Начало / Екскурзии / Екскурзии - Саранда

МАЙСКИ ПРАЗНИЦИ В САРАНДА И КСАМИЛ-ТРОПИЧЕСКИЯ РАЙ НА АЛБАНИЯ

Номер на оферта

/

234846

Дати & цени

21 май 2021 - 24 май 2021 г. - Цена от 265 лв.

Цената включва

Цената включва:
Транспорт с лицензиран туристически автобус;
Всички пътни и магистрални такси;
3 нощувки на закуски и вечери с включена 1 напитка към вечерите и вода /3-степенно сет меню/ в хотел “Vola” 3* /категоризацията е определена по албанското законодателство/ http://hotelvola.com/;
Медицинска застраховка с асистанс и покритие 5 000 евро;
Пешеходна разходка в центъра на Саранда;
Бонус – Полудневна екскурзия до Бутринт и Ксамил с местен екскурзовод /входните такси се заплащат отделно на място/;
Бонус – Посещение на Йоанина;
Водач от фирмата и екскурзоводско обслужване.

Цената не включва:
Екскурзия до Гирокастро, Тепелене и езерото-резерват Синьото око – 25 евро /входните такси се заплащат на място в албански леки/;
Доплащане за медицинска застраховка за лица над 64 год. - 4 лева;
Доплащане за гарантирани първи седалки в автобуса /до 3-ти ред/ - 30 лева;
PCR тестове за отиване и/или връщане /ако се изискват към момента на екскурзията/. Агенцията предоставя талон за намаление на теста. Към момента за влизане в Албания не се изисква PCR тест за български граждани.

Други:
- Пакетните цени са окончателни и не се предвиждат промени на цените по тази програма.
- Настаняването в автобуса се извършва по реда на записване на туристите. Изключение се прави само за допълнително заплатени гарантирани първи седалки.
- Не се гарантира настаняване в стаи изглед море, настаняването става в зависимост от свободните наличности на хотела.
- Пътуването е подходящо за хора с увреждания.

Програма на пътуването

Специална програма за Златна възраст 55 + за запознаване с Албания

4 дни/3 нощувки без нощен преход

РЕЗЕРВАЦИИ С 50 ЛЕВА ДЕПОЗИТ, ДОПЛАЩАНЕ ДО 05.05.2021, ГАРАНТИРАНО ВРЪЩАНЕ ПРИ АНУЛИРАНЕ НА ПРОГРАМАТА ПОРАДИ НЕВЪЗМОЖНОСТ ЗА ОТПЪТУВАНЕ!

Програма:

1-ви ден/21.05./: Отпътуване от София в 06:00 часа от паркинга пред Национален стадион „Васил Левски” по маршрут София-Дупница-Сандански-Кулата-Солун-Йоанина-Какавия-Саранда. Пристигане в Саранда вечерта. Настаняване в хотел Vola 3*, разположен в централния залив на града. Вечеря.Нощувка.

2-ри ден/22.05./: Закуска. Полудневна екскурзия до Бутринт и Ксамил с местен екскурзовод /включена в цената, входната такса се заплаща отделно/. Разглеждане на археологическия комплекс, включен в листата на ЮНЕСКО като един от най-добре запазените гръко-римски градове на Балканите: храмът на Асклепий, Баптистерият, Нимфеонът, Театърът, Лъвската порта, Акрополът с археологическия музей. Посещение на курорта Ксамил - тропическия рай на Албания, намиращ се точно срещу остров Корфу. Курорта Ксамил е едно красиво кътче от Южна Албания, състоящо се от кокетно селце, няколко заливчета и 4 малки островчета. Морето е плитко, топло и прозрачно с множество рибки. Заливчетата са покрити с бял пясък, заради което кръстихме мястото „албанското Бали“. До островчетата през топлите дни може да се иде с лодка или с водно колело. Връщане в хотела. Привечер - пешеходна разходка в Саранда, един от най-известните албански курорти, разположен край просторен залив на Йонийско море: крайбрежната алея, градската порта, руините на античната синагога. Вечеря в хотела. Нощувка.

3-ти ден/23.05./: Закуска. Свободен ден или ?по желание, срещу заплащане - целодневна екскурзия до Синьото око, Гирокастро –сребърната крепост на Албания и Тепелене – родното място на османския епирски владетел – Али Паша. Отпътуване от Саранда за посещение на Гирокастро, един от най-добре запазените средновековни градове на Балканите, включен в листата на ЮНЕСКО за световното културно наследство. По пътя посещение на Синьото око – малък кристален извор, разположен сред прекрасен парк с невероятна природа и причудлива растителност, защитен обект на ЮНЕСКО./Посещението на езерото се осъществява само при добро и сухо време, поради характера на терена/.Пристигане в Гирокастро, наричан още Каменния град, заради добре запазените къщи от периода на Османската империя от 17 и 18 векове. Пешеходна разходка: старият град, родната къща на Енвер Ходжа - днес етнографски музей, крепостта с военния музей. Екскурзията продължава към Тепелене, родното място на Али Паша, един от най-жестоките османски владетели на албанските земи. Градчето се намира на левия бряг на река Вьоса на плато над реката. Историята го свързва и с посещението на лорд Байрон по тези места, пребивавал по тези места, признат за единственият британски и европейски благородник, който е имал смелост да пътува до Албания и да се срещне лично с Али Паша. Кратък престой в Тепелене за разглеждане на Крепостта, паметника на Али Паша, площад Лорд Байрон. Връщане в хотела в Саранда. Вечеря. Нощувка.

4-ти ден/24.05./: Закуска. Отпътуване за България през Гърция. БОНУС: кратка спирка за посещение на Йоанина –областния град на Епир, разположен на красивото езеро Памвотис. Свободно време при Крепостта на града, свързана с управлението на Али Паша по време на османското владичество. Пристигане в София късно вечерта.

Отстъпка за ранно записване до дата 31.03.2021 г. – 30 лева за възрастен и 20 лева за дете до 12 години.
Цена: 295 лева на човек в двойна и тройна стая
Дете от 0-6 год. в стая с 2-ма възрастни – 205 лева
Дете от 6 до 12 год. в стая с 2-ма възрастни – 235 лева
Единично настаняване – 330 лева

Тагове

Оферти - Албания |  Оферти - Саранда |  Екскурзии - Албания |  Екскурзии - Саранда |  Златна възраст - 55 + - Албания |  Златна възраст - 55 + - Саранда

Избрани оферти