Тръгваме отново към Португалия през Понтеведра
Да посетиш Понтеведра е едно от най-добрите пътувания назад във времето, което можете да се направи на територията на днешна Испания, разхождайки се по калдъръмени улици, пълни с чар, история и култура.
В унисон с цялото ни пътуване, Понтеведра е и един от най-емблематичните градове на португалския Път на Сантяго, с дъли традиции и в морската търговия и пози и до ден днешен един най-елегантните и важни исторически центрове на Галисия. Местен екскурзовод? Разбира се, професионално и подобаващо, като за Галисия…
Църквата на “Св.Богородица на поклонниците”, кралската базилика “Санта Мария Майор”, Мостът “Бурго”, руините на манастира “Санто Доминго”, са само част от най-интересните места в този монументалния град. Малките улици на града, който първи в страната забранява автомобилния трафик в центъра си, са точното отразяване на идеята за Пътя, а мотото на града “Да дадеш вода, на всеки жаден” е подкрепено от чешмите из малките площади, водата от които утолява жаждата, а околната атмосфера - и всички човешки сетива. За глада има друго решение и е изпробвано: “pulpo ? feira”.
Отново към океанското крайбрежие и още един град, който няма еклектиката на Барселона, хилядолетната история на Кадис, парти облика на Коста дел Сол и музеите на Малага. Има, обаче, усещането и присъствието на истинската същност на Галисия, с (все още) непознати за масовата публика прекрасни пейзажи, човешки облик, близост във възприятията и приятелско отношение към всеки. Град с две лица - едно от най-големите пристанища и морски риболовен флот в Европа и град с едни от първите жители в тази най-западна част от континента; със запазен исторически център, неотстъпващ на модерната архитектура; с паметник на Жул Верн и легенди за потънали галеони, натоварени с несметни богатства. Но преди всичко - жителите на Виго знатя как са да се радват на живота , особено след като слънцето се потопи в океанските води в края на деня и отстъпи място на светлините от многобройните ресторанти и тапас барове.
Преди да се върнем обратно към Португалия ще ви покажем и едно място, където земното и небесното се сливат над океана и вливащата се в него река Миньо, високо над двете съседни държави, закриляно от Света Текла и обитавано от незапомнени времена.
След около два часа път и привечер ще се настаним в Матозиньош.
Настаняване, вечеря и нощувка в хотел TRYP Porto Expo,Матозиньош.

ДЕН 8 :
24.09.2024г.

Закуска.
Свободно време. Панорамна обиколка до Фара на Леса, Параклиса Боа Нова, плажовете на Матозиньош и Castelo do Queijo. Организиран трансфер от хотела до летището.
Отпътуване от Порто с полет на авиолинии през до България. Пристигане на летището в София.
Краят на Пътя е само неговото начало, а Adeus и на португалски, и на галисийски има едно и също значение - До скоро виждане! и в Северна Португалия, и в Галисия.

=============================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

Условия за резервации:
За записвания до 11.08.2024 - депозит в размер на 50%
Доплащане - до 12.08.2024

Анулации:
Анулиране до 11.08.2024 - удържане на 950 лв и възстановяване на разликата.
Анулиране след 11.08.2024 - удържане на пълната сума на договора.

Забележки:
1. Цените на входните билети за обектите и на мероприятията са валидни към месец февруари 2024 и е възможно да претърпят промени
2. Всички екскурзии се осъществяват на български език с участието на лицензиран екскурзовод с богат опит
3. Препоръчваме сключването на застраховка „Отмяна на пътуване“, която покрива неустойки при анулиране на пътуването поради заболяване на пътуващия или негов роднина. Застраховката е на стойност около 3,5% от цената на туристическия пакет и се сключва в деня на подписването на договора.
5. Възможно е разместване последователността на екскурзиите
6. Предвид динамичните цени на горивата е възможно агенцията да бъде принуден да промени крайната цената на пътуването и на предложените допълнителни екскурзии.
7. Екскурзията се провежда при минимум 25 човека
8. Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт или лична карта минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.

=============================================================ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!=============================================================

Тагове

Оферти - Португалия |  Оферти - Порто |  Екскурзии - Португалия |  Екскурзии - Порто |  22 септември - 2024 - Португалия |  22 септември - 2024 - Порто

Избрани оферти