Начало / Статии / Статии - Френска Полинезия

Тетиароа - островно убежище във Френска Полинезия

Автор

/

Тетиароа остава една от по-малко задръстените с туристи полинезийски дестинации, въпреки престижа му на частно владение на Марлон Брандо и неговата бивша таитянска съпруга Тарита, която игра заедно с него в Бунтът на Баунти.

Само на петнайсет минути по въздуха от Папеете, тези чудесни острови и техните плувни басейни-сини лагуни някога са били обитавани от владетелите на Полинезия. Островите са избегнали комерсиализацията в наши дни благодарение на безразличието на Брандо към потенциалните приходи от малкия хотел, който той построил тук, след като купил острова през 1966 г. След неговата смърт се правят нови планове единствените места за отсядане тук да се превъплътят в „Брандо“ – малък, луксозен, но екосъобразен курорт.

Ролята на климатик тук изпълнява морският бриз, който вее през вашите прозорци, а залезите и вечерята са единственото забавление на острова. Рай за мнозина, ад за други, които прекъсват резервациите си скоро, щом островът им досади. Вие ще споделяте островния резерват с хиляди морски птици, които идват, за да снесат яйцата си върху белите пясъци на плажовете. Техният крясък и звукът на морето, когато се разбива върху кораловите рифове около атола, са единствените звуци, кои- то ще чуете.

Къде: 42 км северно от Таити
Най-добро време: май-октомври.

>
04 февруари 2011 г.

Тагове

острови

рай

романтични места

Забележителности наоколо

Избрани оферти