Начало / Статии / Статии - България

Банско – ски, сноуборд и други зимни забавления

Автор

/

75 км писти, 27 км лифтови съоръжения, 12 км трасе за ски бягане и биатлон, две черни писти, кръстени на деветкратния шампион на ски алпийски дисциплини Алберто Томба – Банско е едно от най-добрите места за каране на ски и сноуборд в България, особено ако сте средно напреднали или напреднали.


 

Всяка година курортът се посещава и от многобройни чужденци и това се дължи не само на отличните писти, но и на красивата природа на Пирин.

Ако нямате собствено ски и сноуборд оборудване или тъкмо започвате да се учите и не сте подготвени, много близо до началната станция на лифта има ски гардероб, където можете да намерите всичко нужно за спорт, както и сигурен сейф за личните ви вещи. Там ще откриете и вероятно най-доброто ски училище в Банско.

Дори и да не сте запалени скиори/сноубордисти, можете да откриете нови забавления в снега – разходка с моторни шейни, зимна пързалка, преходи със снегоходки, зимно изкачване на върховете Тодорка или Вихрен, полет с парапланер... Много от хотелите разполагат и със спа центрове, а в близкото село Баня спа процедурите са с минерална вода - истински празник за тялото.

Не забравяйте и че Банско е бил един от будните възрожденски градове – разгледайте къщата на Неофит Рилски, музейния комплекс, посветен на Паисий Хилендарски, или къщата на Никола Вапцаров. Градът си има всичко и няма да ви остави да скучаете.

>
12 ноември 2013 г.

Тагове

екстремен туризъм

зимен туризъм

идеи за уикенд

каране на ски

маршрути

семеен туризъм

сноуборд

трекинг

забавления за деца

Забележителности наоколо

Избрани оферти