Начало / Статии / Статии - Германия

Непозната Европа: Романтичният град Бахарах в Германия

Автор

/

Бахарах е германски град, който вероятно чувате за пръв път в живота си, но който съдържа всичко, което може да направи една почивка прекрасна - река Рейн с корабчета за лежерни следобедни разходки, кацнали на възвишения замъци, пенливо вино…

Снимка: iStock by Getty Images

Бахарах е една от най-красивите спирки по маршрута на речните круизи, които се движат по река Рейн. Реката тече мързеливо, а от двете страни на корабчето се издигат хълмове, замъци и лозя. Ако изберете да плавате през пролетта или есента, ще напълните очите си с всички цветове на променящата се природа. 

Градчето е вековно, а една от къщите в него е на наистина завидна възраст. Данните сочат, че така наречената Стара къща (Алтес Хаус) е издигната през 1368 г. Днес е превърната в ресторант, но дори и да няма свободна маса, можете да видите стари снимки на Бахарах. Удивително е как всичко около Старата къща се е променяло през вековете, освен тя самата.

Колкото и да обикаляте из старинните улички и да се дивите на щръкналите към небето покриви и старовремските облицовки, нищо не може да се сравни с поглед към града отвисоко.

Снимка: iStock by Getty Images

Над Бахарах се издига 800-годишната крепост Щалек, сякаш излязла от книжка с детски приказки. Освен да я разгледате отвън, можете да обогатите преживяването си като отседнете в нея, защото вътре се помещава хостел. 

Друго високо място, изкачването до което си струва всяка капчица пот, е Пощенската кула (Пощентурм) над града. До нея се стига по поредица от стъпала, а още стълби ви очакват до върха й. Оттам обаче се разкрива такава приказна панорама към Бахарах в краката ви, че няма да ви се тръгва. А най-хубавото е, че тази атракция е безплатна.

Отседнете за няколко дни в Бахарах и го използвайте за база, от която да обиколите околните лозя. Около Бахарах има три винени региона, а много от винарните предлагат обиколка на лозята и дегустации. 

Снимка: iStock by Getty Images

Бахарах се намира на около 50 км от Кобленц.

Вижте актуални оферти за екскурзия в Германия!

>
30 август 2021 г.

Тагове

есен

любопитно

идеи за уикенда

градове

Европа

европейски градове

Забележителности наоколо

Избрани оферти