Начало / Екскурзии / Екскурзии - Пекин

Обиколен Китай - от древното към модерното

Номер на оферта

/

52037

Дати & цени

07 март 2025 г. - Цена от 2459 €

Цената включва

• Самолетен билет с АК“Turkish Airlines” по маршрут София - Истанбул – Пекин - Шанхай - Истанбул – София с летищни такси и включен 30 кг багаж;
• Самолетен билет Сиян - Шанхай с включен 20кг багаж;
• 7 нощувки със закуски в подбрани хотели 4* и 5* - 3 н. в Пекин (4* Howard Johnson Paragon Hotel или подобен); 2 н. в Сиян (4* Mercure Xian Dayan Pagoda Hotel или подобен), 2 н. в Шанхай (5* China Grain Hotel или подобен),
• 8 вечери по маршрута в местни и западен тип ресторанти;
• Шоу с вечеря Tang Dynasty Dance show в Tang Palace Theatre;
• Шоу спектакъл «Династията на Златната Маска»
• Всички описани турове в Китай;
• Трансфер Пекин - Сиян с влак стрела във втора класа;
• Климатизиран транспорт;
• Входни такси за музеите и обектите по програмата;
• Екскурзоводско обслужване с превод на български език по време на програмата;
• Всички трансфери, упоменати в програмата;
• Медицинска застраховка с асистанс с покритие 15 000 евро на човек в ЗД Дженерали;
• Водач, който ще придружава групата през цялото време.

Цената не включва

• Бакшиши за екскурзоводите, хотелите и ресторантите, които се заплащат на място;
• лични разходи;
• Акробатично шоу (50 евро/98 лева)
• такса за издаване на индивидуална туристическа виза за еднократно влизане в страната – 200 лв;
• Такса обработка на визата – 100 лева;
• Застраховка “Отмяна на пътуване”

Програма на пътуването

ОБИКОЛЕН КИТАЙ - от древното към модерното

Китай. Пекин - Сиян - Шанхай

СофияИстанбулПекин - Сиян –Шанхай - Суджоу – Истанбул - София

ДАТА: 07.03.2025 – 16.03.2025г.

10 дни / 7 н. / 7 закуски и 8 вечери с китайска и европейска кухня / 2 шоу програми

ЦЕНА човек в двойна стая: 2459 евро / 4810 лева

=============================================================ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!=============================================================

ПРОГРАМА

1 ден 07.03.2025/ СОФИЯ - ИСТАНБУЛ
Полет от София с АК “Turkish Airlines” в 21:35ч. Кацане в Истанбул в 23:55ч.

2 ден 08.03.2025/ ИСТАНБУЛ - ПЕКИН / Вечеря
Полет от Истанбул в 02:05 ч. и кацане в Пекин в 16:10 ч. Посрещане от представител на фирмата партньор. Вечеря в местен ресторант. Трансфер и настаняване в хотел 4* Howard Johnson Paragon Hotel или подобен. Нощувка.

3 ден 09.03.2025/ ПЕКИН / Закуска и вечеря
Закуска. Ден за Пекин – град с над три хилядолетна история и административен център на Китай повече от 850 години. Посещение на най-големия открит площад в света - Тян ан Мън (Площада на небесното спокойствие), като на него една от важните забележителности е прочутият мавзолей на видния китайски политик Мао Дзъдун. Следва посещение на Забранения град, известен още като Зимния Императорски дворец Гугун, откъдето почти 400 години династиите Мин и Чин са управлявали страната. Със своите 980 сгради и 9999 стаи дворецът е обявен от ЮНЕСКО за част от световното културно наследство. Обиколката продължава с посещение на Летния дворец - един от най-впечатляващите и големи дворци в света, с най-големия и най-добре поддържан парк в Китай, известен със своите градини и езера. Вечеря – печена патица по пекински в ресторант Quanjude Restaurant. Нощувка.

4 ден 10.03.2025/ ПЕКИН / Закуска и вечеря
Закуска. Посещение на Великата китайска стена (ЮНЕСКО) - едно от чудесата на света и символ на Китай. Подобно на опашка на гигантски дракон с височина от 8 метра, тя се извива през планини, долини и гори в продължение на повече от 9000 км. Това уникално архитектурно творение, което ясно се вижда и от Космоса, безусловно свидетелства за величието на древен Китай. Великата Китайска стена е символът на Китай и мъдростта на китайския народ. Направо е невероятно как китайците са успели да построят такава велика архитектура с обикновени и прости инструменти в древността. В близост до Стената – възможност за професионални снимки в императорски облекла.
Следва посещение на Нефритената фабрика и спирка за кратка фотопауза в Пекинския олимпийски парк, където може да се види отвън Националния стадион „Птиче гнездо“ (във формата на птиче гнездо) и Националния плувен център „Воден куб“, където са се провели олимпийските игри през 2008 г. Вечеря в ресторант на бюфет Rose Garden BBQ.
Посещение на грандиозния шоу спектакъл «Династията на Златната Маска» - зашеметяваща комбинация от вода, светлина, музика и танци. Нощувка.

5 ден 11.03.2025/ ПЕКИН - СИЯН / Закуска и вечеря
Закуска. Освобождаване на хотела. Трансфер до гарата за отпътуване с високоскоростен влак до Сиян. В този ден посещаваме Голямата пагода на Великата Гъска - хранилище на ценни будистки ръкописи и винаги светлия площад на великата династия Танг. Настаняване в хотел 4* Mercure Xian Dayan Pagoda или подобен. Вечеря. Нощувка.

6 ден 12.03.2025/ СИЯН / Закуска и вечеря
Закуска. Сиян е един от най-старите градове на Китай и е една от четирите Велики древни столици, тъй като е бил столица (под различни имена), при властването на някои от най-важните династии като Джоу, Кин, Хан, Суй и Танг. Ще разгледаме добре запазените стари градски стени (ЮНЕСКО) – датират 124 г. Пр.Хр. Днес обиколката започва с посещение на едно от Новите чудеса на света - гробницата с теракотената армия (ЮНЕСКО). Изграждането на уникалната армия от над 7000 фигури, подредени за поход, започва през 246 г. и е продължило 36 години. Това уникално творение на човешката мисъл е останало скрито под земята в продължение на векове, когато случайно е било открито от местни фермери през 1974 г. Ще посетим и Музея на Теракотената армия. Следобед се връщаме обратно в града, за да посетим площадът на Bell and Drum Tower - едната построена през XIV век и основно изпълняваща ролята да отбелязва старта на деня за жителите на града, а другата построена в 1380 г. с обратното предназначение да отбелязва края на деня биейки барабана, откъдето идва името и. Ще посетим и ситуираната в съседство търговска улица Muslim street, която е изпъстрена със заведения за бързо хранене. Танцовото шоу с вечеря Tang Dynasty Dance show в Tang Palace Theatre. Нощувка.

7 ден 13.03.2025/ СИЯН - ШАНХАЙ/ Закуска и вечеря
Закуска. Трансфер до летището за полет Сиян – Шанхай. Ще посетим Дзин Мао – един от най-високите небостъргачи в Азия. Разходка до кея (the Bund) - известен крайбрежен квартал и най-известната забележителност на града. Думата „Bund“ е от англо-индийски произход и означава насип на първа линия. Това е също и най-популярното място за да се насладите на вечерната гледката на града. Вечеря в местен ресторант. Настаняване в хотел 5* China Grain Hotel или подобен. Нощувка.

8 ден 14.03.2025/ ШАНХАЙ – СУДЖОУ - ШАНХАЙ / Закуска и вечеря
Закуска. Денят е посветен на Суджоу – известен като Венеция на Китай заради множеството красиви канали, които го прорязват. Посещаваме градините Lingering, както и тур с лодка по каналите на града. Следобед се връщаме обратно в Шанхай за вечеря в местен ресторант. Допълнителна екскурзия: Акробатично шоу (50 евро/98 лева). Нощувка.

9 ден 15.03.2025/ ШАНХАЙ - ИСТАНБУЛ/ Закуска и вечеря
Закуска. Освобождаваме хотела. Започваме обиколката си с посещение на Храма на Нефритения Буда. Името му идва от двата бели нефритени Буда. Издълбани от цяло парче бял нефрит седящите статуи от нефрит на Буда са полупрозрачни с тържествен израз, показвайки отличните умения и извънредното изкуството на китайския народ. Градините Yuyuan - има много живописни дворове декорирани с барокови алпинеуми, басейни, и растения, които всички са свързани с коридори и проходи. Тук в програмата следва чаена церемония. Ще посетим Френската концесия, която е създадена на 6 април 1849 г. Разходка по булевард Nanjing Road – започва от изкуствения кей (the Bund) в центъра на Шанхай и продължава в западна посока. По средата му се на мира Народния площад. Известен със своята оживеност и модернизация, Nanjing Road печели репутацията си на "Първия търговски булевард в Китай", което е най-доброто място за пазаруване, също както са Пето авеню в Ню Йорк и Шанз-Елизе в Париж. Вечеря в местен ресторант. Трансфер до летището за полет до Истанбул в 23:05 ч.

10 ден 16.03.2025/ ИСТАНБУЛ - СОФИЯ
Пристигане в Истанбул в 06:15ч. Полет за София в 08:45ч и кацане на летището в София в 09:00ч.

=============================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

Полетно разписание:
07.03 TK 1030 София 21:35 – Истанбул 23:55
08.03 TK 88 Истанбул 02:05 - Пекин 16:10
15.03 TK 27 Шанхай 23:05 – Истанбул 06:15
16.03 TK 1027 Истанбул 08:45 – София 09:00

Условия и забележки:
• При записване се внася депозит от 2000 лева.
• Пълно плащане се прави до 40 дни преди тръгване.
• Офертата важи при минимум 15 туристи.
• Цената на екскурзията е калкулирана при курс на щатския долар 1 USD = 1.85 лв., като при увеличение на курса с над 5% фирмата си запазва правото да преизчисли посочените цени до 30 дни преди пътуването
• Пътуването е без медицински изисквания за имунизации.
• Срок за уведомление за несъбран минимум – 30 дни, преди заминаване.
• Туроператорът си запазва правото на промяна на обявените хотели по програмата с други от същата категория, но идентични по качество;
• Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на мероприятията по програмата.
• Застраховка „Отмяна от пътуване“: Туроператорът предоставя възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Повече информация в офиса на фирмата.

Необходими документи за издаване на индивидуална туристическа виза за Китай:
? Международен паспорт, валиден минимум 6 месеца след датата на завръщане;
? Снимка паспортен формат във висока резолюция;
? Попълнена апликация с лични данни и професия (туроператора съдейства за попълването й);
? Лично явяване в посолството за снемане на биометрични данни около 15 дни преди пътуването;
? такса за издаване на туристическа виза за еднократно влизане в страната – 200 лв.
? Такса за обработка на визата – 100 лв.

Пътуващите имат право да прекратят едностранно договора по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет, след заплащане на следните суми:
Срокове за анулации и неустойки:
• при наличие на повече от 60 дни преди датата на отпътуване – неустойка не се удържа;
• между 59-ия и 40-ия ден преди датата на заминаване се удържа размерът на внесения депозит;
• при по-малко от 39 дни се удържа 100% от стойността на екскурзията.

В случай, че ПОТРЕБИТЕЛЯТ прекрати доброволно своето пътуване, през времетраенето му, всички допълнителни разходи, включително и транспортните, са за негова сметка.
ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да прехвърли правото си на пътуване на трето лице в срок съобразно спецификата на дестинацията, издаване на самолетни билети по международни полети не по-късно от 30 дни преди пътуването, като се задължава да заплати на ТУРОПЕРАТОРА само дължимите суми, свързани с евентуалното преиздаване на билетите.
Информация относно здравните изисквания: няма ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ медицински и санитарни изисквания при пътуване до Китай.
Пътуване на лица с ограничена подвижност: Пътуването като цяло НЕ Е подходящо за лица с ограничена подвижност.
Забележка:  При лоши метеорологични условия или други форсмажорни обстоятелства програмата на екскурзията в Китай може да претърпи промяна в реда на провеждане!

=============================================================ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!=============================================================

Тагове

Оферти - Китай |  Оферти - Пекин |  Екскурзии - Китай |  Екскурзии - Пекин |  Екзотична почивка 2024 - Китай |  Екзотична почивка 2024 - Пекин

Избрани оферти