Начало / Екскурзии / Екскурзии - Закинтос

ОСТРОВ ЗАКИНТОС „ЦВЕТЕТО НА ИЗТОКА“ С ПОСЕЩЕНИЕ НА ПАТРА И ЯНИНА

Номер на оферта

/

234479

Дати & цени

Цената включва

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
Транспорт с лицензиран туристически автобус по програмата;
Всички пътни, входни и гранични такси;
Автобусна такса за моста Антирио-Рио-Антирио;
Фериботни билети Килини-Закинтос-Килини;
3 нощувки,три закуски и три вечери в хотел DIANA 4* https://www.dianahotels.gr/en/ или подобен;
Посещение на град Патра;
Посещение на град Янина;
Медицинска застраховка - 5000 евро с покритие за Ковид-19;
Водач от фирмата.

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
Екскурзия-круиз Навагио+Сините пещери -30 евро;
Посещение на остров Маратониси-Национален резерват CARETTA-CARETTА-30 Евро ;
Разходи от личен характер;
такса престой в Гърция (влиза в сила от 01.01.2018 г.): 0,50 EUR на стая на ден в хотел 2/1* и апартаменти; 1.50 EUR на стая на ден в хотел 3*; 3.00 EUR на стая на ден в хотел 4* и 4.00 EUR на стая на ден в хотел 5* (заплаща се задължително и индивидуално на рецепцията на всеки хотел!).
Допълнителните екскурзии е желателно да се заявят от България, тъй като са свързани с предварителни резервации на плавателни съдове. Минимален брой участници за провеждане – 20 пълноплащащи туристи.
Застраховка отмяна на пътуване с Евроинс с покритие за Ковид-19;
PCR тест – при отпътуване от България (ако има такова изискване към датата на отпътуване, в лаборатории Рамус);

Програма на пътуването

ПРОГРАМА:

Акценти в програмата:

*Бюджетна програма с добре подбран хотел 4*, централна локация в столицата.
*Богата туристическа програма с посещение на Патра и Янина.
*Възможност за посещение на всички знакови места, свързани с острова – Залива „Навагио“ и лагуната „Лаганас“ –национален парк, място което се обитава от защитен вид големи морски костенурки
*Туристическа обиколка за запознаване със столицата на острова
*Посещение на знакови храмове и манастири, свети места, свързани със запазването на христианската религия

1-ви ден /сряда/: Отпътуване в 21:30 ч. от гр.София по маршрут Дупница- Благоевград-Сандански и преминаване на ГКПП Кулата-Промахон. Нощен преход.

2-ри ден /четвъртък/: Пътуването продължава през Солун-Верия-Гревена-Янина-Арта-Патраски залив.Преминаване на полуостров Пелопонес по най-дългия окачен мост в света /2 252/м. Рио- Антирио-превъзхождащ дори и прочутия окачен мост Голдън Гейт в Сан Франциско.Пристигане в Патра,запознаване с града. Посещение на катедралния храм „Св.апостол Андрей Първозвани“-един от най-големите в Православния свят,с куполи в чест на Спасителя и 12-те Апостоли,съхраняващ мощите на светеца-апостол и кръста /Х/ на който е разпнат. Отпътуване за пристанище Килини.Фериботно пътуване до остров Закинтос-централното пристанище и столица на острова.Настаняване в хотел DIANA 4*.Свободно време,вечеря,нощувка.

3-ти ден /петък/: Закуска.Пешеходен тур в столицата на строва -Закинтос. Площада „Св.Марк“/католически храм/, Музеят на Соломос и Калвос,най-известните местни поети. Площад Соломос с типичната островитянска архитектура,Градската библиотека и музея на Византийското изкуство. Посещение на катедралния храм-базилика „Св.Преп.Дионисий“-небесният покровител на острова,със земно житие /1547-1622/г.След обяд пътуване до залива Лаганас,един от най-големите плажове и естествени лагуни на Гърция. Круиз до остров Маратониси, където е и естествения дом на Средиземноморските костенурки CARETTA-CARETTА.Време за плуване с костенурките на острова. Cините пещери - уникални морски пещери, издълбани във варовиковите скали в близост до селцето Кери, запълнени с бистра тюркоазеносиня вода. Връщане в хотела, вечеря, нощувка.

4-ти ден /събота/: Закуска. Екскурзия-круиз до Сините пещери,разположени в най-северния край на острова, време за гмуркане в тюркоазените води на пещерите, залива Навагио, наречен още Залива на пиратите, с корабокруширалия кораб – визитната картичка на Закинтос. Време за плаж. Посещение на панорамната площадка над залива Навагио. Поклонение в мaнaстира „Св.Георги“,където е прбивавал иместния светец Св.Дионисий. Връщане в хотела,вечеря,нощувка.

5-ти ден /неделя/: Закуска. Отпътуване от остров Закинтос с ферибот до пристанище Килини /полуостров Пелопонес/.Пътуването продължава по познатата панорама на полуострова и Патра,отново преминавана по най-големия висящ мост Рио-Антирио, Арта, посещение на град Янина. Престой за разходка и обяд в централната част на езерото. По пътя през Епир още неповторими гледки по високопланинската магистрала „Егнатия“. Пристигане в София късно вечерта.

Минимален брой записани туристи: 35 човека
Срок за потвърждаване на пътуването: 20 дни преди датата на отпътуване.
Начин на плащане: Заплащане в брой или по банков път:
-авансово плащане – 30% от пакетната цена при записване. Резервацията ще се счита за гарантирана след подписване на договор за организирано туристическо пътуване с клиент и заплащане на авансовата сума до 3 работни дни след потвърждението. След този срок резервацията автоматично ще бъде анулирана. Доплащане – до 7 дни преди датата на отпътуване.
Необходими документи: лична карта или международен паспорт; за деца под 18 г., които не пътуват с двамата родители–нотариално заверена декларация от тях (оригинал и ксеро копие). За влизане в страната се изисква предварително попълване на QR код, както и валиден PCR тест, направен до 72 часа преди влизане в страната, преведен на английски език.
Отговорност: Туроператорът не носи отговорност и не възстановява суми на туристи, на които им се отказва достъп до Гърция поради: забрана за напускане на страната, невалидни /забравени/ документи или други независещи от туроператора причини.Туроператорът си запазва правото за промяна на дните на обявените допълнителни екскурзии
По желание, можем да предложим Застраховка „Отмяна на пътуване“. За повече информация, моля да се свържете с офиса.

ВАЖНО!!!
Пътуването е подходящо за лица с ограничена подвижност.
Предлаганата от туроператорът комбинация от туристически услуги представлява туристически пакет по смисъла на Директивата (ЕС) 2015/2302. По-подробна информация за основните права по Директива (ЕС) 2015/2302 може да намерите на адрес:
https://eur-lex.europa.eu/legal-content/BG/TXT/?uri=CELEX%3A32015L2302 или на сайта в раздел Лицензи - Стандартен Формуляр Директива (EС) 2015/2302
Туроператорът е сключил застрахователен договор по чл.97 от Закона за туризма „Отговорност на туроператора със ЗД „Евроинс“ и номерът на застрахователната полица е: 03700100002932/16.09.2020 год. ЗД "Евроинс" АД - Централно управление: гр. София 1592, бул. "Христофор Колумб" №43, тел.: 0700 17 241, факс: 02/4895 526, e-mail: office@euroins.bg

Тагове

Оферти - Гърция |  Оферти - Закинтос |  Екскурзии - Гърция |  Екскурзии - Закинтос |  Лято в чужбина - Гърция |  Лято в чужбина - Закинтос

Избрани оферти