Начало / Екскурзии / Екскурзии - Шанхай

Китай – Шанхай, Хонг Конг, Макао + Сингапур

Номер на оферта

/

241071

Дати & цени

06 септември 2024 г. - Цена от 3490 €

Цената включва

Самолетени билети София - Истанбул - Шанхай и Сингапур - Истанбул - София с авиокомпания Turkish Airlines с вкл. 23 кг чекиран багаж
Вътрешни полети: Шанхай – Хонг Конг и Хонг Конг – Сингапур с вкл. 20 кг чекиран багаж
Летищни такси
Всички трансфери по програмата
3 нощувки със закуски в хотел 4* в Шанхай
4 нощувки със закуски в хотел 4* в Хонг Конг
3 нощувка със закуска в хотел 4* в Сингапур
3 вечери в Шанхай
3 вечери в Хонг Конг
Панорамен обяд с гледка в ресторанта на върха на кулата в Макао
Входни такси за туристическите обекти по програма
Карти за ползване на метрото в Сингапур по време на туристическите обиколки
Местни екскурзоводи на английски език
Водач на български език от България
Здравна застраховка "Помощ при пътуване" с покритие 10 000 евро

Цената не включва

Допълнителни екскурзии /по желание/
Виза за Китай
Лица на възраст над 70 години доплащат за медицинска застраховка
Бакшиши за местните шофьори и екскурзоводи
Лични разходи /телефонни разговори, мини-бар, градски транспорт и др./
Входни такси за музеи и атракциони извън вкючените в програмата обекти
Неупоменати в програмата услуги
Градска такса при хотелското настаняване в Сингапур
Разходи за градски транспорт
Застраховка "Отмяна на пътуване"

Програма на пътуването

13 дни / 10 нощувки

ДАТИ И ЦЕНА на човек в двойна стая:
03.04.2024 – 15.04.2024 – 3 490 евро - жена за комбинация
06.09.2024 – 18.09.2024 – 3 490 евро

=============================================================



ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!



=============================================================

Време е за Шанхай!
Наричаме го „Париж на Изтока“ или „Китайският Чикаго“.
Ще се разходим по булевард Бунг, ще видим Храма на Нефритеният Буда, градините Ю Юан. Ще посетим фабрика за перли и модерният квартал Пудонг. Ще изкачим и телевизионната кула, наричана „Перлата на Шанхай“. Ще посетим и невероятно акробатично шоу.

В Хонг Конг ще изкачим Виктория Пик, където ни чака прекрасен панорамен изглед към този уникален град. Ще посетим остров Ландао и с лифта ще стигнем до гигантската статуя на Седящия Буда.

Макао е „Лас Вегас на Китай“. Там ни чака статуята на Богинята на Милосърдието, кулата на Макао, храма А-ма, безброй казина, светлини, забавления, невероятни шоупрограми.

Сингапур е уникален остров град-държава. Разположен в Югоизточна Азия. Сингапур в превод означава „Град на Лъва“. Събрал е в себе си историята и традициите на Изтока и блясъка на модерния Запад в един необясним, фантастичен баланс. Известен е с невероятната чистота и подреденост, правилата и странните забрани… за какво ли не. Това е най-развитата държава на малайзийския полуостров. Истински азиатски тигър.

ПРОГРАМА

ДЕН 1: СофияШанхай
Среща на летище София и полет за Шанхай през Истанбул.

ДЕН 2: Шанхай
Пристигаме в Шанхай. Трансфер и настаняване в хотела.

Добре дошли в най-многолюдния град на Китай! Тук живеят 26 милиона човека - трети по население в света след Токио и Делхи. Наричаме го "Париж на Изтока" и "Китайският Чикаго". Той е космополитен, авангарден, многолик и зашеметяващ. Символ на Нов Китай и негова финансова столица. Шанхай е удивителен!

Кратка вечерна разходка и вечеря в местен ресторант. Нощувка.

ДЕН 3: Шанхай
Закуска. Целодневна екскурзия Шанхай. Градът е разположен на делтата на р. Яндзъ и е дом на ултрамодерна съвременна архитектура, изискани ресторанти и луксозни магазини. Започваме обиколката на най-големият китайски мегаполис с посещение на Храма на Нефритения Буда. Името му идва от двете статуи на Буда, изработени от цяло парче бял нефрит, ювелирни, полупрозрачни, с тържествен израз на лицата, показват отличните умения на творците им. Посещение на телевизионната кула Перлата на Изтока (Oriental Pearl Tower) - символ на Шанхай, висока 468 метра. Чака ни грандиозната 360-градусова гледка към огромния мегаполис от двете площадки за наблюдение, разположени на 259м и 263м. Височина.

Посещение на Градината Ю Юан (Yuyuan), в превод "Градината на радостта", считана за една от най-изящните градини в света и типичен представител на класическото китайско парково изкуство. Комплексът е разположен в Стария Шанхай и включва павилиони, живописни дворове, декорирани с алпинеуми, езерца с водни лилии и златни рибки, каменни мостове, вековни дървета и растения - всички свързани с коридори и чудни проходи.

Посещение на магазин за перли, където ще се запознаем с отглеждането на сладководните перли в Китай и използването им в ювелирното изкуство. Перлата има важна символика в китайската култура от древни времена. Счита се, че тя носи добро здраве и щастлив брак, затова често се поднася като сватбен подарък.

Ще продължим с разходка по крайбрежния кей The Bund - най-известната забележителност и символ на Шанхай. Думата „Bund“ е с англо-индийски произход и означава "насип". По протежение на булеварда се издигат 52 исторически сгради, в които се смесват различни класически и модерни западни стилове от времето на първите чужди заселници, заради което крайбрежният район е наричан „музей на световната архитектура“. The Bund гледа към модерните небостъргачи в квартал Пудонг - финансовото сърце на Шанхай, които вечер греят в ярки неонови светлини.

Вечеря в местен ресторант, след което, по желание срещу допълнително заплащане, вечерна панорамна разходка с корабче по река Хуанпу, по време на която ще се насладим на невероятна феерия от цветове на осветените сгради и небостъргачи на космополитен Шанхай /40 евро/.

Важно: За незаписаните - свободно време на порта!

Връщане в хотела и нощувка.

ДЕН 4: Шанхай
Закуска. Днес отпътуваме до древният воден град Джуджаджао (Zhujiajiao), с история на повече от 1700 години. Старинното градче е разположено на около 50 км. от Шанхай и е известно като „шанхайската Венеция“, заради живописните си канали, каменни мостове, алеи и антични сгради, построени по времето на династиите Мин и Цин. То е най-добре запазено сред седемте древни градове около Шанхай. Известно е с водния си транспорт, романтичните разходки с гондоли, чаровните малки улички и пазарчета с множество дюкянчета, приготвящи прясна храна. Тук може да опитате сочни китайски пелмени на пара - дим сум, хрупкави свински кожачки, речни охлюви и различни видове супи.

Следобед връщане в Шанхай и посещение на френската концесия, която някога била известна с игралните си домове и пушилните за опиум. Бившият квартал на френските заселници от края на 19 век днес е пешеходна зона за пазаруване и развлечения с най-шикозните кафенета и ресторанти, художествени галерии, бутици и търговски центрове. Тук са и типичните за Шанхай от 18 век жилищни сгради в стил "шикумен".

След това ни предстои разходка и шопинг по оживения и модерен булевард Nanjing Road - първият търговски булевард в Китай, известен като най-доброто място за пазаруване, сравняван с Пето авеню в Ню Йорк, Шанз-Елизе в Париж или Родео Драйв в LA. Булевардът започва от изкуствения кей Тhe Bund, в центъра на Шанхай, и продължава в западна посока, а в средата му е разположен Народния площад - политическия и културен център на града. Ще видим известните забележителности, разположени в района, като сградата на Общинското правителство на Шанхай, Шанхайската опера, Шанхайският музей, Шанхайската изложбена зала за градско планиране и Народния парк с красиви градини и езеро (влизане вътре в обектите не е предвидено).

Вечеря в местен ресторант.

Вечерта, по желание /срещу допълнително заплащате/, може да посетим Акробатично шоу . Истинска наслада с едни от най-добрите акробати в света, прославящи китайската школа /60 евро/.

Връщане в хотела и нощувка.

ДЕН 5: Шанхай – Хонг Конг
Закуска. Напускане на хотела и трансфер до летището. Полет до Хонг Конг.

Спиращият дъха Хонг Конг е наш!

Пак сме в Китай, но градът е със свой облик... и няма нищо подобно на света! През 1997г. Великобритания връща Хонг Конг на Китай, и днес това е "Регион със специална регулация", отделна администрация и икономическа автономия. Разположен почти на Тропика на Козирога, в града се преплитат източната екзотика и западната култура, ориенталски колорит и футуристична архитектура, модерност и традиция.
Започваме обиколката на града /включено в пакетната цена/ от най-високата точка на остров Хонг Конг – Виктория Пик, откъдето сe открива великолепна панорама към залива Виктория. Вечер светлините на Хонг Конг правят гледката изумителна.

Вечеря в местен ресторант. Трансфер и настаняване в хотела.

Нощувка.

ДЕН 6: Хонг Конг
Закуска. Днес ще посетим прочутия храм "Уонг Тай Син". В него хората се молят за късмет и здраве. Ще преминем по Звездното авеню (Avenue of stars) наподобяващо алеята на славата в Холивуд, където има плочки на известни актьори като Брус Лий, Джеки Чан, Джет Ли. Ще продължим с разходката покрай бреговете на пристанището Виктория, на борда на уникалния ферибот "Star Ferry", който е оценен от "National Geographic" като едно от 50-те пътувания в живота и непременно трябва да се изживее!

След разходката с ферибота ще посетим централната част на остров Хонг Конг, където ще открием най-дългият ескалатор в света с дължина от цели 800 метра!

Продължаваме с посещение на района Тай Квун - туптящото културно сърце на Хонг Конг. Жива, приветлива и обединяваща хората среда, Tai Kwun вдъхновява общността чрез изкуство, култура и наследство. Намиращ се в сърцето на централната част на Хонг Конг, Tai Kwun внася творческа енергия в този град, като предоставя на хората в Хонг Конг достъп до разнообразни преживявания от световна класа. В Tai Kwun ще посетим Централно полицейско управление, както и затвора "Виктория", които превръща историческия обект в достъпен център за изкуство, култура и преживяване от световна класа. През 2019 г. Тай Квун получи награда от ЮНЕСКО за опазване на културното наследство.

Нашата обиколка ще продължи с посещение на района Коулун (Kowloon), където ще се запознаете с ежедневието на обикновените жители на Хонк Kонг - ще се натъкнем на много колоритни пазари, като пазара за плодове и зеленчуци, известния пазар за нефрит и пазара за цветя и птици.

Вечерта по желания и срещу допълнително заплащане - Круизна обиколка на пристанището с включена вечеря /85 евро/.

Когато залязващото слънце заблести върху сградите и водата е време да се отправим на круизна обиколка около пристанището и да се насладим на великолепната гледка към Хонг Конг. Целият град е покрит с мек червен цвят, докато шуми в оживената нощ. Перфектното място да усетите вечерния бриз и да прегърнете сиянието на залеза.

Важно: За незаписаните - свободно време на порта!

Връщане в хотела и нощувка.

ДЕН 7: Макао
Закуска. Отправяме се на целодневна екскурзия до остров Макао /включено в пакетната цена/. Ще преминем през най-дългия мост в открито море в света с дължина от 55 километра. Макао е втората област със специален статут на Китай. До 1999 г. е последната португалска колония в Азия. Намира се на по-малко от час с ферибот от Хонг Конг. В този град в пълна хармония се съчетават източните и западните култури, а отличната кухня и колониалната атмосфера на португалското пристанище го правят уникален. Със своите 33 казина, често е наричан "Лас Вегас на Китай".

Разходката ни ще започне с разглеждане на историческата част, в която се намират руините на църквата "Свети Павел" - известна забележителност и обект на световното наследство на ЮНЕСКО в Макао. Това са останките на катедрала от 17-ти век и служат като символ на града. Ще посетим Fisherman"s Wharf (Рибарски кей) - Тематичен развлекателен комплекс с различни атракции, вкючващ ресторанти, магазини и забавления на живо. Той пресъздава различни международни архитектурни стилове.

За обяд ще се отправим към впечатляващата кула на Макао (Macau Tower). От момента, в който влезете в стъкления асансьор ви очаква истинско удоволствие. Изстрелваме се нагоре по кулата до спиращите дъха 223 метра за по-малко от 60 секунди. Пфу! Вижте как Макао се оформя под краката ви, докато пътуваме нагоре. Има какво да се види - силуетът на Макао се променя толкова бързо. Смяната на пейзажа може да направи нещата много по-добри и по-вкусни, особено когато седите на няколкостотин метра над града във въртящото се 360° кафене. Ресторантът се завърта напълно на всеки час и половина и от него винаги се орткрива невероятна гледка. Обядът в панорамния ресторант е включен в пакетната цена.

След обяд се отправяме към хотел Venetian (Венецианецът) - луксозен резорт и казино, известен с репликата на венецианските канали и гондоли и предлага широк спектър от възможности за развлечения и пазаруване. Следващата ни спирка е хотел The Parisian (Парижанецът) и реплика на Айфеловата кула, разположена пред хотела. Ще посетим и хотел Galaxy Macao – ще видим диамант с диаметър три метра и ще се насладим на светлинно шоу във фоайето.

Връщане в Хонг Конг. Вечеря.

Нощувка.

ДЕН 8: Хонг Конг – остров Ландао
Закуска. Сутринта ще посетим остров Ландао. Островът, с площ 147 км2 е една от задължителните забележителности на Хонг Конг. С лифт ще се изкачим на 430 метра височина до най-голямата атракция, будисткия манастир По Лин и прилежащата към него гигантска статуя на Седящия Буда /34м/, известна още като Тиен Тан Буда. В комплекса се намира и 100 годишен будистки храм – Lotus Temple, наричан също и “езерото с лотосите”.

Ще посетим и рибарското селище Тай О, което се смята за Източна Венеция. То е не само забележителност за снимане, но и място, където може да се види животът на местните хора.

Вечеря в местен ресторант. Връщане в хотела и нощувка.

ДЕН 9: Хонг Конг - Сингапур
Закуска. Трансфер и полет за Сингапур.
Пристигане в Сингапур. Трансфер и настаняване в хотела.
Нощувка.

ДЕН 10: Сингапур
Закуска. Сити тур на чудния "Град на Лъва" - Сингапур. Хотел Marina Bay Sands, символът на Сингапур - статуята на Мерлиона /с глава на лъв и тяло на риба/.
Ще намерим време и за страхотни гледки на върга в Сингапур, ще се качим на наблюдателната площадка на Marina Bay Sands (емблематичният хотел на чийто покрив има огромна лодка с инфинити басейн), ще погледнем града от високо и ще останем без дъх (срещи входна такса)

Продължаваме пеша към ботаническите градини The Gardens by the Bay. Електрическите супер дървета със светлинно - музикалното шоу, както и двата купола - оранжерии /срещу допълнително заплащане/.
Нощувка.

ДЕН 11: Сингапур
Закуска. Лежерна разходка из старата колониална част на Сингапур /в близост до Сингапур ривър/. Ще видим Парламента, Националната галерия, Националния музей, Катедраталата Сейнт Андрюс /при желание обектите може да се разгледат и вътре, срещу допълнително заплащане/.
Следобед, свободно време или по желание /срещу допълнително заплащане/ посещение на зоологическата градина в Сингапур.
Ще се качим на лодката, която е "кацнала" на върха на този емблематичен, световен хотел. Невероятна гледка към града и infinity басейна на хотела.
Нощувка.

ДЕН 12: Сингапур
Закуска. Днес сме на плаж на остров Сентоса - островът на забавленията. Уникално разнообразие от атракции - Universal Studio park, аквапарк, Градината на пеперудите, Музеят на восъчните фигури на Мадам Тюсо, гигантски аквариум, събрал подводната флора и фауна на света + километри плажове и невероятна тропическа растителност. Лежерно и истински незабравимо! /някои от атракциите са с допълнителна входна такса, която се плаща на място/.
В следобедните часове продължаваме към Чайна Таун. Като всеки голям световен град, Сингапур също има квартал, наречен Чайна Таун. Пъстри улички, чудесни пазари за сувенири, ресторанти, бляскави храмове ... Веднага след него продължаваме към Малката Индия – цветен, ухаещ и незабравим етнически индийски квартал, препълнен с улични търговци, туристи и багри и ухания. Ще пазаруваме, ще похапнем люта индийска храна, ще открием великолепен индийски храм ...
Вечерта – трансфер и полет за България.

ДЕН 13: Сингапур - Истанбул - София
Пристигане на летище София.

=============================================================

ХОТЕЛИ:

Шанхай - Holiday Inn Shanghai Vista 4*?(или подобен)
Хонг Конг - Harbourgrand Hotel Kowloon 4* (или подобен)
Сингапур – Hotel Boss 4* (или подобен)

=============================================================


ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАИЯ

ВАЖНО:
Цената на хотелите е на база човек в двойна стая. Самостоятелно настаняване в стая се доплаща. Обявената цена за самостоятелно настаняване важи само преди отпътуване. Доплащане за самостоятелна стая по време на самото пътуване се таксува спрямо наличността в хотелите и цената към момента, която ще бъде по-висока от обявената на сайта.
Категоризацията на хотелите /понякога/ се различава от тази в Европа
В хотела в Сингапур лично се доплаща градска такса /на място/
Придвижването по време на туристическите обиколки в Сингапур ще се осъществява с градски транспорт (метро).
По време на допълнителните екскурзии, когато те са веднага след приключване на програмата, незаявилите такива ще ползват свободно време в близост до мероприятието. След приключване на допълнителния тур цялата група ще бъде транспортирана заедно до хотела.
При наличие на промяна на летищните такси цената ще бъде актуализирана
Няма задължителни имунизации и други здравни изисквания
При лоши метеорологични условия или други форсмажорни обстоятелства програмата може да претърпи промяна в реда на провеждане!

=============================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНИ ЕКСКУРЗИИ:

Вечерна панорамна разходка с корабче по река Хуанпу, по време на която ще се насладим на невероятна феерия от цветове на осветените сгради и небостъргачи на космополитен Шанхай. Продължителност: около час – 40 евро

Важно: За незаписаните - свободно време на порта!

Акробатично шоу - истинска наслада с едни от най-добрите акробати в света, прославящи китайската школа. Продължителност 1 час: Цена: 60 евро

Круизна обиколка на пристанището с включена вечеря. Цена: 85 евро

Когато залязващото слънце заблести върху сградите и водата е време да се отправим на круизна обиколка около пристанището и да се насладим на великолепната гледка към Хонг конг. Целият град е покрит с мек червен цвят, докато шуми в оживената нощ. Перфектното място да усетите вечерния бриз и да прегърнете сиянието на залеза.

Важно: За незаписаните - свободно време на порта!

=============================================================

ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!



=============================================================

Тагове

Оферти - Китай |  Оферти - Шанхай |  Екскурзии - Китай |  Екскурзии - Шанхай |  Екзотична почивка 2024 - Китай |  Екзотична почивка 2024 - Шанхай

Избрани оферти