Начало / Статии / Статии - България

Посрещни Джулай морнинг сред лозята в Мелник

Автор

/

Предизвикателството: Посрещнете Джулай морнинг сред море от лозя край Мелник

Джулай морнинг е хубава, в основата си бунтарско-хипарска традиция, която обаче може да е повод да прекарате топла юнска нощ навън и да посрещнете изгрева без да е нужно да се бунтувате срещу нещо повече от скуката.

Ако бохемското във вас все напира да излезе на чист въздух и да пие вино, традиционното посрещане на Джулай морнинг сред лозята в Мелнишко е събитието, което да отбележите в календара си.

За трета година винарска изба Вила Мелник предоставя живописния хълм над винарната си за алтернатива на морския Джулай - сред море от лозя.

Ще изпратите залеза над лозята и ще посрещнете изгрева над Пирин. Гледките са като в Тоскана - хълмове, лозя, в далечината Пирин, Беласица, Славянка, Гърция, Македония.

Какво да очаквате на Джулай морнинг във Вила Мелник:

Програмата е доста свободна, но не и лишена от Джулай Морнинг класики.

До към 18 часа винарната е отворена за посещения, турове и дегустации с беседи за пътя на виното от насажденията до чашата и винарските традиции в региона. Докъм 18 часа е доста горещо, но когато се разхлади към 20 часа, всички се качват на хълма.

Гостите могат да опъват палатки, плажни и пикник одеала, къмпинг столове... Ако случайно си нямате палатка, пишете на организаторите, те ще ви осигурят.

Има и място за каравани, колела, мотори, коли, каруци, парапланери...

Цяла нощ ще има музика. На живо ще свирят местни групи от Сандански и Петрич. Музиката ще е рок и вечни хитове в духа на Uriah Heep. Не е изключено да се извие и някое хорце на хълма.

Всички, които имат китари, тамбури или добри гласове, са поканени да се качат на импровизираната сцена.

На място ще се предлага скара и вино. Ще има и голям лагерен огън, разбира се! И настолни игри.

Атмосфертата е страхотна и празненството не стихва до изгрев слънце.

Подходящо е за всякакви възрасти, за винолюбители - приключенци, за хора, които искат да се откъснат от ежедневието и да се свържат със земята чрез виното, музиката и природата.

Как да си запазите място

Не са нужни резервации, но организаторите приканват желаещите да звъннат предварително или да се отбележат в събитието във фейсбук, за да се знае колко хора се очакват.

Тази година се пада събота срещу неделя, така че нямате извинение да не празнувате!

Къде и колко: Вила Мелник се намира край село Хърсово, на 9 км от Мелник. Входът е свободен.

Следете събитието във фейсбук.

>
07 юни 2018 г.

Тагове

винен туризъм

къмпинг

палатка

Джулай морнинг

Забележителности наоколо

Избрани оферти