Начало / Статии / Статии - Френска Полинезия

Бора Бора - южнотихоокеанска красота и една идилична лагуна

Автор

/

Прочутите бунгала със сламени покриви са навсякъде в Бора Бора - някои върху плажа, други върху водата, с двуредни платформи за печене на слънце и стълби, които водят направо в красивата лагуна. Група от разположени на плажа или в градина фаре (вили), някои със собствен басейн и джакузи, са сред най-големите места за пренощуване на острова.

Атмосферата в Бора Бора е на изискан южнотихоокеански чар и простота, предназначена да се слива хармонично с тропическата пищност на околната среда.

С посипания като с прашец, пълен с палми плаж под краката ви, синята лагуна до вашата врата и върховете Отеману и Пахия, издигащи се над раменете ви, вие без усилия ще се потопите в приспивната атмосфера на забавения островен ритъм.

Някои от най-добрите места в Тихия океан за гмуркане с шнорхел ще ви призоват, предлагайки води, задръстени с риби от най-различни видове – риба тромпет, риба ангел, риба папагал, както и носещите интригуващите имена Пинокио и Наполеон. Храненето на акули е едно от най-вълнуващите развлечения в хотела: желаещите гости се потапят сред десетки чернопери лагунни акули, които редовно биват хранени от ръка от местните гмуркачи.

Пътешествие с всъдеходен автомобил, който с друсане и дрънчене ще ви разведе из потъналия в гъста зеленина терен, си струва заради гледките на стръмни скали, които са също толкова вцепеняващи, колкото сутрешната среща нос в нос с акулите.

Къде: Бора Бора: 233 км североизточно от Папеете, Таити. Всекидневни 45-минутни полети. 20-минутният превоз с хотелска моторница от летището на Бора Бора през лагуната до хотела е чудесно запознаване с острова.
Най-добро време: май-ноември.

Вижте най-добрите оферти за екзотично пътуване!

Снимки: Thinkstock/Gulliver

Вижте още: 

Почивка на Малдивите

Почивка на Сейшелите

Почивка на остров Занзибар

>
28 август 2023 г.

Тагове

екзотика

Залив на островите

острови

Забележителности наоколо

Избрани оферти