Начало / Статии / Статии - Италия

5 европейски града, които можете да разгледате за 3 дни

Автор

/

Понякога имаме цялото време на света и сме склонни да се оставим на течението. Планирали сме да разгледаме Париж за 3 дни, но бързо осъзнаваме, че това е невъзможно и зачеркваме всички останали градове от маршрута, за да останем още няколко дни… и после още няколко.

Друг път времето, отпуската и полетите ни притискат и времето за пътешествия е ограничено. Слава богу, има градове, които не са чак толкова необятни и спокойно човек може да се потопи в атмосферата им, да опита кухнята им, да види всичките им забележителности и повечето тайни местенца само за 2 или 3 дни.

Ако ви се ходи на кратко пътешествие, след което да не оставате с усещането, че не сте видели всичко, ето пет европейски града, които са идеални за това.

Порто

Снимка: iStock by Getty Images

За разлика от Лисабон, който събира повечето туристи по своите площади с мозайки и исторически квартали, Порто е малко по-малко туристически и доста по-компактен. Порто изглежда така, сякаш живее на вино (начело с прочутия портвайн разбира се!) и морски дарове - кой не би отказал такъв живот?

Един уикенд ще е достатъчен да изследвате местната кухня и да пиете достатъчно вино на брега на река Дору.

Венеция

Снимка: iStock by Getty Images

Венеция е емблематична дестинация за почитателите на романтиката, културата и Италия като цяло, но градът е малък, може да се разгледа пеша и три дни реално са напълно достатъчни.

През първия ден вижте Венеция от каналите - повозете се на гондола или - ако се продържате към по-нисък бюджет - на лодките от градския транспорт на града (вапорето), които кръстосват всички по-големи канали, включително Канале Гранде.

За втория ден си оставете Дворецът на дожите и всички музеи и галерии, които отговарят на интересите ви. Третия ден можете да запазите за близкия остров Мурано, прочут с цветното си стъкло.

Амстердам

Снимка: iStock by Getty Images

Всеки вижда различно лице на Амстердам - за едни това е град на легалните грехове, за други - място за култура, за трети - еклектична дестинация за многолико пътуване. Каналите на Амстердам също заслужават да ги разгледате от водата на борда на лодка. След това можете да се впуснете в разглеждане на музеи (Националният музей, Музеят на Ван Гог, Къщата на Рембранд, Къщата на Ане Франк), изследване на кофи шоповете или гмуркане в кафе културата на холандската столица.

Брюж

Белгия е една от малкото страни, които сред туристите не са известни предимно със столицата си. Брюксел е подминаван от мнозина в полза на по-малкия и по-цветен Брюж. Уикенд за дегустация на шоколад и бира, бира и шоколад - всеки би се справил. Между хапванията имате премного за разглеждане пеша - всички тези калории ттрябва да се изгорят все пак! Старият град на Брюж е сякаш създаден за декор на филм (и често се превръща в такъв) с каналите и красивите си къщи.

Ница

Снимка: iStock by Getty Images

Ница е едно от най-обичаните места във Франция. Да, Париж е незаменим, но Ница има море. Градът е прочут с арт сцената си, ботаническите си градини и невероятните гледки към крайбрежието на Лазурния бряг. Старият град е радост за окото, а виното, което можете да пиете край брега - радост за небцето.

Вижте актуални оферти за пътуване до Италия! 

>
21 август 2023 г.

Тагове

любопитно

полезно

стари градове

Забележителности наоколо

Избрани оферти