Начало / Статии / Статии - Френска Полинезия

Хейва и Таити - прослава на всичко полинезийско

Автор

/

В този седемдневен фестивал, от който са тръгнали всички останали във Френска Полинезия, местните хора от повечето от 115-те острова на страната се стичат в Таити за песни, танци и спортни състезания, които имат корени в тяхното общо културно наследство. Възбудата се усеща, а колоритните традиционни костюми се носят и от участниците в състезанията, и от местните зрители.

Хейва и Таити, Папеете, Таити, Дружествени острови, Френска Полинезия

Когато танцовият конкурс започне, бъдете там! Макар да не са силно посещавани от гостуващи чужденци, те са местната култура, която за голямо съжаление липсва в повечето от лъскавите курорти, което понякога успява да създаде погрешно впечатление, да пропусне или разводни духа на тази горда полинезийска раса.

Някои от състезанията са също толкова вечни, колкото ходенето по огън, вдигането на камъни и надпреварата с канута, но съвременността също е представена под формата на турнир по голф.

Мисионерите подтискат извикващите неприлични помисли танци тамуре в началото на ХІХ в., но те са били здравата възкресени; проверете в местото туристическо бюро, кога са елиминациите на танцовия конкурс и емоционално наситените финали, които определят най-добрите индивидуални участници и групи за годината. Победителите често правят обиколка из някои от главните хотели през август, в случай, че пропуснете кораба.


Къде: различни места из цяло Папеете, Таити, Дружествени острови, Френска Полинезия
Кога: средата на лятото

>
29 юли 2011 г.

Тагове

екзотика

любопитно

острови

фестивали

хотели

Забележителности наоколо

Избрани оферти