Начало / Статии / Статии - Испания

Аркос де ла Фронтера - отправна точка за андалуските пуеблос бланкос

Автор

/

Гледките от вкопчената в стръмната скала тераса в историческия център на този стар арабски град са може би едни от най-впечатляващите в Испания.

Драматично кацнал върху една скала, увенчана от мавърски замък и гледащ към клисурата на река Гуадалете, която го заобикаля от три страни, Аркос е построен във формата на естествен амфитеатър. Неговите ветровити улици – някои не по-широки от метър, други изчезващи в стълбища – припомнят арабското му минало.

Монументалната гледка, която кара Шарл дьо Гол да пише своите мемоари, докато е отседналв смайващо разположения парадор „Каса дел Корегидор“ – дворец от ХVІІІ в. и седалище на кралския магистрат (corregidor) – може да удължи и вашия престой тук. Но тогава ще изпуснете екскурзиите до десетки варосани селища покрай Рута де лос Пуеблос Бланкос, популярен живописен път.

Прочут също заради своето великолепно разположение и гледки е Ронда, живописната родина на коридата и любимо място на Хемингуей. Като запален почитател на коридата той е привлечен от арената за борба с бикове на Ронда, построена през 1784 г. – най-старата и най-красивата в Испания.

Къде: Андалусия, Испания
Най-добро време: април-юни и септември-октомври

>
26 април 2012 г.

Тагове

амфитеатри

градове

Забележителности наоколо

Избрани оферти