Начало / Статии / Статии - България

Банско – ски, сноуборд и други зимни забавления

Автор

/

75 км писти, 27 км лифтови съоръжения, 12 км трасе за ски бягане и биатлон, две черни писти, кръстени на деветкратния шампион на ски алпийски дисциплини Алберто Томба – Банско е едно от най-добрите места за каране на ски и сноуборд в България, особено ако сте средно напреднали или напреднали.


 

Всяка година курортът се посещава и от многобройни чужденци и това се дължи не само на отличните писти, но и на красивата природа на Пирин.

Ако нямате собствено ски и сноуборд оборудване или тъкмо започвате да се учите и не сте подготвени, много близо до началната станция на лифта има ски гардероб, където можете да намерите всичко нужно за спорт, както и сигурен сейф за личните ви вещи. Там ще откриете и вероятно най-доброто ски училище в Банско.

Дори и да не сте запалени скиори/сноубордисти, можете да откриете нови забавления в снега – разходка с моторни шейни, зимна пързалка, преходи със снегоходки, зимно изкачване на върховете Тодорка или Вихрен, полет с парапланер... Много от хотелите разполагат и със спа центрове, а в близкото село Баня спа процедурите са с минерална вода - истински празник за тялото.

Не забравяйте и че Банско е бил един от будните възрожденски градове – разгледайте къщата на Неофит Рилски, музейния комплекс, посветен на Паисий Хилендарски, или къщата на Никола Вапцаров. Градът си има всичко и няма да ви остави да скучаете.

12 ноември 2013 г.

Тагове

екстремен туризъм

зимен туризъм

идеи за уикенд

каране на ски

маршрути

семеен туризъм

сноуборд

трекинг

забавления за деца

Забележителности наоколо

Избрани оферти