Начало / Статии / Статии - България

10 причини да направите преход в Пирин тази есен

Автор

/

Всеки сезон е добър да прекарате време в планината, стига да сте подходящо екипирани.

Като сравнително близка и леснодостъпна планина, Пирин е любимо място за туризъм на много българи. Есента е един от най-красивите периоди да бъдете там - по-малко хора, по-умерени температури, истински планински уют

Вижте нашите десет причини да планирате своя преход в Пирин още днес.

По-малко хора

Снимка: iStock by Getty Images

Пирин е популярно място за туризъм и най-известните маршрути могат да станат пренаселени през лятото. През есента времето често е променливо, затова и хората, тръгнали да изследват склоновете на планината, са доста по-малко. Не се плашете от времето и се възползвайте от възможността да имате Пирин само за себе си.

Безплатните преходи на хотел "Лъки Банско СПА&Релакс"

От средата на септември до края на октомври хотел "Лъки Банско СПА&Релакс" предлага безплатни планински преходи с квалифициран водач. Всеки ден има по един лесен и един труден маршрут, като са осигурени бусове за стигане до началната точка на маршрута.

Преходите са безплатни и не е нужно предварително записване. Има осигурен транспорт до началните точки на преходите. Носете си топли дрехи, планински обувки, водоустойчиво яке, храна и вода. Програмата можете да видите тук.

Спа след прехода

Какво по-хубаво от това след няколкочасовото ходене в планината да се отпуснете в сауната или парната баня или да си подарите масаж?

Драматични пейзажи

Снимка: Мария Ангелова/NasamNatam.com

Гледката към гигантските върхове и отвесните скали на Пирин винаги е впечатляваща, но влажното време през есента прави цветовете по-контрастни, а ниските облаци, носещи се между възвишенията, придават мистичност на пейзажа.

Умерени температури

Всеки, който си спомня усещането след 4-часово стръмно изкачване в горещ летен ден без нито едно дърво със сянка в Пирин, ще се съгласи, че умерените температури на есента са по-приятни. Тъй като през този сезон времето в планината е доста непредвидимо, носете няколко слоя дрехи, за да ги сваляте или обличате спрямо ситуацията.

Цветовете на есента

Пейзажът през есента може да придобие сюрреалистичен вид, когато наситеночервеното, оранжевото и жълтото завземат ниските части на планината. Дори и денят да не е слънчев, когато се разхождате сред цветните листа в гората, няма как да не сте в приповдигнато настроение.

Всичко извън върховете

Пирин е планина с душа, която има много повече от върхове за изкачване. Добавете към маршрута си традиционни села, водопади, манастири и панорамни площадки с гледка към цветното есенно съвършенство на пиринските склонове.

Бягство от градския шум

Снимка: iStock by Getty Images

Градският човек има нужда да избяга от шума и мръсотията, но често улисан в задължения и задачи, забравя да се погрижи за себе си. Няколко дни на чист въздух и с пълноценна почивка правят чудеса и това само по себе си е достатъчна причини да тръгнете веднага.

Разкошни снимки

Есента ви дава шанс да направите страхотни снимки - меката светлина, ранните залези и слънчевите следобеди наред с мъглите и обвитите в облаци върхове ще се превърнат в чудесни спомени и чудесни снимки за стената ви.

Уютът на сутрешното кафе

Малко неща могат да са толкова уютни, колкото чаша уханно кафе в студена есенна сутрин. Вие сте на топло, започвате деня си с усмивка, а през деня ви предстои зареждаща разходка по склоновете на планината. Какво по-хубаво?

* материалът съдържа продуктово позициониране

>
20 октомври 2021 г.

Тагове

екстремен туризъм

семеен туризъм

планина

планински туризъм

Забележителности наоколо

Избрани оферти