Начало / Статии / Статии - Гърция

Закинтос – заливът на костенурките

Автор

/

Името Закинтос (на гръцки: Ζakinθos) идва от синът на легендарния аркадийски вожд Дардан, а днес той по – скоро ни говори за третия по големина остров – част от Йонийските острови - една от най-популярните туристически дестинации в Гърция с площ 410 квадратни километра и крайбрежна ивица от 123 километра.

Една от най-интересните забележителности на остров Закинтос са световноизвестните костенурки Caretta Caretta. В един от  заливите на острова морските костенурки снасят яйцата си. Това място е плажната ивица на Лаганас. Именно тук можете да станете част от живота на този застрашен вид и да се докоснете до техните наследници.

Тази плажна ивица принадлежи на курортното градче Лаганас, което е известно и като средище на нощния живот. Тук младите се отдават на един безкраен купон. За тях градчето е място за забавления и щури вечери, а сутрин те се почиват на широката плажна ивица. Местните хотели предлагат много изискани студиа на туристите, които им осигуряват просторно и комфортно усещане за отмора.

Друг известен плаж е Навагио. Там любителите на атракции ще се сблъскат с останките на кораб, претърпял корабокрушение. И навсякъде има този прекрасен бял вулканичен пясък, които, както и на останалите острови, е претърпял множество земетресения и вулканични изригвания.

Гмуркайки се освен костенурки можете да зърнете и други красиви обитатели на  огледалните, тюркоазени, морски води. Това, от което ще останете смаяни, са сводестите пещери и арки, изваяни от морската вода, под които можете да направите круиз с корабче. Невероятно, нали?!

Това, за което говорим са прочутите сини пещери или известните още като сини пещери на Волимес (така се казва и градчето, в близост до тях). Името им произлиза от бледото отражение върху скалите на цвета на водите. Когато ги видите ще се почувствате част от някаква приказка.

Остров Закинтос ще ви дари с една незабравима почивка, тъй като той е пълен с изненади, атракции за гмуркачите, водолазите и любителите на силни усещания!

Виж най-добрите оферти за почивка на остров Закинтос!

Виж още:

Почивка на остров Миконос

Почивка на остров Родос

Почивка на остров Крит

Почивка на остров Лефкада

15 юли 2020 г.

Тагове

гмуркане

гръцки острови

Закинтос

заливи

Йонийски острови

Карета Карета

острови

ресторанти

Сини пещери

Забележителности наоколо

Избрани оферти