Начало / Екскурзии / Екскурзии - Торино

ФРАНЦИЯ с Шамони в подножието на Монблан - ШВЕЙЦАРИЯ и ИТАЛИЯ - автобус!

Номер на оферта

/

232834

Дати & цени

04 август 2024 г. - Цена от 1445 лв.

Цената включва

транспорт с автобус, 7 нощувки със закуски, от които: 1 – в Постойна в хотел 3***, 1 – в Торино в хотел 3***, 3 – Сен Жерве в хотел 3***, 1- в Милано в хотел 4****, 1 – в Загреб в хотел 3***, туристическа програма в Торино, посещение на Албервил, Межев, Сен Жерве, Сирмионе, водач-екскурозод от агенцията, медицинска застраховка с покритие 10 000 EUR.

Цената не включва

входните такси за посещаваните туристически обекти по програмата, допълнителните мероприятия, градска такса в хотелите – от 1.60 ЕUR-2.80 EUR на турист на ден /заплаща се директно на рецепцията в хотелите/.

Програма на пътуването

ФРАНЦИЯ С ШАМОНИ В ПОДНОЖИЕТО НА МОНБЛАН - ШВЕЙЦАРИЯ И ИТАЛИЯ – АВТОБУСНА ПРОГРАМА!

ФРЕНСКА СУЕТА, ШВЕЙЦАРСКА ПРЕЦИЗНОСТ И ИТАЛИАНСКА ЕЛЕГАНТНОСТ!

По маршрут: СофияТорино – Арбелвил – Межев – Сен Жерве – Шамони – Етюи дьо Миди – Монтенверн - Анеси – Екск ле Бен – Шамбери – Теш - ЦерматМилано - Сирмионе - ЗагребСофия

8 дни/ 7 нощувки/ 7 закуски

ДАТА: 04.08.2024 г. - жена за комбинаци

ПАКЕТНА ЦЕНА НА ЧОВЕК: 1445 лв.

=============================================================



ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!



=============================================================

ПРОГРАМА

1 ден СофияПостойна
Отпътуване от София в 06.00 ч. от пл. „Александър Невски”. Транзитно пътуване през Сърбия и Хърватска. Пристигане вечерта в Постойна и настаняване в хотел. Нощувка.

2 ден Торино
Закуска. Отпътуване за Торино - столицата на областта Пиемонт, изящен бароков град, построен от Савойската династия, чието великолепие често се сравнява с това на Париж. Пристигане и начало на вечерна обиколка с разглеждане на обектите отвън: площад Карло – представителното лице на града с църквите Сан Карло и Санта Кристина, площад Кастело, историческия център на Торино, приютил пищния дворец Мадама и музея на древното изкуство, Kралския дворец и Катедралата. Настаняване в хотел. Нощувка.

3 ден Торино – Албервил – Межев (френският Сен Мориц, един от най – изисканите ски центрове) – Сен Жерве
Закуска. Отпътуване от Торино през тунела Фрежус под Алпите за Франция. Излизайки от тунела, пред вас се разкриват прекрасни гледки към Савойските Алпи - западната част на най - високата планина в Централна Европа. Пътуването продължава към Албервил – зимна олимпийска столица от 1992 г. Малкото планинско градче, разположено на главния търговски път между Италия и Франция, е създадено от шведския крал през 1836 г. Днес се развива като балнеоложки курорт и ски център, добил по - голяма популярност след олимпийските игри. Спирка за кратка разходка и възможност да опитате картофи по савойски или традиционен сандвич с местни сирена и шунка. Продължаване за Межев - един от първите зимни курорти в Савойскити Алпи, създаден през 1922 г. Тук за първи път е използвано парно отопление в местните хижи. Градчето е с типична алпийска архитектура и през зимата е един от най - реномираните курорти, а през лятото - изходен пункт за планината, предлагащ добри условия за любителите на голф. Пристигане в селището Сен Жерве. Разходка и време за снимки из амфитеатрално разположения курорт, известен с многобройните си минерални извори. Настаняване в хотел. Нощувка.

4 ден Сен Жерве – Шамони – Егюи дьо Миди – Монтенверн - Сен Жерве
Закуска. Свободен ден или по желание и срещу допълнително заплащане екскурзия до Шамони - Егюи дьо Миди. Шамони е един от най-известните ски центрове в света и врата към високите Алпи и първенеца Мон Блан.През зимата тук се стичат туристи от цял свят, но и през лятото запазва своя чар и аромат на фондю.В този ден от пътуването групата ще се потопи в алпийските дебри и леденото море на глетчарите. Предлагаме ви две възможности за изкачване до Егюи дьо Миди – първата е до площадката, от която може да се направи пешеходен тур с неземни гледки от 360? към Монблан, френските, швейцарските и италианските Алпи в компанията на бяло вино и фондю. Вече се притеснихте, топло е! Нямате основания, защото сте на 3842 м, само на 20 минути от Шамони с панорамния лифт. Другата възможност е от Шамони да се изкачи с железница до Монтенверн (1913 м), а оттам се открива удивителна гледка към Леденото море /над езика на ледника /и към Високата Юра. Оттук можете да влезете в ледената пещера, издълбана в ледника, разказваща историята му от XIX век. За целта до входа може или да се върви около 20 мин. пеша, или да се използва лифт. До входа има 480 стъпала, след което посетителят най – накрая стига до ледения рай. Свободно време за разходка по живописните улици на Шамони със скъпи хотели, хижи и ресторанти. Връщане в хотела. Нощувка.

5 ден Сен Жерве – Анеси – Екс ле Бен – Шамбери – Сен Жерве
Закуска. Свободен ден или по желание и срещу допълнително заплащане екскурзия до Анеси, Екс ле Бен и Шамбери. Първа спирка в Анеси – един от най – елегантните и изискани балнеоложки курорти в района. Разположен на едноименното езеро, неслучайно е наричан „алпийската Венеция“ заради многобройните канали и тесните средновековни улички, облечени в каскади от цветя. За историческото му минало напомнят останки от средновековни замъци и крепостни стени, които привличат многобройни туристи целогодишно. Специални събития тук са анимационният фестивал и празникът на езерото през месец август. Сигурни сме, че нашите туристи също ще се влюбят в Анеси. Втората спирка е Екс ле Бен, чиято слава се дължи на познатите още от древността минерални извори, превърнали го в първият балнеоложки курорт на Франция след войната. Разположен на езерото Бурже с прекрасна гледка към планината, тук ще можете да се насладите на предлаганите водни процедури, чрез които ще пречистите телата си от всичко ненужно. Тук френският поет Алфонс дьо Ламартин е написал едно от най - хубавите си произведения. Тук ще се докоснете до френския финес с алпийско очарование. Шамбери е крайната точка на маршрута този ден. Разположен в южната част на езерото Бурже, той е най - голямото селище, включено в днешното пътуване. Предлагащо интересна атмосфера с фонтана със слона и няколко параклиса, в един от който е била съхранявана плащеницата преди да бъде преместена в Торино. В района са живели известни личности като Жан Жак Русо. Тук може да се опита ябълков тарт - запазена марка на Шамбери. Връщане в хотела. Нощувка.

6 ден Сен Жерве – Теш - Цермат - Милано
Закуска. Отпътуване за Швейцария и селището Теш, откъдето със зъбчата железница може да се придвижите до курорта Цермат – традиционно швейцарско селище от дървени къщички с малки прозорчета, съзерцаващи красотата на най – известния връх в Алпите - Матерхорн (4478 м). Оттам по желание можете да се изкачите с лифт до Малкия Матерхорн (3883 м) – едно незабравимо преживяване, което дава възможност за впечатляваща гледка от един от покривите на Европа. Настаняване в хотел в Милано. Нощувка.

7 ден Милано - Сирмионе – Загреб
Отпътуване за Сирмионе, старинно селище, живописно разположено на тесен полуостров в южната част на емблематичното езерото Гарда, където красотата на средиземноморската природа среща очарованието на южните Алпи. Спирка за разходка. По желание посещение на замъка Рока Скалинджери. Продължаване за Хърватия. Пристигане и настаняване в хотел в Загреб. Нощувка.

8 ден Загреб - София
Закуска. Отпътуване за България. Пристигане в София около 22.00 ч.

=============================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

Доплащане за: медицинска застраховка за туристи над 70 г. до 85 г. – 15 лв.
единична стая – 480 лв.
повишение на транспортни разходи /обявява се 20 дни преди отпътуване/.

Намаление за: дете до 11.99 год. с двама възрастни в стая на допълнително легло – 180 лв.
3-ти възрастен на допълнително легло – 75 лв.

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 35 туристи.

Необходими документи: лична карта; няма визови, санитарни и медицински изисквания за посещаваните по маршрута страни.

Начин на плащане: депозит – 500 лв., доплащане – до 31 дни преди отпътуване

=============================================================

Допълнителни мероприятия /заплащат се на водача на групата/:

eкскурзия до Шамони – Егюи дьо Миди, Монтенверн с включен транспорт и водач – 45 EUR
екскурзия до Анеси, Екс ле Бен и Шамбери с включен транспорт и водач – 82 EUR

Забележка: допълнителните мероприятия се провеждат при мин. 20 туристи, включват транспорт и водач. Входните такси, билетите за туристически влакчета, железници и лифт се заплащат отделно и на място ~ 80 EUR и 130 CHF

=============================================================



ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!



=============================================================

Тагове

Оферти - Италия |  Оферти - Торино |  Екскурзии - Италия |  Екскурзии - Торино |  Лято в чужбина - Италия |  Лято в чужбина - Торино

Избрани оферти