Начало / Екскурзии / Екскурзии - Пистоя

ПИЛИГРИМСКИ ТУР – Камино Сантяго от Болоня до Пистоя

Номер на оферта

/

238074

Дати & цени

06 септември 2022 - 12 септември 2022 г. - Цена от 970 лв.

Цената включва

Самолетен билет София – Болоня – София с раничка с размери 40х25х20 см;
Трансфер Аерогара – Болоня – Аерогара;
Трансфер Пиза – Флоренция - Болоня;
Настаняване в двойни или тройни стаи в хотели или хостели по пътя със закуска;
Водач от туроператора.

Цената не включва

Допълнителна раница в салона или в багажното (по избор) с размери 55х40х20 и тегло до 10 кг – доплащане -60 лв;
Допълнителни трансфери по желаие по маршрута с автобус или влак;
Входни такси, ако има такива;
Градски такси, ако има такива
Лични разходи.

Програма на пътуването

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

Историческа информация:Маршрутът, който следват пилигримите по долината на река Рено от Болоня нагоре по Виа Поретана и след това продължават на запад от Лиментра до прохода Колина, от където слизат към Пистоя е ок. 90 км.
Това е главният път на запад от град Болоня към Тиренско Море.
Маршрутът вероятно е бил известен още от бронзовата епоха; със сигурност е използван в
епохата на етруските като връзка между Тиренско море и Адриатика, което се потвърждава от присъствието на етруското селище Кайнуа и свързаният с него некропол, намерен в близост до Марзабото.
През Средновековието пътят през Пистоя отново е открит като идеален за поклонниците на гробниците на апостолите Петър и Павел и на първите християнски мъченици в Рим, та чак на юг, до пристанищата за качване на кораби за Светите земи.
Пистоя е важен пункт по маршрута, защото ако минете на запад през Лука, от там до Тиренско море може да продължите по Лигурийското крайбрежие или да се качите на кораб за да достигнете важната свещена цел - “края на света”, т.е. Сантяго де Компостела. Там през 9 век са открити мощите на апостол Яков (Джакомо на италиански) и от този момент Сантяго става един от главните дестинации на християнско поклонение.
Самият град Пистоя става дестинация за поклонение, след като през 1144 г. епископът на града - Ато получава от епископа и глава на катедралата на Сантяго де Компостела скъпоценна реликва на апостол Яков, за да индифицира пътят на югозапад от Болоня като „Via Giacoma“ или за Болонезците и за всички християни на север - главният път към Сарагоса и Сантяго де Компостела. Сегашния маршрут „Via Porrettana” е естествената еволюция на средновековния маршрут за поклонници по река Рено.

Програма:

Първи ден – Среща на Аерогара София – Терминал 1 в 10:00 за полет до Болоня. 12:10. Пристигане в Болоня. Настаняване в хотел или хостел. Разглежда се Пиаца Маджоре с катедралата Сан Джакомо Маджоре и свободно време за подготовка за пътешествието Нощувка.

Втори ден – Закуска. Придвижваме се с градски транспорт до Sactuario Madonna de San Luca. След посещението продължаваме пеша до Парко Талони и Сасо Маркони – 20 км. Нощувка

Трети ден – Закуска. Продължаваме към Марзапото, където ще разгледаме най- известния музей на Етруските, живяли по тези земи в древността. Продължаваме към Вергато – 24 км. Нощувка.

Четвърти Ден – Закуска. Продължаваме нашия маршрут към Риола , Порета, Сан Пелегрино, - 15 км. Нощувка.

Пети Ден – Закуска . Сан Пелегрино – Пистоя – 20 км.

Шести ден – Закуска. Ден посветен на Пистоя и отпътуване за Флоренция.

Седми ден – Закуска, Свободно време във Флоренция. В 17:30 Отпътуване за Аерогара Болоня за полет в 21:45 до София.

Забележка: Маршрутът може частично да се изминава с междуградския транспорт, който е редовен и на чести интервали.

Към момента освободени от PCR тест лица притежаващи "подсилен Green Pass" и "подсилен зелен сертификат". Това са еквивалентни понятия и включват:
- Сертификат за завършен ваксинационен курс срещу COVID-19 (сертификатът е валиден 6 /шест/ месеца от завършването на ваксинационния курс и безсрочен при поставена бустерната доза) с една от следните ваксини:
- Comirnaty di Pfizer-BioNtech
- Moderna
- Vaxzevria
- Janssen (Johnson & Johnson)
- ваксини, поставени в чужбина, признати от италианското законодателство /ваксини, за които титулярят на разрешението за търговия е същият като в Европейския съюз; Covishield (Serum Institute of India), произведена по лиценз на AstraZeneca; R-CoVI (R-Pharm), произведена по лиценз на AstraZeneca; Covid-19 vaccine-recombinant (Fiocruz), произведени по лиценз на AstraZeneca/.
- Сертификат за преболедуване, с изтичане на карантинния период (валиден е 6 /шест/ месеца от оздравяването)
- Сертификат за преболедуване след поставяне на първата доза или след завършване на първичния ваксинационен цикъл/поставяне на бустерна доза (валиден е 6 /шест/ месеца от оздравяването)
Условия за резервация:
Капаро 50 % при сключване на договор. Остатъка се доплаща до 05.08.22.
Важно:
Минимален брой туристи: 10 човека;
Срок за уведомяване при ненабран минимум – 7 дни;
Българските граждани е необходимо да притежават валидна лична карта;
Туроператорът си запазва правото да прави промени в последователността на посещаваните обекти;
Във връзка с нестабилната икономическа обстановка в Европа туроператорът си запазва правото за коригиране на обосновани разходи, свързани с транспорта по време на екскурзията.

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

Тагове

Оферти - Италия |  Оферти - Пистоя |  Екскурзии - Италия |  Екскурзии - Пистоя |  Алтернативен туризъм - Италия |  Алтернативен туризъм - Пистоя

Избрани оферти