Начало / Статии / Статии - Френска Полинезия

Моореа - монумент на природното изобилие

Автор

/

Може би единственото нещо, което е по-страхотно от несравнимата гледка, разкриваща се от наблюдателната позиция на Белведере в Моореа, е самият Моореа (Moorea). Съперничейки си с Бора Бора за титлата „Най-чудесният остров на света“, нащърбените, с динозавърски размери върхове и шпилове на Моореа са били фонът на многобройни холивудски филми, снимани в Южните морета. Павираният, опасващ острова път може да бъде изминат с колело, мотопед, кола или пеша, но без значение какво сте избрали, ще откриете, че ви е трудно да следите пътя в по-голямата част от неговите 58 живописни километра.

Моореа - Френска Полинезия

Връхната точка е Белведере, във вътрешността на острова и най-високата точка, до която може да се стигне с кола, от която се разкрива един от най-невероятните изгледи в Южния Пасифик: тъмносините заливи Кук и Опуноху се врязват в пищно зелената вътрешност на острова и впечатляващия връх Ротуи, който ги разделя. Както изпълненият с благоговение Джеймс Мичънър казва: „Невъзможно е да го опишеш. Това е монумент на разточителната красота на природата“.

Полинезийските бунгала на хотел „Софител Иа Ора“ са разположени на най-красивия плаж в Моореа под сенките на кокосови палми. Отвъд е кобалтовосиньото Море на луната, а след него има изглед като от пощенска картичка на зелените, покрити с облаци планини на Таити. По залез се полюбувайте на небето, цялото лумнало в отсенки на розовото, пурпурното и червеното, докато отпивате от питието си в бар „Иа Ора“, построен върху подпори и с изглед към лагуната.

За достоен завършек на деня, отправете се към Те Хону Ити край живописния залив Кук за вечеря в снек-бара със сламен покрив (наричан също „При Роже“), чиято нехайна, крайпристанищна атмосфера контрастира с една от най-добрите кухни във Френска Полинезия. Ще сте късметлия, ако менюто на главния готвач и собственик Роже Икуал включва мус махи махи, любимо ястие на острова; ще видите защо.

Къде: 19 км северозападно от Таити; 10 минути по въздуха, 1 час с кораб.
Най-добре време: май-ноември.

>
19 октомври 2010 г.

Тагове

острови

Забележителности наоколо

Избрани оферти