Начало / Статии / Статии - Френска Полинезия

Маупити - спящата красавица в Южния Пасифик

Автор

/

Ако сте виждали някое от твърде многото „автентични таитянски представления“ на светлината на огън и с въртене на ханша и си мечтаете за сънливия Бора Бора отпреди петдесет години, Маупити (Maupiti) е подходящ за вашите фантазии. Пътеводителите се колебаят да включат този нешлифован скъпоценен камък, така че мнозина пътешественици дори и не са чували за острова – което си е добра новина.

Поне за момента Последната голяма тайна на Френска Полинезия остава благословено спокоен и безгрижен, носещ омаята на истински тропически рай. Два пъти месечно с лодка идва „Банковата дама“ – ако искате да си смените пътнически чекове, просто се надявайте тя да знае разменния курс. Иначе ще трябва да разчитате на милосърдието на гостите – каквото не липсва на този смайващо красив малък остров.

Много от частните къщи, които дават стаи под наем, или малките пансиони, които имат по едно-две бунгала, дори нямат телефони, така че трябва просто да се появите и да почукате на вратата. Дълги островчета моту покрай брега са заети с плантации от дини и пъпеши.

Може да помогнете на вашия хазяин с рибата за днешната вечеря с омари или да се отправите на бавна и спокойна разходка по красивите местности на острова по един път от натрошен корал с плодни дръвчета и хибискус покрай него. Има водачи, които могат да ви отведат на 366-метровия вулканичен най-висок връх или пък може да се качите на едно кану и с гребане да стигнете до някое безлюдно заливче за обеден пикник. Или може просто да се отпуснете във вашия нето на палмовите листа. Каквото и да изберете, Маупити няма да ви разочарова.

Къде: 40 км източно от Бора Бора; 4 полета седмично от Папеете (Таити) през Бора Бора.
Най-добро време: май-октомври.

>
20 май 2010 г.

Тагове

Маупити

острови

Забележителности наоколо

Избрани оферти