Начало / Статии / Статии - Френска Полинезия

Хуахин - стара Полинезия

Автор

/

Потопен в традицията и забележителен със своя разнообразен пейзаж, разкошни плажове, множество церемониални храмове (марае), живописен главен град и миниатюрни, очарователни селца, Хуахин е един от малкото полинезийски острови, които капитан Джеймс Кук би разпознал, ако се върнеше днес. Туризмът е дошъл късно на този остров, на който основен поминък все още е главно земеделието.

Остров Хуахин - Френска Полинезия

Той често е сравняван с Бора Бора преди идването на луксозните хотели там, защото на него няма много модерни неща – но именно в това е ценността му. Възползвайте се от чара му на остров от Южните морета, докато можете, тъй като този тип изглежда е изчезнал навсякъде другаде в Полинезия.

Установете се в хотел „Софител Хейва“, чиито най-екстрава гантни помещения са шестте бунгала със сламен покрив, построени върху подпори над лагуната. Стъклени панели на пода позволяват да разглеждате колоритните морски обитатели на лагуната, които са станали твърде разглезени от редовното им хранене с парчета хляб, отмъкван от ресторанта. Можете да се плъзнете и да се присъедините към тях или да се излежавате върху някой от двата пясъчни плажа на хотела, най-хубавите на острова.

Къде: 40 минути по въздуха от Папеете, Таити.
Най-добро време: май-ноември. В средата на октомври Хуахин (Huahine) е стартовата точка за годишната гребна регата „Хаваики Нуи Ваа“, която зaвършва в Бора Бора.

>
27 септември 2010 г.

Тагове

острови

Забележителности наоколо

Избрани оферти