Начало / Статии / Статии - Гърция

Закинтос – заливът на костенурките

Автор

/

Името Закинтос (на гръцки: Ζakinθos) идва от синът на легендарния аркадийски вожд Дардан, а днес той по – скоро ни говори за третия по големина остров – част от Йонийските острови - една от най-популярните туристически дестинации в Гърция с площ 410 квадратни километра и крайбрежна ивица от 123 километра.

Една от най-интересните забележителности на остров Закинтос са световноизвестните костенурки Caretta Caretta. В един от  заливите на острова морските костенурки снасят яйцата си. Това място е плажната ивица на Лаганас. Именно тук можете да станете част от живота на този застрашен вид и да се докоснете до техните наследници.

Тази плажна ивица принадлежи на курортното градче Лаганас, което е известно и като средище на нощния живот. Тук младите се отдават на един безкраен купон. За тях градчето е място за забавления и щури вечери, а сутрин те се почиват на широката плажна ивица. Местните хотели предлагат много изискани студиа на туристите, които им осигуряват просторно и комфортно усещане за отмора.

Друг известен плаж е Навагио. Там любителите на атракции ще се сблъскат с останките на кораб, претърпял корабокрушение. И навсякъде има този прекрасен бял вулканичен пясък, които, както и на останалите острови, е претърпял множество земетресения и вулканични изригвания.

Гмуркайки се освен костенурки можете да зърнете и други красиви обитатели на  огледалните, тюркоазени, морски води. Това, от което ще останете смаяни, са сводестите пещери и арки, изваяни от морската вода, под които можете да направите круиз с корабче. Невероятно, нали?!

Това, за което говорим са прочутите сини пещери или известните още като сини пещери на Волимес (така се казва и градчето, в близост до тях). Името им произлиза от бледото отражение върху скалите на цвета на водите. Когато ги видите ще се почувствате част от някаква приказка.

Остров Закинтос ще ви дари с една незабравима почивка, тъй като той е пълен с изненади, атракции за гмуркачите, водолазите и любителите на силни усещания!

Вижте най-добрите оферти за почивка на остров Закинтос!

Вижте още:

Почивка на остров Крит

>
08 март 2023 г.

Тагове

гмуркане

гръцки острови

Закинтос

заливи

Йонийски острови

Карета Карета

острови

ресторанти

Сини пещери

Забележителности наоколо

Избрани оферти