Начало / Статии / Статии - България

4 винарни, където да отпразнувате любовта

Автор

/

14 февруари е време да празнувате любовта - както към любимия човек, така и към виното. Използвайте повода да си организирате пътешествие 2 в 1 - време за двама, в което да споделите страстта си към напитката на Дионисий.

Имате нужда от вдъхновение? Ето ги любимите ни винарски изби в България със специални събития около 14 февруари.

Шато Копса

Отправете се към сърцето на Розовата долина за двудневно романтично винено бягство от градския шум. В “Шато Копса” вярват, че да правиш хубаво вино не е просто умение, а истинско изкуство. Древните траки, които са били майстори на виното и на дивите празненства, са вдъхновение за магията в бутилки, която творят във винарската изба.

Специално за 14 февруари от “Шато Копса предлагат пакет с 2 нощувки, 2 вечери (тази на 14 февруари - празнична със специално подбрани бутикови вина), ритуал по зарязване на лозите, музика и възможност да се поглезите със спа и винени процедури в релакс зоната на хотелската част на комплекса.

И понеже няма как да не поискате да се върнете, станете част от програмата за лоялни клиенти на “Шато Копса” Copsa Wine Club. С нея първи ще научавате за събития и нови предложения, ще трупате точки, които можете да ползвате за покупка на вино от онлайн магазина на избата, и ще получавате покани за ексклузивни събития само за членове на клуба. 

Златен рожен

Село Капатово се намира точно по средата на пътя между Сандански и Рожен. Там, под мекото слънце на мелнишкия край, ви очаква уютната винарна “Златен Рожен”. Останете поне един уикенд и без да бързате, се оставете вино, пътеки и вековна легенди да ви разкажат своите истории. Дегустирайте типичните за този край сортове (Широка Мелнишка лоза, Мелник 55, Мелнишки Рубин, Сандански мискет), вечеряйте в уютната механа на винарната, където готвят с продукти от местни производители, отпуснете се в спа зоната с чаша вино и плодове, а падне ли нощта, отпуснете се в стаята си с ръчно изработени мебели от дърво и атмосфера, която напомня на истински дом.

На 12 и 13 февруари във винарна “Златен Рожен” ще има специални дегустации на шоколад и вино, а от 17 до 20 февруари ще се проведат дни на отворените врати по случай Трифон Зарезан с безплатни турове на избата, дегустации на новите реколти и местни специалитети.

Мидалидаре Естейт

14 февруари ще е време за романтика, вино и блажена почивка сред възвишенията на Средна гора в село Могилово, където се намира винарско имение Мидалидаре.

Имението има две винарни, хотелска част, ресторант с изискани предложения за храна и вино, както и Гастро Пъб, в чието меню ще откриете европейска кухня, качествено вино и жива бира. Забравете за всичко в спа центъра на Мидалидаре, докато сте се отпуснали в топлия закрит басейн или възстановявате енергията си в някоя от сауните, в билковата стая или хамама. Ако стресът ви е дошъл в повече, отпуснете се във вана с еликсир от грозде или се оставете в умелите ръце на масажистите.

Включете се във винения тур на Мидалидаре, по време на който ще минете по пътя на виното, но също ще посетите Сортовата библиотека и Музея на виното, а накрая ще можете да проверите знанията си в интерактивна игра.

За 14 февруари от комплекса предлагат специални пакети с нощувка и празнична вечеря.

Вилa Мелник

Вила Мелник е семейна изба с над 200 годишни традиции. Дойдете ли веднъж тук, разбирате, че неочаквано ви е сполетяла любов от пръв поглед. Защо любов от пръв поглед? Гледките към хълмовете около  винарната ще ви напомнят на романтичните пейзажи на Тоскана. В хълма под избата се намират тунелите, изкопани на ръка, където отлежават бъчвите и бутилките по стара Мелнишка традиция.

Зад метална врата и голям катинар отлежава и личната колекция на семейството. Купете си бутилка специално вино и я оставете и вие да отлежава в идеалните условия до някой следващ 14 февруари или друг романтичен повод.

Специално за празника, във Вила Мелник има дни на отворените врати на 19 и 20 февруари, по време на които може да се включите в зарязването на лозята, да хапнете барбекю и да дегустирате вино на открито.

>
02 февруари 2022 г.

Тагове

България

Забележителности наоколо

Избрани оферти