Начало / Екскурзии / Екскурзии - Кипър

Кипър - люлката на Афродита - самолет от София и Варна

Номер на оферта

/

238631

Дати & цени

31 март 2024 г. - Цена от 1049 лв.
22 септември 2024 г. - Цена от 1049 лв.
06 октомври 2024 г. - Цена от 1049 лв.

Цената включва

• Самолетен билет София – Ларнака – София или Варна – Ларнака - Варна с авиокомпания Уиз Еър;
• Летищни такси;
• Малък салонен багаж до 10 кг. с размери 40x30x20 см;
• Трансфер летище – хотел - летище;
• 4 нощувки със закуска и вечеря в избрания хотел (вижте цените на сайта https://boiana-mg.bg/programa/kipar-lyulkata-na-afrodita#tseni);
• Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро;
• Водач от фирмата - организатор.

Цената не включва

• 10 кг чекиран багаж с размери 55?40?23 cm - около 60 лева на пътник на посока – подлежи на препотвърждение;
• Чекиран багаж 20 кг – 90 лева на пътник, на посока – подлежи на препотвърждение;
• Приоритетно качване на борда (включва допълнителен 10 килограмов багаж в салона на самолета с размери (55?40?23 cm) – около 60 лева на пътник на посока (подлежи на препотвърждение);
• Местата в самолета се разпределят автоматично от авиокомпанията и не гарантираме за определени места. Може да направите своя избор предварително срещу доплащане, за да си гарантирате съседни седалки;
• Доплащане за изглед море: - в хотел Park Beach 3* - 50 лв на човек за престой - в хотел Mediterranean Beach 4* - 149 лв за човек за престой;
• Градски такси – заплащат се задължително на рецепция при напускане на съответния хотел;
• Входни такси за посещаваните обекти;
• Неупоменати в програмата услуги: хранене, лични разходи за телефонни разговори, градски транспорт, мини-бар и др.

Програма на пътуването

Тръгване от Варна и София

Маршрут: СофияВарнаЛарнакаЛимасол – Никозия – Омодос – ПафосЛарнакаСофияВарна

Екскурзоводското обслужване е на български език.

5 дни/4 нощувки

ДАТИ: 31.03.2024, 22.09.2024, 06.10.2024

ЦЕНА на човек в двойна стая за РАННО ЗАПИСВАНЕ: от 537 EUR / 1049 лв. при записване до 31.01.2024

=============================================================



ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!



=============================================================

Кипър е третият по големина остров в Средиземно море. Едно райско кътче, което всяка година със своя отлично организиран туризъм привлича стотици хиляди хора от целия свят. Чисто море, просторни плажове, първокласни хотели, пасторални селски пейзажи, романтични следи от древността, прекрасна кухня и вино, спокойствие и ред. Всичко това създава удивителната, неповторима атмосфера на острова, визитна картичка на който е богинята на любовта Афродита.

=============================================================

ПРОГРАМА

Ден 1: София/Варна - Кипър
За клиенти от Варна - полет от Варна в 19:45 с авиокомпания Уиз ер и кацане в столицата на Кипър Ларнака в 21:40 местно време. За клиенти от София - полет 13:15 от София с авиокомпания Уиз ер и кацане в столицата на Кипър Ларнака в 15:25 местно време.
Трансфер до хотела по избор в Лимасол –Park Beach 3* или  Mediterranean Beach 4* или подобни. Настаняване и нощувка.

Ден 2: Никозия
Закуска. Свободно време или целодневна допълнителна екскурзия до Никозия (срещу доплащане).
След падането на Берлинската стена, Никозия остава последната столица, разделена на две: тя е главен град на Република Кипър и на Севернокипърската турска република. Двете части са отделени с буферна зона, контролирана от силите на ООН. Никозия е била столица на кръстоносци, на венецианци, на османски турци, била е и част от Британската империя, затова и движението на автомобилите тук е вляво.Легендата разказва, че Марк Антоний се влюбва в лозята на Кипър / тук наистина и днес правят превъзходно вино/ и подарява острова на любовницата си Клеопатра.Изключително богати находки от древната история на острова – още от 9000 години пр.Хр., са изложени в Кипърския музей. По време на обиколката на столицата ще видим градските стени, ограждащи още от времето на венецианцианската окупация на Кипър старата част на града,там е и Взантийският музей,най-старата византийска църква Панагия Крисалиниотиса от 1450 г., катедралата Агиос Йоанис от 1662 година и др. В старата част ще се разходим по колоритната улица Ледра, това е и старото име на Никозия, изпълнена с магазини за сувенири, ресторанти, кафенета. На тази улица е и граничният пункт за влизане в турската част на града / само срещу лична карта/. Тук ще попаднем в характерната атмосфера на Ориента. Сред най-интресните забележителности е превърнатата в джамия на името на султан Селим  през XIII век католическа катедрала Св.София, и кервансараят Бююк хан, днес център на изкуствата и художествените занаяти.
Завръщане в Лимасол. Вечеря и нощувка.

Ден 3: Тродос и Омодос
Закуска. Свободно време или целодневна допълнителна екскурзия до Тродос и Омодос.
Тродос е най-голямата планина в Кипър, богата на горски масиви. Най-високият й връх Олимп се издига на 1952 м н.м.р. В тази планина има много живописни селца, курорти, манастири, най-известният и най-богат от които е Кикос,наричан още „Богородицата от Кикос”. Този манастир, е основан през XI век от византийския император Алексий I Комнин. Тук е погребан и първият президент на независимата Република Кипър архимандрит Макариос. Планината Тродос е сред 10-те най-добри дестинации в Европа за селски туризъм. В Тродос се отглеждат и банани, авокадо, цитрусови плодове, а в една ботаническа градина ще видим ендемични представители на местната флора. В планинското селище Галата ще посетим и две църкви със стенописи от византийския периодА недалеч от Лимасол е малкото село Омодос, където живеят не повече от 280 жители. Още от стари времена жителите на селото са известни майстори на виното – за техните умения и превъзходното им вино съобщава и френски пътешественик през XIX век. Освен виното, ще може да опитаме и от сладките колбаси судзукос, произведени от гроздов сок и ядки. В Омодос правят и страхотни сладка от череши, ябълки, смокини и други плодове, дори от ...тиквички и патладжани.
Завръщане в Лимасол. Вечеря и нощувка.

Ден 4: Пафос
Закуска. Свободно време на брега на Средиземно море или  допълнителна целодневна екскурзия до Пафос (срещу заплащане).
Пафос е древен град на брега на морето, запазил останки от античността, както и легенди, свързани с древногръцката митология. Пафос е бил столица на острова в продължение на седем века. Сред забележителностите на града, обявен за обект на ЮНЕСКО, се отличават баните от османския период, средновековният замък, издигнат по византийско време за защита на пристанището, древният театър, чиято сцена оживява от различни музикални прояви, църквата Св.Соломон, резиденцита на Птоломеите. По време на екскурзията ще видим византийската църква Св.Параскева от 11 век с фрески из живота на Исус Христос,вилата на Дионисос с разкошни мозайки. Ще имаме и свободн време на пристанището....
   Но все пак, водеща си остава темата за любовта. Край Пафос се намира Скалата на Афродита. Именно тук, според легендата, от пяната на морските вълни изплувала богинята на любовта. Това е и мястото в Пафос, където всеки туристи желае да се снима за спомен.
Завръщане в Лимасол.
Вечеря и нощувка.

Ден 5: Кипър - София/Варна
Закуска. За клиенти от София – трансфер от Лимасол до летището в Ларнака. Полет с авиокомпания Уиз еър за София в 15:20 и кацане в столицата в 17:45. За клиенти от Варна (срещу заплащане) възможност за полудневна екскурзия до Ларнака и Кабо Греко.
Ларнака е стар град, основан от микенците 13 века преди новата ера. По-късно става първата финикийска колония на Средиземно море. Днес старата част на града най-често е под „обсадата” на туристите. В обиколката на Ларнака ще посетим църквата Св.Лазар, посветена на светеца, покровител на града. Ще видим Хала Султан теке – паметник от ислямския период, построена върху...паднал метеорит, на брега на Соленото езеро Ларнака. Ще се разходим и по крайбрежната алея сред шпалир от палми.
Следва посещение на удивителния национален парк Кабо Греко.
Транфер до летището в Ларнака. Полет на авиокомпания Уиз еър за Варна в 22:45 и пристигане  в черноморския град в 00:50 след полунощ.

=============================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

УСЛОВИЯ ЗА ПЛАЩАНЕ
• След записването до 31-вия ден преди отпътуването – 30% от основната цена
• От 30-тия ден до 1-вия ден преди отпътуването – 100% от стойността на резервацията

УСЛОВИЯ ЗА АНУЛАЦИЯ
• След записването до 31-вия ден преди отпътуването – размера на внесения депозит
• От 30-тия ден до 1-вия ден преди отпътуването – 100% от стойността на резервацията

ДРУГИ УСЛОВИЯ
• Минимален брой участници: 20
• Паспортен и визов режим за граждани на България, пътуващи по програмата: валиден международен паспорт или лична карта с валидност минимум 6 месеца след датата на излизане от последната дестинация.

=============================================================

Допълнителни екскурзии

• Полудневна екскурзия до Ларнака и Кабо Греко 127 лв.
• Целодневна екскурзия до Пафос 127 лв.
• Целодневна екскурзия до Тродос и Омодос 127 лв.
• Целодневна екскурзия до Южна и Северна Никозия 127 лв.;

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!



=============================================================

Тагове

Оферти - Гърция |  Оферти - Кипър |  Екскурзии - Гърция |  Екскурзии - Кипър |  Майски празници - Гърция |  Майски празници - Кипър

Избрани оферти