Беналмадена
Беналмадена / Benalmadena

Беналмадена (Benalmadena) е курорт в испанската автономна област Андалусия, част е от Коста дел Сол. Селището е разделено на три части - самият град, който е най-старата част; Аройо де ла Миел, където се намира жп гарата; и Беналмадена Коста, където се намират хотелите, плажът, казиното, яхтеното пристанище и по-луксозните магазини. Непременно посетете кулата Кебрада и замъците Бил-бил и Коломарес.

Старият град, който се намира на около 6 км нагоре по планинския склон, е типично андалуско селище с бели къщи, със стръмни улици и впечатляващи гледки отвисоко към Коста дел Сол.

Аройо де ла Миел се намира между планината и брега, там се намира по-голямата част от населението и бизнесът. Оттам можете да вземете лифта до върха на планината. В Аройо де ла Миел се намира и популярният увеселителен парк "Тиволи Уърлд" (www.tivoli.es), където можете да се забавлявате с цялото семейство. Там е и единствената ледена пързалка в Коста дел Сол.

Беналмадена Коста се намира в близост до Торемолинос. Разполага с над 8 км пясъчни плажове, както и яхтено пристанище за около 1000 яхти. Там можете да се гмуркате или да плавате. В огромния "Ла Палома Парк", който има изглед към морето, а в средата му е разположено езеро, се събират множество водни птици.

Важна информация

Население: 60 000 души

Валута: евро (EUR). Има много АТМ устройства, от които можете да изтеглите пари. Можете да обмените пари в банките и някои от големите хотели. 

Спешен телефон: 112

Интернет страници за Беналмаденаwww.benalmadena.comwww.benalmadena-arroyo.com

Език: Официалният език е испанският, но заради силно развития туризъм в региона можете да говорите спокойно и на френски, английски, италиански, немски.

Забележителности около Беналмадена
Изживейте магията на Камино де Сантяго
от 465 €
Изживейте магията на Камино де Сантяго
6 нощувки
Собствен превоз