Начало / Статии / Статии - Италия

Местата с най-добри гледки към Флоренция

Автор

/

Флоренция е един от най-разкошните градове в Италия, който е побрал толкова много изкуство, история и туристи, че понякога създава усещането, че може да ви задуши. Проправянето на път сред тълпите от посетители, докато се опитвате да решите кои забележителности да видите и кои да оставите за следващия път, може да е изтощително. 

Снимка: iStock by Getty Images

Най-доброто, което можете да направите в такъв момент, е да отстъпите крачка назад и да погледнете картинката отдалеч. Буквално. Ренесансовият град има толкова много панорамни места, откъдето можете да го наблюдавате от разстояние, да избягате от туристите и да се насладите на елегантните му очертания, че би било кощунство да не посетите поне едно. 

Ето някои от най-красивите места с гледка към Флоренция:

Галерия Уфици

Снимка: iStock by Getty Images

Галерия Уфици е едно от най-посещаваните места във Флоренция и съответно - едно от най-пренаселените. Не оставяйте това да ви подлъже - качете се на терасата на кафенето на галерията, за да си поемете дъх и да се издигнете над шума и суетата на града поне за малко. Оттук се разкриват гледки към едни от най-прочутите атракции на Флоренция - катедралата и Палацо Векио. Отпуснете се под сянката на издигащата се над главите ви кула и изпийте едно кафе за презареждане.

Пиацале Микеланджело

Снимка: iStock by Getty Images

Ако сте във Флоренция за кратко, вземете автобус до Пиацале Микеланджело - площад над града, от който се разкриват едни от най-красивите гледки към Флоренция по залез. И  местните, и туристите често идват тук с бутилка вино подръка, за да наблюдават как слънцето бавно потъва зад хоризонта, сякаш потъвайки във водите на река Арно. Тук се издига статуята Давид на Микеланджело. 

Куполът на Дуомо

Снимка: iStock by Getty Images

Главната катедрала на Флоренция, посветена на Санта Мария дел Фиоре, или както е известна накратко - просто Дуомо, е символ на града, както и едно от местата с най-добри гледки от центъра му. Изкачването до върха не е лека разходка, хората са много, а билети трябва да резервирате поне няколко дни по-рано, но усилията си струват. 

Камбанарията на Джото

Макар и да не е така прочута като купола на катедралата Дуомо, камбанарията Кампаниле ди Джото също предлага разкошни гледки към Флоренция. Това е добра алтернатива за семейства с деца и хора, за които изкачването на стълбите до върха на Дуомо може да се окаже предизвикателство. Недостатък на тази гледка е, че на върха има метална решетка, но мястото има и невероятно предимство - това е едно от малкото места, от които можете да видите и заснемете купола на Дуомо.

Фиезоле

Снимка: iStock by Getty Images

Фиезоле е едно от местата край Флоренция, които все още могат до известна степен да се нарекат тайни - или поне не известни на всички. Тихото планинско градче се намира на 30 минути с автобус номер 7 от площад Сан Марко и от разположението си на сериозна височина предлага панорамни гледки към цяла Флоренция в краката ви. В най-горната част на градчето има площадка за наблюдение. Самият Фиезоле и разположения наблизо манастир Сан Доменико ще ви покажат една Флоренция, която е недокосната от туристите и съществува сякаш в паралелна реалност. 

Вижте актуални оферти за екскурзия до Флоренция! 

>
12 май 2022 г.

Тагове

любопитно

полезно

ваканция

почивка

Забележителности наоколо

Избрани оферти