Начало / Екскурзии / Екскурзии - Атина

КРУИЗ 5 ГРЪЦКИ О-ВА И КУШАДАСЪ - 4 нощувки 2023 и 2024

Номер на оферта

/

196054

Дати & цени

28 април 2024 г. - Цена от 1235 лв.
05 май 2024 г. - Цена от 1274 лв.
19 май 2024 г. - Цена от 1274 лв.
16 юни 2024 г. - Цена от 1313 лв.
23 юни 2024 г. - Цена от 1313 лв.
07 юли 2024 г. - Цена от 1313 лв.
14 юли 2024 г. - Цена от 1313 лв.
21 юли 2024 г. - Цена от 1313 лв.
04 август 2024 г. - Цена от 1274 лв.

Цената включва

Цената включва:
- Транспорт с луксозен автобус до пристанище Лаврион, Атина в двете посоки.
- Водач от фирмата през цялото време
- 4 нощувки на круизния кораб Celestyal Olympia.
- INCLUSIVE програма на борда – закуска, обяд, вечеря, съгласно програмата на борда, неограничено количество напитки по време на обяд и вечеря/: домашно вино /червено, бяло, розе/, наливна бира, безалкохолни напитки /7up, кока-кола, диетична кока-кола, лимонада, фанта, сода, тоник, джинджифилова безалкохолна бира, сокове /портокал, грейпфрут, ябълка, доматен/, кафе филтър, чай, студен чай, минерална вода/
- Ваучер за 75 евро за екскурзия на брега по избор.
- Пристанищни такси, Такса обслужване, Анимация и професионални вечерни шоу програми, Използване услугите на борда - басейн и фитнес,
- Медицинска застраховка с покритие Ковид на стойност 10 000евро със ЗК "Евроинс"

Цената не включва

- Екскурзии на брега за гръцките острови; д
- доплащане за Медицинска застраховка с покритие Ковид на стойност 10 000евро със ЗК "Евроинс" - 8лв за лица над 65г, 24лв за лица от 75г до 83г,
- Такса гориво
- застраховка Отмяна на пътуване

Програма на пътуването

С включен транспорт до пристанището в Пирея, Атина - нощен преход /на връщане се пътува през деня/

5 дни/ 4 нощувки със закуски, обяди и вечери на блок маса с неограничено количество алкохолни напитки /марков алкохол/ и безалкохолни напитки.

5 Гръцки острова и Кушадасъ (Турция):

Маршрут: Лаврион/Атина – о. МиконосКушадасъ/Eфес – о. Патмос – о. Родос - о. Крит - о. Санторини – Лаврион/Атина

За цена за друг вид каюта, моля, изпратете запитване!

=============================================================



ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!



=============================================================
ТУРИСТИЧЕСКА ПРОГРАМА
1-ви ден неделя СОФИЯ – АТИНА/ ЛАВРИОН Отпътуване от София в 20:00ч от Руски паметник, нощен преход до АТИНА/ЛАВРИОН

2-ри ден понеделник Пристигане на пристанище Лаврион. Настаняване на кораба от 08.00 ч. до 10.00 ч. Първият остров, който ще посетим е остров Миконос с престой от 18,00ч до 23,00ч Веднага ще усетите топлата атмосфера на острова с неговата специфична цикладска архитектура с кубообразни бели къщи, белите тесни улици, изпъстрени с малки кафенета и бутици, вятърните мелници, малката Венеция, и църквата Панагия Парапортиани. Нощувка на круизния кораб CELESTYAL OLYMPIA.

3-ти ден вторник Нашата втора дестинация е Кушадасъ (Турция), където сме в периода от 7,00ч до 13,00ч. Този град, разположен на брега на Егейско море, ще ви очарова с неговите красиви морски изгледи, природа и вкуса на местния ябълков чай. Неслучайно градът в превод значи "птичият остров". Името му най-вероятно идва от малкия каменен остров с формата на птича глава, разположен близо до старото пристанище на града. По желание: Екскурзия до древния Ефес - найзапазеният град от античността. Преминаваме покрай мястото, където е бил храма на Артемида - едно от седемте чудеса на древния свят. Свободно време за разходка и покупки или за да опитаме от местните вкусни деликатеси. В 12:30ч отново се качваме на кораба и отплаваме за нашата поредна красива спирка - остров Патмос. Най-светият остров в Егейско море е почитан от целия християнски свят заради запазената пещера, в която Св.Йоан Богослов е получил своето просветление и е написал последната книга от Новия Завет "Откровение на Йоан". Там ще бъдем между 16,30ч и 21,30ч. По желание: Трансфер до манастира Свети Йоан и пещерата на апокалипсиса. Нощувка на круизния кораб CELESTYAL OLYMPIA.

4-ти ден сряда Новото утро ни намира на остров Родос (07:00ч - 18:00ч) - най-източният остров в Гърция от Егейско море, а и най-интересният със своята форма острие на стрела. Флората и фауната са много поблизки до тези в Мала Азия, отколкото до тези в останалите части на Гърция. Всяка година Родос привлича милиони туристи с историческото и културното си богатство, с лукса на бляскавите си курорти. Островът е покрит с гори от брутски бор и кипарис и богата фауна, включително родоски елен, който е символ на острова. Интересно да се знае за този остров също е, че той събира две морета - Егейско и Средиземно. На върха на острието може да видите от едната страна бурното с цвят аквамарин Егейско море и от другата - спокойното с тъмно син цвят Средиземно море. По желание: кратка пешеходна разходка в древния град Родос - градските стени, ранна християнска базилика от 5 век, площадът на Хипоркат, улицата на рицарите, дворецът на Великия магистър. По желание: Автобусна екскурзия до град Линдос с разглеждане на Акропола в Линдос. Нощувка на круизния кораб CELESTYAL OLYMPIA.

5ти ден четвъртък Нашата първа спирка за деня е най-големият и най-близкият до Северна Африка гръцки остров Крит / гр. Хераклион / (7,00ч - 12,00ч.) На острова се развива Минойската цивилизация (прибл. 3000-1400 г. пр. н. е.) - най-древната цивилизация в Европа. По желание: Екскурзия до Минойския дворец Кносос от първата европейска цивилизация с екскурзовод на английски /или руски/ език. В 12:00ч отплаваме за остров Санторини (16,30ч - 21,30ч.) - перлата на Егейско море. Пред вас ще изплува неповторимата гледка, извънредната красота, като че родена от въображението на художник. Черен прах, тъмни изрязани отвесни скали в контраст със снежнобели къщи и куполни църквички на фона на лазурно небе и мастилено лилаво море. Можете да видите най-голямата Калдера на морски вулкан с впечатляващи гледки и залези. По желание: Полудневна автобусна екскурзия до селището Оia. Нощувка на круизния кораб CELESTYAL OLYMPIA.
6-ти ден петък Пристигане в АТИНА / пристанище Лаврион/ в 06,00ч; След закуска отпътуване за България, пристигане в София привечер.
Записване и срокове за плащане - 250лв депозит, доплащане до 30 дни преди датата на тръгване.

ВАЖНО: пътуването се извършва с лична карта или международен паспорт!
Тази програма се осъществява при минимум 40 туриста.
Здравни изисквания: За всички отплавания през 2023 Celestyal Cruises не изискват документ за ваксинация или негативен резултат от COVID антиген тест.
Доплащане за премиум пакет /заявява се при резервация/:
Премиум пакет – 280лв на човек в двойна, тройна и четворна каюта, 412лв на човек в единична каюта - включва на човек:
• неограничено количество Premium напитки /на цена до 6 евро на напитка /: коктейли, марков алкохол / уиски/Червен етикет/, джин, водка, ром, ликьори/, сода, безалкохолни напитки, наливна бира /Mithos/, вино – бяло, червено, розе, пенливо/
• допълнителен ваучер за 75 евро за екскурзия на брега по избор,
• 1 час интернет на ден/Допълнителни услуги (СПА, комуникации, пране и др.), Хазарт (бинго / казино и др.);

Допълнителни екскурзии /по желание/:
САНТОРИНИ /SAN-01/– Екскурзия до селището Оia с екскурзовод на английски /или руски/ език. Очарователното крайбрежно селище Ия, със своите църкви със сини куполи е най-известното местенце на Санторини. На нашата живописна екскурзия имаме възможност да се уверим в красотата и романтичната атмосфера на селото. Известната калдера на Санторини също предлага незабравими гледки. От първокласното местоположение на върха на скалата ще се насладим на изглед към Тира, столицата на острова и групата от острови, която включва Тирасия, Палеа Камени и Неа Камени. При пристигането си в Ия, отделете малко време, за да се насладите на атмосферата, преди да се разходим из криволичещите тесни улички, които ни отвеждат до скрити скъпоценни камъни, сгушени в тесните артерии на селата и главната търговска улица. Има много възхитителни пътеки, където можете да се насладите на идилични романтични гледки и да се възхитите на невероятния пейзаж. - 79 евро на човек, 59 евро дете до 12г.

ПАТМОС /PAT-01/ – Посещение на манастира Свети Йоан и пещерата на Апокалипсиса с автобус и екскурзод на анлийски. От историческото пристанище на Скала пътуваме нагоре по планината до варосания архитектурен паметник на Хора, който е дълбоко вкоренен под свещените стени на манастира Св. Йоан Богослови. Внушителните 15-метрови стени на укрепения културен, религиозен и духовен център ни посрещат на върха. На дълбоко духовния остров на Додеканезите молитвата, езотеричното уединение и тържествеността са важни ежедневни практики. Позволете на лабиринта от параклиси и дворове на величествения византийски манастир да ви отведе до неговите съкровища от средновековни икони, свещени реликви и красиви фрески, датиращи от 12 век. Има и музей, показващ безценни религиозни артефакти. На половината път надолу по планината ще спрем на святото място Пещерата на Апокалипсиса. Именно в тази пещера се казва, че св. Йоан е чул гласа на Бог и е бил вдъхновен да напише виденията си в последната книга в Библията „Откровението на Йоан“. Време за лично поклонение, Поканени сме да влезем в пещерата на Апокалипсиса и да имаме свое време на молитва и поклонение. Вътрешността на пещерата с дължина 6,60 м и ширина 5,50 м е украсена със седем сребърни лампи. Най-голямата лампа виси над мястото, където Свети Йоан е спал, използвайки камък като възглавница. - 75 евро /147лв на възрастен,55 евро /108лв дете до 12г

КРИТ /HER-02/ - Екскурзия до Минойския дворец Кносос от първата европейска цивилизация с екскурзовод на английски /или руски/ език. Историческите факти и гръцката митология се преплитат в тайнствения дворец Кносос. Въпреки че е известно, че цар Минос е съществувал, известният получовек-полузвяр, за който се твърди, че обикаля известния лабиринт на двореца, е плод на въображението. Докато се впускаме в този невероятен музей на открито, увенчан на върха на хълм, гледащ към блестящото Егейско море, е ясно да видите как най-старият град в Западна Европа е вдъхновил една от най-вдъхновяващите легенди в гръцката митология. Дългите криволичещи пътища на най-важното място на Крит постепенно разкриват завладяващото изкуство и архитектура на минойската цивилизация и ви предоставят завладяваща представа за един свят, който е бил забравен почти 3500 години. Ветровитият път към минойския дворец на Кносос ни кани да се насладим на великолепни примери на венецианска архитектура, включително страхотната крепост Кулес с изглед към пристанището на Ираклион, венецианската лоджия от 17-ти век, хармоничния фонтан Морозини и църквата Св. Тит от 10-ти век. - 79 евро/ 155лв на човек, 59 евро /116лв дете до 12г

РОДОС /RHO-01/ - Средновековна полудневна екскурзия до Акропола на Линдос и Цитаделата на рицарите на английски/или руски език. Нашата полудневна обиколка започва с посещение на една от най-известните забележителности на града, планината Филеримос, където някога се е намирал Акрополът на древния Ялисос. Въпреки че са останали само основите на Акропола, мястото предлага невероятна гледка към византийската църква Св. Георги Хостос и искрящите води на зашеметяващото Егейско море. Ще открием традиционното религиозно светилище на манастира на Дева Мария от Филеримос, посветен на Дева Мария. Унищожени по време на турската окупация и възстановени от италианците, стените на манастира са украсени с красива готическа архитектура, която е уникална за цяла Гърция. Разглеждаме и хълма Монте Смит, кръстен на британския адмирал сър Уилям Сидни Смит, върху който от векове се издига внушителният Акропол на Родос. Освен това ще имаме възможност да се насладите на много изящни примери за редки стенописи от 14-15 век, изложени във византийската църква „Свети Георги Хостос“. Цитаделата на рицарите. Великият магистърски дворец на рицарите на Св. Йоан от Родос е един от малкото останали примери за готическа архитектура в Гърция. Гледките към величествения средновековен замък са гледка, която трябва да се види и представлява чудесна възможност за снимки, както и за завладяващ ден навън. Преди да приключим нашата историческа обиколка в очарователния Стар град, има достатъчно време да се разходите по Knights Street и да се полюбувате на „kastello“ от нивото на улицата. – 79 евро/ 155лв на човек, 59 евро /116лв дете до 12г

КУШАДАСЪ /KUS-01/ - Къщата на Дева Мария и Античният Град Ефес с автобус – полудневна. Отправяме се към античния Ефес, известен с Храма на Артемида – едно от 7те чудеса, завършен през 550г.пр.Хр. Строителството на храма с над 100 мраморни колони, е отнело 120 години и поради него, градът е наричан „Слуга на богинята“. Ефес е един от най-известните градове на античността, познал властта на йонийци, лидийци, персийци, римляни и турци. Ще разгледаме част от археологическия комплекс и ще добием представа за блясъка на античния град. Моментално ще разпознаем емблематичната Библиотека на Целзий, Портата на Август, Агората, Одеона, Храмът на Адриан, Театъра, къщите на аристокрацията. Отправяме се към Къщата на Дева Мария. Счита се, че това е последният дом на майката на Исус, където е живяла със Свети Йоан Богослов, който се е грижил за нея. Трима папи са посетили това място. Друга причина Ефес да е толкова важен за християнството е, че тук около 2 години е живял и проповядвал Апостол Павел и тук е написал 2 Послания до жителите на град Коринт, включени в Новия Завет. Време за покупки на кожени изделия. Цена: Възрастен: 89 евро / 174.00 лв. / и дете: 64 евро / 125.00 лв. /


Информация за круизния кораб
CELESTYAL OLYMPIA е луксозен круизен кораб, с модерен дизайн и широк спектърот удобства, всички с комфорта на ултра-модерен и изтънчен круизен кораб.Всички 725 каюти са оборудвани с душ, тоалетна, климатик, радио, телевизор. На круизния кораб има: ресторанти, 5 бара, кино, детски площ, Duty Free магазин, бутик, библиотека, бръснарница и салон за красота, два плувни басейна, джакузи, фитнес център & спа.Корабът е напълно климатизиран, има стабилизатори, факс, 7 асансьора, сателитен телефон

CELESTYAL Olympia - РЕСТОРАНТИ И ЗАВЕДЕНИЯ
Ресторанти:
Leda Casual Dinning /9
палуба/ - средиземноморски ястия на блок маса. Aura Grill /9 палуба/ - ресторант за обяд - предлага сандвичи и пържени картофи
Aegen Restaurant /4 палуба/ за вечеря - изисква се спортно-елегантен дрес код.

Барове:
Thalassa Bar /10 палуба/ - предлага чудесна гледка към басейните. Horizons Bar /12 палуба/ - най-атрактивният бар на борда, със своята неповторима гледка към заобикалящото ви море.
Helios Bar - зад басейните, предлагащ различни фрешове, както и е свободна зона за пушачите.
Eclipse Bar /7 палуба/ - почти всяка вечер има автентична кубинска музика от кубински бенд.
Argo Bar /5 палуба/ - за свежи напитки. Selene Lounge /5 палуба/ - дискотека

Туроператорът има сключена застраховка “Отговорност на Туроператора” по смисъла на чл.97 от Закона за туризма, Застрахователна полица № 03700100004610 на Застрахователно Дружество Евроинс АД, със седалище и адрес на управление: София, бул. Христофор Колумб 43.

Допълнителна информация

- 1-во и 2-ро дете 0-12г (ненавършени) -999лв
- Доплащане за единично настаняване – 420лв

Тагове

Оферти - Гърция |  Оферти - Атина |  Екскурзии - Гърция |  Екскурзии - Атина |  Круизи 2024 - Гърция |  Круизи 2024 - Атина

Избрани оферти