Начало / Статии / Статии - САЩ

Най - привлекателните планински градчета

Автор

/

Таос, Ню Мексико, САЩ

Спиращите дъха гледки на Таос (Taos) на фона на планината Сангре де Кристо, красива архитектура и околностите му са вдъхновявали многожество артисти през годините като най-известни от тях да Ансел Адамс и Джорджия О'Кийф. (пейзажите от Таос, които често се наблюдават в картините на О'Кийф се наричат от местните „страната на О'Кийф“)

За да видите същите гледки, които са вдъхновили О'Кийф, посетете Ghost Ranch. На това място тя е живяла и творила цели 20 години. За да се насладите на естествената красота на района и да го допълните с доза адреналин може да отидете в ски долината на Таос, където  виещите се склонове ще ви омагьосат.

Худ Ривър, Орегон, САЩ

Градът Худ Ривър (Hood River) е разположен до живописният връх Худ, който е представлява висок спящ вулкан и е най-високият връх в Орегон. Това китно местенце е примамка  любителите на спорта. Красотата тук не е само във въздуха. Градът се опира на ръба на живописното дефиле на река Колумбия. Хиляди сърфисти са привлечени именно от природата на Худ Ривър.

Направете си живописна обиколка с кола от Худ Ривър покрай река Колумбия, през овощните градини с ябълки и круши, за да  стигнете до водопада Мълтнома (Multnomah) -  един от най-високите водопади в Щатите. Можете също да се качите връх Худ да покарате ски и да се любувате на изключителната панорамна гледка, която ще се открие пред вас.

Стоу, Върмонт, САЩ

Разположен в New England's Green Mountains, територията на града Стоу (Stowe) за първи път е била заселена преди 200 години. Градът е изпълнен с приятни старомодни исторически сгради и покрити мостове. Копието на църквата в града, която е построена през 1863 г., е най – високата точка на зданията и ги наблюдава отвисоко.

В Стоу се намира върха Мансфийлд, който е най-високият връх във Върмонт.  както и изключително предизвикателство двойно-черен диамант "Фронт четворка" пътеки. (Има много междинни и начинаещи писти, също.) От най – високата точка на Мансфийлд, планинари и скиори ликуват от гледките, които се откриват пред тях. Те включват езерото Шамплейн и околните върхове на Green Mountains.


Бийвър Крийк, Колорадо

Само на 10 минути път с кола от добре познатия му съсед -  Вейл се намира алпийското селце Бийвър Крийк (Beaver Creek). То предлага  величествена природа. Можете да видите заснежените върхове на скалите Колорадо, които са натрупани със сняг почти през цялата година.

След дългите дневни разходки из ски курорта Бийвър Крийк можете да се поглезите с  вечеря в Beano’s Cabin -  вила, разположена на хълм, в която ще можете да опитате различни специалитети като месо от лос, печено свинско или патица на жар. Половината от магията е стигането до там – отидете по пътеките огрени от лунната светлина. Истинска романтика!

Ширакава – го, Япония

Това място е уникално и много красиво. Традиционните му къщи са на стотици години и се намират в подножието на връх Хаку – сан. Стилът, в които са построени в превод означава „конструирана като ръце в молитва“. Именно това е водещото при построяването им, и здравината им, разбира се. Къщите наистина приличат на ръцете на монасите будисти притиснати в молитва.

Ако имате късмет да посетите Ширакава - го (Shirakawa-go) в средата на октомври, ще можете да се включите в оживения фестивал Добуроку Мацури, в който участва и местното саке наречено  Добуроку. Ако посетите това приказно местенце в друго време се насочете към Shiroyama, която предлага грандиозно гледка над околните покриви и планините.

Куинстаун, Нова Зеландия

Куинстаун (Queenstown) е разположен на брега на езерото Уакатипу, в близост до зъберите на планинската верига Remarkables. Тук се предлагат доста интересни начини за разнообразяване на ежедневието като например бънджи скокове (тук е направен първия бънджи скок с комерсиална цел през 1988г на моста Каварау). 

Ако сте твърде заети да крещите по време на бънджи скок и през това време не можете да се насладите отидете на връх Боб. Там пред вас ще се разкрие гледка, от която ще ви спре дъха. Подобни гледки се откриват и от върховете Сесеил и Уолтър.


Венген, Швейцария

Алпийското градче Венген (Wengen) е изключително красиво. Легнало е в подножието на планините Айгер, Мьонх и Юнгфрау. Гледките там са доста завладяващи. Населението на градчето наброява около 1000 жители. Венген през зимата е рай за скиорите, с неговите стръмни склонове. През другите сезони може да се отдадете на почивка и разходки сред природата. Определено ще ви хареса.

Друга специфична характерна черта на Венген е факта, че в градчето не се карат автомобили. За да стигнете до там ще се наложи да използвате влак. Преживяването ще ви хареса, тъй като самото влакче минава през много живописни места – възможност, която си заслужава. Ще бъдете очаровани от заобикалящата ви природа.

Сан Педро де Атакама, Чили

Най-сухата пустиня на Земята заобикаля тази малка общност, като и придава една по – различна и завладяваща красота. Районът извън града наречен Вале де ла Луна е оприличен на лунната повърхбост, откъдето идва и името му. Там учени от НАСА са правили тестове на машини, които ще пращат на Марс. Друга забележителност в Сан Педро де Атакама (San Pedro de Atacama) е спящият вулкан Линканкабур, който може да бъде видян и от града.

През деня може да се отдадете на сендбординг (пустинния еквивалент на сноуборда) на дюните извън града. Когато падне нощта, отидете в най-голямата астрономическа обсерватория в Чили, където ще имате възможността да се любувате на звездите.

Виж актуалните оферти за пътуване до САЩ!

>
04 юни 2010 г.

Тагове

зимен туризъм

селски туризъм

Забележителности наоколо

Избрани оферти