Начало / Екскурзии / Екскурзии - Лугано

ЮНГФРАУ и МАТЕРХОРН – най-атрактивните върхове на Швейцария

Номер на оферта

/

235265

Дати & цени

Цената включва

ТРАНСПОРТ С ЛИЦЕНЗИРАН АВТОБУС;
СЪОТВЕТНИЯ БРОЙ НОЩУВКИ СЪС ЗАКУСКИ;
ЕКСКУРЗИЯ ДО ЮНГФРАУЙОХ;
ВОДАЧ-ПРИДРУЖИТЕЛ;
ЕКСКУРЗОВОДСКО ОБСЛУЖВАНЕ.

Цената не включва

ЕКСКУРЗИЯ ДО ЮНГФРАУЙОХ;
ТАКСИ ЗА ВХОД В МУЗЕИ;
БИЛЕТИ ЗА КОРАБЧЕТА;
ГРАДСКИ ТРАНСПОРТ И ПР.;
СЛУШАЛКИ ПО ВРЕМЕ НА ОБИКОЛКИТЕ;
СИТИ ТАКСА – ЗАПЛАЩА СЕ НА РЕЦЕПЦИЯТА НА ХОТЕЛИТЕ;
МЕДИЦИНСКА ЗАСТРАХОВКА (2 ЛВ. НА ЧОВЕК НА ДЕН);
ЗАСТРАХОВКА OТМЯНА НА ПЪТУВАНЕ;
PCR ИЛИ АНТИГЕНЕН ТЕСТ, В СЛУЧАЙ ЧЕ ТАКИВА СА НУЖНИ;
РАЗХОДИ ОТ ЛИЧЕН ХАРАКТЕР.

Програма на пътуването

Екскурзията е седемдневна и включва 1 нощувка в околностите на Верона, 2 нощувки в района на Берн или Интерлакен, 1 нощувка в околностите на Милано и богата екскурзоводска програма в Лугано, Цермат и Милано, свободен ден в Интерлакен или възможност за качване със зъбчатата железница до подножието на връх Юнгфрау. Настаняването е на база нощувка и закуска в хотели 3 или 2 звезди.

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================


ПРОГРАМА

ПЪРВИ ДЕН – 18:30 ч. – хотел „Тримонциум” в Пловдив; 19:00 ч. – бензиностанция „Шел“ Пазарджик – трансфер до София (за тези, които желаят); 22:00 ч. – отпътуване от София от Централна автогара София, сектор 43. Качването в автобуса започва в 21:30 ч. Отпътуване по маршрут СофияБелградЗагребЛюблянаВенецияВерона. Нощен преход.

ВТОРИ ДЕН – В късния следобед – пристигане в района на Верона. Настаняване в хотел. Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН – Закуска. Отпътуване за Лугано. Пристигане. Лугано е очарователен град разположен на брега на едноименното езеро и сгушен в подножието на зелени планини, често наричан „Монте Карло на Швейцария“. Пешеходна разходка в градския парк покрай езерото, казиното, църквата „Санта Мария дели Анджоли”. Продължаване към района на Цюрих или Люцерн. Настаняване в хотел в или в околностите на Берн или Интерлакен. Нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН – Закуска. Отпътуване за Интерлакен. Свободно време за разходка в Интерлакен или възможност за факултативна целодневна екскурзия до Юнгфрауйох (с доплащане 320 лв. и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място; цената включва транспорт с автобус от Интерлакен до Лаутербрунен, билет със зъбчата железница до Юнгфрауйох и екскурзовод на български; екскурзията се организира при минимум 20 участника). Юнгфрауйох е най-високата гара в Европа, построена на 3454 м височина, в подножието на връх Юнгфрау – Покривът на Европа (4158 м). Пътуването продължава 100 минути и започва от селцето Лаутербрунен до Клайне Шайдег. Следва прекачване и пътуване до гара Юнгфрауйох. През цялото пътуване се наслаждавате на уникална алпийска панорама – остри върхове, ски писти, тучни високопланински ливади, стада от крави – един от символите на Швейцария. При слизане на гара Юнгфрауйох се отправяте към панорамната тераса на обсерваторията „Сфинкс“, разположена на 3571 м надморска височина. Ще имате възможност да излезете на открито и, при хубаво време, да видите чудна снежна панорама към околните ледници и планински върхове (Мьонх – 4107 м, Фишерхорн – 4049 м, Алечхорн – 4193 м и Юнгфрау – 4158 м), както и да си организирате закачлив бой със снежни топки. По време на престоя можете да посетите Ледения дворец, да хапнете топъл обяд и да си купите сувенири от надморска височина надвишаваща познатите места от България. Възможност за посещение на водопадите Трюмелбах. Със своите десет ледникови водопада в планината, достъпни през тунел , водопадите Трюмелбах са уникални . От тук се отводняват огромните ледникови стени на Айгер (3970 м), Мьонх (4107 м) и Юнгфрау (4158 м) с до 20 000 литра вода в секунда от водосборната площ на 24 квадратни километра, половината от които е покрита със сняг и лед целогодишно. Входния билет 14.00 CHF не е включен в пакетната цена на екскурзията и се заплаща на място. Важно: трябва да имате топли дрехи, планински обувки и слънчеви очила. Екскурзията не се препоръчва за хора със сърдечни и/или дихателни проблеми. Тези, които не желаят да се качват на железницата, няма да скучаят в Интерлакен, който е прекрасен курорт, изключително оживен през лятото – централната му улица „Хьоемате”, от която се открива прекрасна гледка към околните алпийски масиви, със сигурност няма да ги отегчи. Курортът предоставя незабравими гледки към връх Юнгфрау и прекрасна възможност за разходки, похапване и дори шопинг, но и не е лишен от забележителности – бихте могли да посетите църквата „Унтерзейн” или музея на туризма, който е устроен в реставрирана къща от XVII век и проследява възхода на областта на Юнгфрау като туристически център.Завръщане в хотела. Нощувка в района на Берн или Интерлакен.

ПЕТИ ДЕН – Закуска. Отпътуване за Цермат. Пристигане в Теш, откъдето със зъбчата железница се достига до Цермат – един от най-престижните швейцарски курорти, над който се издига величественият пирамидален силует на един от символите на Швейцария – връх Матерхорн (4478 м). Разходка из Цермат, в който царува атмосфера на ведрина, спокойствие и божествена красота и където можете да видите едни от първите планински хотели в Швейцария. Възможност за посещение на ледника Горнерграт /3089 метра надморска височина/ с влак /126 CHF / или ледника Матерхорн /3883 метра/ с няколко лифта /120 CHF/ . Билетите не са включени в пакетната цена на екскурзията и се заплащат на място. Завръщане в Теш. Цената на билета за зъбчатата железница от Теш до Цермат и обратно, която е 17 CHF за възрастни и 8,5 CHF за деца до 16 год, не е включена в пакетната цена на екскурзията и се заплаща на място. Продължаване към Милано през прохода Симплон (2005 м. надморска височина). Привечер – пристигане в хотел в околностите на Милано. Нощувка.

ШЕСТИ ДЕН – Закуска. Разглеждане на Милано – Катедралата, галерията „Виктор- Емануил II“, паметника на Леонардо да Винчи, Ла Скала (отвън), замъка Сфорца (отвън). Понякога се налага ползване на градски транспорт. Вечерта - отпътуване по маршрут МиланоВенецияЛюблянаЗагребБелградСофия. Нощен преход.

СЕДМИ ДЕН – Вечерта – пристигане на Централна автогара София, сектор 43. Трансфер до „Шел“ Пазарджик и Пловдив.

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

Допълнителна информация

Отстъпки - 3% отстъпка при записване 2 месеца преди датата на отпътуване; отстъпки за деца и младежи до 17 години

Тагове

Оферти - Швейцария |  Оферти - Лугано |  Екскурзии - Швейцария |  Екскурзии - Лугано |  Ранни записвания 2024 - Швейцария |  Ранни записвания 2024 - Лугано

Избрани оферти